typ1In de hedendaagse samenleving typen kinderen tegenwoordig steeds vaker in vergelijking met vroeger. Door blind te leren typen kan een kind ten opzichte van andere klasgenootjes nu al een voorsprong opbouwen. Je hebt er tenslotte je hele leven lang profijt van als je dit jezelf aanleert op jonge leeftijd. Jong geleerd is oud gedaan!

In de online educatieve omgeving genaamd de Typetuin kunnen kinderen in enkele weken blind leren typen. Het pluspunt van deze typecursus is dat deze werkt via een adaptief systeem. Dit houdt in dat het systeem zich aan het niveau van de cursist aanpast. Heb je de typecursus gehaald? Dan ontvang je ook een eigen typediploma!

Op kinderen met dyslexie heeft blind leren typen ook een positieve invloed op de ontwikkeling van woord- en letterbeeld. Schrijven wordt hierdoor een eenvoudigere handeling en tevens wordt zo ook de kans verhoogd op betere leerprestaties.

typ2WINNEN!
Wil jij in het nieuwe schooljaar aan de slag met deze online typecursus? Wij mogen één online typecursus weggeven ter waarde van 100 euro!
Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.