SAMSUNG CAMERA PICTURESVoor kinderen zichtbaar maken hoeveel tijd ze nog kunnen of moeten besteden aan het werkje waar ze mee bezig zijn, is met deze handige Time Timer pocket wel heel erg handig! Je stelt heel eenvoudig de tijd (tot een uur) in en de Time Timer loopt automatisch af. Het rode gedeelte laat zien hoeveel tijd er nog moet worden gewerkt. Zodra al het rode weg is, is de tijd om. Zo eenvoudig werkt de Time Timer. 

Door het visueel maken van de tijd is hiermee de vraag “hoe lang moeten we nog” overbodig en behoort daarmee tot de verleden tijd. Dit geeft niet alleen de juf, meester en ouder rust maar ook het kind zelf.

Deze Time Timer is in pocket uitvoering. Hierdoor is de Timer makkelijk mee te nemen en ideaal voor individueel gebruik. Wij gebruiken het intensief voor het dagelijkse lezen. De oudste twee moeten 4 keer per week een half uur lezen maar vooral de oudste heeft er een handje van, ondanks het feit dat hij heel goed kan klokkijken, om continu te vragen of de tijd al voorbij is. Nou hij was toch wel zeer verbaasd toen ik de Time Timer voor zijn neus zette en daarbij als opdracht gaf dat hij nu aandacht en stil moest lezen tot de tijd voorbij is. Bij woorden die hij niet kent mag hij uiteraard de stilte verbreken. Graag zelfs! Leergierige kinderen help ik namelijk graag verder. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hoeveel tijd hebben we nog?’ is een veel gestelde vraag in de klas. Verstreken tijd is een abstractie die moeilijk te begrijpen is.

Met de Time Timer Pocket maak je eenvoudig inzichtelijk hoeveel tijd er nog is om bijvoorbeeld een bepaalde taak uit te voeren. De rode schijf van de Time Timer laat zien hoelang iets nog duurt of mag duren.

De Time Timer Pocket is bedoeld voor individueel gebruik en makkelijk mee te nemen naar verschillende activiteiten. Het beschermende transparante deksel fungeert als standaard wanneer je het openklapt.

Gebruik de Time Timer Pocket om:
– Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
– Het begrip tijd te leren
– Aan te moedigen tot zelfstandigheid
– Tijd beter te leren beheren
– Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

Hoe werkt de Time Timer Pocket?
time_timer_small_site6Om de Time Timer Pocket aan te zetten, beweeg je de rode schijf tegen de klok in naar de gewenste tijd. De rode schijf verdwijnt wanneer de tijd verstrijkt, totdat de rode schijf geheel verdwenen is. De rode schijf kan heen en weer bewogen worden zonder dat het mechanisme beschadigd wordt, maar uiteraard verlengt voorzichtige behandeling de levensduur van de Time Timer. Is de tijd om, dan klinkt er een geluidssignaal. Dit signaal kun je ook uitzetten. De Time Timer Pocket werkt op 1 AA-batterij. 

De Time Timer Pocket is hier te bestellen

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.