bglEen gelukshemdje had ik nog nooit van gehoord, nog nooit iets van gezien, laat staan dat ik er ooit een in mijn handen gehad had. Tijd om daar verandering in te brengen dacht ik! Ik besloot dan ook om snel een duik te nemen in dit nieuwe (?) fenomeen. Wat is een gelukshemdje? Waar wordt het voor gebruikt? Via babygoodluck.com (welke wereldwijd verstuurd) kom ik erachter dat la nonna óf la zia (grootmoeder of een tante van de baby) het hemdje maken, zodat het kort na de geboorte gedragen kan worden door de baby. Hierna kan de baby het hemdje levenslang bewaren. Dit is niet alleen erg leuk, maar het schijnt dus ook nog eens geluk bgl2te brengen. Het hemdje heeft daar dus ook zijn naam aan te danken. Hoe schattig en hoe lief is dat???

Snel bestel ik een hemdje en een paar dagen later gooit de postbode een klein pakje door de brievenbus. In het pakje zit nog een pakje met een mooie strik en daarin zit het hemdje. Wat ieniminie zeg! Mijn hart smelt helemaal en even kijk ik naar de tiener en vraag me af hoe dat ooit gepast heeft. De stof voelt heerlijk aan en ik zwijmel gelijk weer weg…!

Geluk geven ze bij Babygoodluck graag door: van elk hemdje dat ze verkopen, gaat 1 Euro naar SOS Kinderdorpen, een stichting die zich bgl1wereldwijd inzet voor de opvang van kinderen die er alleen voor staan.

Het Babygoodluck onderhemdje is 100% Nederlands fabricaat van de beste kwaliteit katoen, geïnspireerd op een oude Italiaanse traditie: de camicia della fortuna.
Alleen online te koop, zonder dat je hoeft te dubben over maat of kleur, want het gelukshemdje is er maar in één maat: babymaat 50-62. En in één kleur: sereenwit. Een Babygoodluck hemdje past en staat daardoor altijd, bij jongetjes en meisjes. Het is een uniek kraamcadeau of zwangerschapscadeau.

bgl3Meer informatie kunt u vinden op de site van Babygoodluck en bestellen kunt u via deze rechtstreekse link.

/Miranda Young

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.