Het kiezen van de juiste bikini kan voor veel vrouwen een stressvolle ervaring zijn. Naast het vinden van de perfecte kleur en stijl, kan het kiezen van de juiste pasvorm een grote uitdaging zijn. Een belangrijk aspect bij het kiezen van een bikini is om rekening te houden met jouw lichaamsvorm. Er zijn verschillende lichaamsvormen, elk met hun eigen kenmerken en aanbevelingen voor de beste bikini-stijlen. In dit artikel bespreken we de verschillende lichaamsvormen en hoe je de perfecte bikini kunt kiezen.

Zandloper lichaamsvorm

De zandloper lichaamsvorm is de meest gewenste lichaamsvorm bij vrouwen. De kenmerken van deze lichaamsvorm zijn een smalle taille en evenredige heupen en borsten. Bij het kiezen van een bikini is het belangrijk om de nadruk te leggen op je taille. Een hoog uitgesneden bikini broekje of een bikini met een riem detail om je taille te accentueren is perfect voor deze lichaamsvorm. Een balconette top of een push-up top met brede bandjes biedt voldoende ondersteuning en creëert een mooie decolleté.

Peer lichaamsvorm

De peer lichaamsvorm wordt gekenmerkt door bredere heupen en dijen en een slankere bovenlichaam. Bij het kiezen van een bikini (bij LASCANA hebben ze hele mooie exemplaren) voor deze lichaamsvorm is het belangrijk om de nadruk te leggen op je bovenlichaam om de aandacht af te leiden van je heupen. Een haltertop met een brede band en een opvallende print is een goede keuze. Kies voor een bikini broekje met een hoge taille om je heupen te bedekken en je benen langer te laten lijken.

Appel lichaamsvorm

De appel lichaamsvorm wordt gekenmerkt door een vollere buik en slankere heupen en benen. Bij het kiezen van een bikini voor deze lichaamsvorm is het belangrijk om de aandacht af te leiden van je buik en de nadruk te leggen op je benen en borsten. Een bikini top met een diep decolleté of een push-up top leidt de aandacht weg van je buik. Kies voor een bikini broekje met een hoge taille om je buik te bedekken.

Rechthoekige lichaamsvorm

De rechthoekige lichaamsvorm wordt gekenmerkt door weinig taille en een gelijkmatige verdeling van heupen en borsten. Bij het kiezen van een bikini voor deze lichaamsvorm is het belangrijk om de illusie van een taille te creëren. Een bikini met een riem detail om je taille is perfect voor deze lichaamsvorm. Kies voor een push-up top met een balconette stijl om je borsten te accentueren en je taille te benadrukken. Een bikini broekje met een hoge taille voegt volume toe aan je heupen en creëert de illusie van een zandloper lichaamsvorm. En als je een hapje gaat eten, dan trek je er gewoon een mooie strandjurk over aan!

Omgekeerde driehoek lichaamsvorm

De omgekeerde driehoek lichaamsvorm wordt gekenmerkt door brede schouders en een slankere taille en heupen. Bij het kiezen van een bikini voor deze lichaamsvorm is het belangrijk om de nadruk te leggen op je onderlichaam en de aandacht af te leiden van je schouders. Kies voor een bikini top met een V-hals of een bandeau stijl om je schouders te bedekken. Een bikini broekje met opvallende prints of details creëert de illusie van vollere heupen en benen.

Diamant lichaamsvorm

De diamant lichaamsvorm wordt gekenmerkt door bredere schouders en heupen en een smallere taille. Bij het kiezen van een bikini voor deze lichaamsvorm is het belangrijk om de nadruk te leggen op je taille en de aandacht af te leiden van je schouders en heupen. Een bikini top met een halter stijl en een hoge neklijn creëert een mooi silhouet en leidt de aandacht naar je taille. Kies voor een bikini broekje met een laag uitgesneden been om je benen langer te laten lijken.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.