Het blijft soms best een uitdaging: het vinden van de juiste kledikng voor jouw kind. Kinderen groeien snel, hun smaak verandert voortdurend en ze hebben kleding nodig die comfortabel en zit en ook een tijdje mee gaat. Zeker als het op broeken aankomt is het belangrijk welke keuzes je maakt (als moeder van 2 boys kan ik daar goed over meepraten). De perfecte jeans kopen voor je kids doe je zo!

Kies voor de juiste maat

Voordat je op zoek gaat naar de ideale jeans voor meisjes of jongens, is het belangrijk om te weten welke maat jouw kind draagt. Kinderen groeien snel, dus het is belangrijk om regelmatig de maat op te meten. Meet de taille, heupen en binnenbeenlengte van je kind en gebruik deze als leidraad bij het winkelen. Houd er rekening mee dat verschillende merken mogelijk verschillende maatvoeringen hebben, dus probeer indien mogelijk de jeans aan te laten passen voordat je ze koopt.

Verstelbare taillebanden zijn lifesavers

Om ervoor te zorgen dat de jeans perfect passen, zelfs als je kind een groeispurt doormaakt, zijn jeans met verstelbare taillebanden een goede keuze. Deze taillebanden kunnen worden aangepast aan de taille van je kind, waardoor de jeans langer meegaan, zelfs als het kind nog een paar centimeter zal groeien.

Materiaal en de kwaliteit

Het is belangrijk om een jeans te kiezen die gemaakt is van duurzame materialen. Katoen is een uitstekende keuze omdat het ademend is en comfortabel aanvoelt. Controleer ook de stiksels en de algehele afwerking van de jeans om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen het ruwe spel van kinderen.

Kijk ook eens naar de eigen stijl

Kinderen hebben vaak hun eigen voorkeur als het gaat om kledingstijl. Sommigen geven de voorkeur aan strakke, skinny jeans, terwijl anderen de voorkeur geven aan een lossere pasvorm. Overleg met je kind over zijn of haar voorkeur en probeer een compromis te vinden tussen stijl en comfort. Gelukkig bieden veel merken (kijk zeker eens naar Raizzed) tegenwoordig een breed scala aan stijlen, zodat er voor elk kind iets te vinden is.

Kun je het gemakkelijk matchen qua kleur?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om jeans te kopen in felle kleuren of met opvallende prints, is het vaak verstandiger om te investeren in tijdloze kleuren zoals blauw, zwart of grijs. Deze kleuren zijn veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende truien, shirts en schoenen, waardoor je kind meer opties heeft om zijn of haar eigen stijl uit te drukken.

Wees een goede wasvrouw (of man)

Om de levensduur van de jeans te verlengen, is het belangrijk om de wasinstructies van de fabrikant op te volgen. Overmatig wassen en drogen kan leiden tot slijtage en krimp, dus zorg ervoor dat je de jeans volgens de aanbevelingen wast. Kies indien mogelijk voor jeans met een eenvoudig onderhoud, zodat ze gemakkelijk schoon te houden zijn.

Uitgelichte afbeelding: Pexels – Allan Mas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.