pony2PonyBeads (ook wel haarkralen, rhythm beads en/of ponykralen genoemd) zijn plastic of glazen kralen van ongeveer 6x9mm. Het rijggat is ongeveer 3,8 mm. Ze zijn daarom populair bij zowel volwassenen als kinderen, omdat ze eenvoudig zijn om mee te werken en ze zijn beschikbaar ineen brede variëteit van kleuren, afwerkingen en vormen. PonyBeads worden vaak gebruikt in haarmode, sieraden, knutselwerkjes en meer. 

Inmiddels bestaat het assortiment ponybeads in deze webshop al uit ruim 400 verschillende kleuren en/of modellen. Door het alsmaar groeiende assortiment wordt het erg moeilijk om alle kleuren en modellen voldoende op voorraad te houden. U begrip hiervoor is zeer gewaardeerd.

PonyBeads zijn echt multifunctioneel. Het assortiment naast de PonyBeads is grotendeels op haarmode gebaseerd. Het aanbod voor bijvoorbeeld sieraden maken,is aanwezig, hetzij minimaal. Mocht u iets zoeken en het niet kunnen vinden in de shop, neemt u dan contact op. Wellicht kan het via de diverse leveranciers toch (goedkoper dan elders) geleverd worden. (bron: PonyBeads.nl)

pony1De website van PonyBeads.nl heeft op dit moment de grootste aanbod PonyBeads van Nederland, niet alleen voor de kleuren maar ook qua modellen. Voor mij genoeg redenen om dit nieuwe (?) fenomeen eens te testen! Na een prettig contact met de eigenaresse kom ik erachter dat ik een kralenrijger moet hebben, hier kan ik de Ponybeads mee rijgen in de haren. Vervolgens dienen ze vast gezet te worden met een eenvoudig elastiekje.
Na een eenvoudige bestelling levert de postbode het pakje en kan ik aan de slag. Eerst worden de haren van mijn dochters goed gekamd. Vervolgens pak ik een klein plukje haren om de PonyBeads in te kunnen rijgen. Dit gaat erg eenvoudig, daarna moet je de Beads vastzetten door middel van een elastiekje. Deze dien je er heel vaak omheen tedoen zodat het kraaltje er niet over heen gaat en uit de haren valt. (ter info: 4mm rijggat is een omtrek van 5mm elastiek onder in de vlecht). Tot nu toe gaat het makkelijker dan ik dacht, bovendien ziet het er ook erg leuk uit.
Aangezien de PonyBeads in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn kunt u, gezien de haarkleur, de juiste Beads bestellen voor een perfecte combinatie.

PonyBeads zijn niet alleen leuk voor de haren maar ook voor andere creatieve doeleinden leuk.

Voor een compleet overzicht kunt u terecht bij: www.ponybeads.nl

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.