De winterjas die ik draag stamt uit het jaar kruik (ik denk dat er zelfs nog dinosaurussen rondliepen toen). Waarom ik hem nog steeds draag? Nou, eigenlijk omdat hij helemaal heel is en warm zit. En verder vind ik het stiekem een beetje moeilijk om iets nieuws voor mezelf aan te schaffen! Toch zie ik wel in dat het soms gewoon moet! Ik denk dat ik dit keer ga voor een jas met een leuk kleurtje (okergeel vind ik enorm gaaf, maar helaas staat dat me niet). De winterjassen zoektocht is begonnen! Ik wil er namelijk uitzien zoals ik ben; een zelfstandige moeder en vrouw, met een beetje pit!

Als je een nieuwe winterjas gaat aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je zeker weten op moet letten. Pas bijvoorbeeld de jas altijd met een trui eronder! Je wilt niet dat het allemaal veel te strak zit toch?? Verder is het belangrijk dat de mouwen lang genoeg zijn (op de fiets niet geheel onbelangrijk) en dat hij wind-dicht is. Houd er rekening mee dat een winterjas best wat kost. Goedkoop blijkt vaak duurkoop te zijn en je moet er tenslotte een hele periode mee kunnen doen.

Ik ben tijdens mijn zoektocht terechtgekomen bij de Only jassen. Wat mij meteen opviel is dat er ontzettend veel keus is en dat vind ik zelf wel prettig. Ik wil in ieder geval een jas die lekker warm zit en hij moet ook een capuchon hebben. In ons kikkerlandje kan het nog wel eens regenen en dan vind ik het fijn als ik wat over mijn hoofd kan doen. Overigens is het op een koude winterdag ook wel eens lekker om gewoon je capuchon op te doen. Ik ben absoluut geen liefhebber van het dragen van een muts (ik raak ze altijd kwijt namelijk). Verder is het voor mij belangrijk dat het een lange jas is. Een korte jas kan, zeker op de fiets, nog wel eens zorgen voor bijvoorbeeld een koude rug (en dat wil je gewoon niet in de winter). Wel is een grote sjaal iets waarvoor ik zou kiezen. Het staat niet alleen leuk, het zorgt er ook nog eens voor dat je hals lekker bedekt is, waardoor je het minder snel koud zal krijgen.

Gelukkig begint het nu pas wat kouder te worden en vriest het nog niet overdag. Ik heb dus nog wel eventjes de tijd om iets uit te kiezen wat helemaal bij me past!

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.