p5Als je winkel iets met ‘peekaboo’ heet, dan vind ik je dus bij voorbaat al leuk. Ik ga helemaal voor gezellige namen. Maar een winkel moet ook nog léuk zijn, wil ik er iets kopen. In elk geval is een goed begin het halve werk en dus ga ik al voor de naam: peekabootiek!p1Voor de kleine man
Normaliter ga ik meteen naar de meisjesafdeling, want dochter, maar dit keer ben ik ook op zoek naar iets leuks voor een pasgeboren ventje. Er gaat een wereld voor mij open! Want wat zijn er een leuke dingen voor de kleine man. Ik viel meteen voor een supertoffe grijze broek die wij in mijn jeugd een ‘drollenvanger’ genoemd zouden hebben. Of dat nog steeds zo wordt genoemd, weet ik niet. Maar leuk is de broek wel. Zéker met zo’n enige trui erbij. Ik zou bijna van mijn geloof van we-houden-het-maar-bij-één-kind afvallen.
Niet goedkoopp3
Goedkoop is het echter niet. En E100,- voor een setje kinderkleding waar ze misschien twee maanden in passen: ik vind een cadeautje geven leuk, maar het moet ook wel leuk blijven. Gelukkig voor mij heeft Peekabootiek ook mijn favoriete merk: Maxomorra! Een fijn Zweeds kinderkleding merk met een herkenbare kleurrijke kledinglijn, gemaakt van volledig organisch katoen en gifvrije kleurstoffen. Elk seizoen komt Maxomorra met printjes die spreken tot de verbeelding van ieder kind. En in dit geval dus ook tot die van de mama. Want oh, oh, oh: word je nou niet blij van deze schattige pantoffels?
Maxomorra is nog steeds niet goedkoop, maar zeker betaalbaar. En absoluut geschikt voor het beweeglijke kind die de wereld aan het ontdekken is. Mijn dochter kan heerlijk bewegen in haar Maxomorra speelpakje.
p2De meisjesafdeling
Uiteindelijk beland ik toch weer op de meisjesafdeling, zo gaan die dingen. Hopeloos verliefd word ik, op een mierzoet rokje van BaBa Babywear. Dit merk kende ik tot nu nog niet en mijn man vind het vast slecht nieuws dat ik het nu wel ontdekt heb.
Maar er is nog zoveel meer! Van jumpsuits tot jurk, van romper tot maillots: in alle kleuren, soorten en maten. Heb-be-rig. Ik besluit te gaan voor het gemak p4van mijn dochter: een fijne jumpsuit om uren in te kunnen spelen. Een vrolijk printje van gezellige wolken en natuurlijk: roze. Ze is er geweldig in en ik word er heel vrolijk van. En als dochter mij ziet lachen, wordt zij ook weer reuze vrolijk. En dat allemaal dankzij Peekabootiek. Zie je: het komt door de naam. Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht.

/Marlies

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.