Wanneer de temperaturen buiten beginnen te dalen, is het tijd om de wintergarderobe van je kind klaar te maken. En wat zijn de winterbasics dan? Welke kledingstukken moet je aanschaffen om ervoor te zorgen dat je kind lekker warm blijft? Wij hebben de 5 musthaves voor je op een rijtje gezet.

1. Warme jas

Een warme jas is onmisbaar in de winter. Er bestaan verschillende soorten jassen, dus kies eentje uit die bij het lichaam en de wensen van het kind past. Vindt hij/zij een dikke jas te warm of te zwaar, dan is een dunnere en waterdichte jas een goed alternatief. Let bij het kiezen van de jas wel op de kwaliteit. Het lijkt misschien aantrekkelijk om een goedkopere jas te kopen, maar goedkoop is vaak duurkoop.

2. Stevige laarzen

Een paar goede laarzen is ook onmisbaar in de winter. Kies voor laarzen die goed aansluiten en stevig zijn, zodat je kind lekker warm blijft en niet uitglijdt. Let daarnaast ook op de maat. Laarzen die te groot zijn kunnen zorgen voor valpartijen en te kleine laarzen kunnen knellen. Waterafstotend materiaal is natuurlijk geen overbodige luxe. Zijn ze dit niet, dan kun je zelf ook spray kopen om ze waterdicht te maken en vuilafstotend.

3. Een muts, sjaal en handschoenen

Het dragen van een muts, sjaal en handschoenen is niet alleen praktisch, maar het kan ook erg leuk staan. Kies voor een set die bij de rest van de kleding van je kind past. Deze set beschermt het hoofd, de nek en de handen van je kind tegen de kou. Ik heb zelf altijd mutsen, sjaals en handschoenen in overvloed, er wordt namelijk nog wel eens iets vergeten op school (of het raakt kwijt).

4. Truien en vesten

Een trui of vest is ook een must-have in de winter. Kies voor truien en vesten die goed aansluiten, zodat je kind lekker warm blijft. Hier in huis zijn ze gek op het dragen van hoodies en vesten. Ik heb ze daarom ook in het meervoud zodat er regelmatig kan worden afgewisseld.

5. Warme broeken

Een paar warme broeken zijn ook belangrijk in de winter (of een lekkere dikke maillot). Is het echt heel koud dan kun je ervoor kiezen om je kind kniekousen aan te trekken of een thermolegging, om de benen extra goed warm te houden.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.