corina2Corina Rietveld is in 2003 afgestudeerd als sieraadontwerper en ontwerpt sieradencollecties onder haar eigen naam. Ze gebruikt hiervoor alledaagse materialen als garen, hout en zelfs knopen. Door die met een vernieuwende techniek een andere toepassing te geven ontstaan verrassende combinaties.

Mijn oog werd getrokken door haar borduursieradencollectie. Ze combineert hierin zilver met borduurgaren tot een vrolijk geheel.

En we hebben een primeur want Corina Rietveld heeft haar collectie corina1uitgebreid met zilveren baby armbandjes met een borduurwerkje. Als moeder van drie dochters kan ik daar niet genoeg van krijgen. Iets degelijks van zilver gecombineerd met vrolijk garen, ik weet zeker dat je met een van deze armbandjes veel positieve reac ties krijgt.

Maar ik mag bij Corina Rietveld ook aan mezelf denken en ziet u die prachtige brede zilveren borduurarmband al om mijn pols? En voor degene die alvast graag willen weten wat er nog meer op mijn verlanglijstje staat, dan graag een bijpassende borduurring en Granny’s borduuroorbellen. Genoeg nu, want mijn opa zei altijd:” Er moet iets te wensen overblijven”.

Corina Rietveld maakt niet alleen Borduursieraden, ze maakt ook muizentrappetjes. U weet wel, van de kleuterschool, met twee corina3strookjes papier en netjes omvouwen. Alleen dan niet kinderachtig maar zorgvuldig gevouwen met zilver, gepolijst zilver of verguld 14K, zodat het draagbaar is als sieraad. Ook de muizentrapcollectie is verkrijgbaar in een ring, oorbel, armbandof ketting.

In deze muizentrap collectie trekt de muizentrap ketting rookkwarts mijn aandacht! Wat me als kind niet lukte met papier, dat lukt Corina Rietveld wel met zilver. De muizentrap is niet ongelijk, laat staan scheef en heeft een volwassen uiterlijk gekregen. De keuze van de rookkwarts is prachtig en leid niet af van het precieze vouwwerk, maar is er juist een mooie aanvulling op.

Genoeg geschreven, ik laat liever de prachtige foto’s hun werk doen en neem een kijkje in de vernieuwde webshop van Corina Rietveld!

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.