Als je je eerste kindje verwacht dan komt er veel op je af. Ten eerste ben je natuurlijk heerlijk aan het genieten, maar je moet natuurlijk ook je woning klaarmaken voor de komst van je kindje en alle geldzaken op orde hebben zodat je straks onbezorgd kunt genieten van het moederschap. Uiteraard moet er een kinderkamer gerealiseerd worden en moeten er dingen zoals een wieg, commode en andere benodigdheden aangeschaft worden. Al met al een flinke investering, en in sommige gevallen kan een lening hierbij de benodigde financiële ruimte bieden. In dit geval is je lening online vergelijken uiterst belangrijk. Je wilt immers niet teveel betalen! Ook zijn er diverse verzekeringen die aangepast moeten worden. Door hier op tijd mee te beginnen voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan als je baby geboren is. 

Zorgverzekering

Baby’s zijn erg kwetsbaar en hebben in de eerste maanden regelmatig zorg nodig. Als je kindje nog niet is aangemeld bij de zorgverzekering dan kan de zorg voor je pasgeborene flink in de papieren lopen. Vergeet dus niet om zo snel mogelijk je kindje bij te schrijven op je eigen zorgverzekering of de zorgverzekering van je partner! 

Uitvaartverzekering

Bij de meeste uitvaartverzekeringen zijn kinderen gratis meeverzekerd. Een voorwaarde hiervoor is echter wel dat je kinderen zijn aangemeld bij de uitvaartverzekeraar. In sommige gevallen moet je extra premie betalen voor je kinderen. Informeer voor de zekerheid bij je verzekeraar en stap indien nodig over. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar als je kinderen hebt! Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf ervan dat schade die jij of je kindje veroorzaakt vergoed wordt door de verzekering. Zorg er dus voor dat je kindje tijdig wordt bijgeschreven op de aansprakelijkheidsverzekering. 

Overige verzekeringen

Als je een kindje hebt gekregen is de kans groot dat ook je inboedel in waarde gestegen is. Bepaal dus opnieuw de waarde van je inboedel en geef deze door bij de inboedelverzekering. Ook bij de reisverzekering dient je kind meeverzekerd te worden. Vaak is dit gratis, maar ook hier dient je kindje wel van tevoren aangemeld te worden. Tot slot moet je rekening houden met een eventuele rechtsbijstandsverzekering. De rechtsbijstandsverzekering is afhankelijk van de gezinssamenstelling en als deze wijzigt moet dit dus zo snel mogelijk doorgegeven worden. Al met al lijkt dit een hele klus, maar gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om simpel en snel online je verzekeringen aan te passen. Regel je verzekeringen op tijd, en je kunt met een gerust hart genieten van het moederschap!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.