Op dit moment zijn de tissues weer niet aan te slepen hier thuis. Kian wordt binnenkort twee jaar, dus tijd om hem een aantal dingen te gaan leren. Neus snuiten bijvoorbeeld. Als ik hem roep om zijn neus schoon te maken komt hij meteen naar me toe, dus met wat oefening zou het moeten lukken om hem te leren hoe hij het allemaal zelf moet doen. Misschien is hij nog aan de jonge kant, dan pak ik het later weer op als hij er wel aan toe is. 

Leer het kind om door de neus te ademen
Ademen door de neus is niet iets dat kinderen automatisch doen. Je zult het ze moeten leren. Houdt één van de vingers van je kindje onder zijn/haar neusje, zodat hij/zij kan voelen dat er lucht uit je neus komt.

Maak er iets leuks van!
Zodra het kind het blazen door de neus onder de knie heeft, leg je een aantal kleine papiertjes (bijvoorbeeld stukjes tissue) op tafel. Het is vervolgens de bedoeling dat je kindje met zijn/haar neus de stukjes papier van de tafel blaast.

Wolkjes maken op de spiegel
Ook kun je het kind voor de spiegel zetten en door zijn/haar neus laten blazen. Als dit goed gaat, dan verschijnen er kleine wolkjes van damp op de spiegel.

En dan nu, het echte werk
Als het kind bovenstaande onder de knie heeft, probeer dan hetzelfde, maar dan met één neusgat dicht. Doe dit om en om! Gaat het goed, geef het kind dan een zakdoek en laat hem/haar proberen om goed te snuiten.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.