sterrelogo
sterre1Laatst mochten wij Sterre in ons midden ontvangen. Sterre is een heel lief knuffelbeertje in een heksenpak. Haar pak is paars met houd/gele sterren, ze heeft een sterrenkraag om haar hals, een moderne bezemsteel in haar rechterhand, een grote paarse hoed op haar hoofd met een ster en een geel/gouden koord om haar middel. (Aan de onderkant van de koordjes zag ik dat deze iets rafelden hier heb ik zelf een eenvoudig knoopje ingelegd om het verdere rafelen tegen te gaan). Op de voorkant van haar jurk staat de tekst “Sterrenfonds Laat Kinderen Kind Zijn” tezamen met een leuk printje van een kindje en ster. Aan het linker oor van Sterre hangt een kaartje met een “wist je dat je”.
“In Australië zijn Beanie Kids een enorme rage. Zo zijn van de Nederlandse Sterre direct 50 exemplaren weer naar Australië gestuurd, omdat de echte verzamelaars natuurlijk ook dit unieke Nederlandse exemplaar in handen willen hebben. Inmiddels zijn er 1.250 verschillende Beanies, waarvan er al 42 in Nederland zijn verschenen. Geen twee Beanie Kids zijn precies hetzelfde. Beanies hebben allemaal een persoonlijk label, waardoor het niet alleen een fijne knuffel is maar de Beanie Kid ook waarde heeft. Het label, de staat van het beertje en het type button bepalen deze waarde. Alle Beanie Kids worden met de hand op een naaimachine genaaid. De laatste zoom aan de achterkant van de nek wordt helemaal met de hand gesloten. De allereerste Beanie Kids zijn in september 1997 in Australië gelanceerd door ontwerpers Sam Gowing en broer en zus Irwin en Jacqui Tobias. In november 2012 is de eerste groep van 19 Beanie Kids naar Nederland gekomen.” (informatie persbericht) 

sterre2Sterre is een Beanie. Beanie Kids zijn in Australie een fenomeen, in Nederland net begonnen. Voor het Sterrenfonds is Sterre ontwikkeld, de eerste originele Beanie die speciaal voor Nederland is gemaakt. Te koop voor maar 9,95 euro waarvan de gehele opbrengst naar het Sterrenfonds gaat. Minus de productiekosten is dat ruim 3 euro per Beanie.
Sterre is niet geschikt voor kinderen van 0 tot 3 jaar, omdat er accessoires af kunnen gaan en dit kan leiden tot verstikkingsgevaar. “Surface washable” de ervaring leert mij dat een teiltje met water en een drupje wasmiddel de knuffel weer fris maakt. Drogen uiteraard in de buitenlucht en niet in de droger.
Deze moeder heeft intussen een getoverde?!? glimlach op het gezicht en nu begint ook de echte test ronde… 4 kinderen van 4 verschillende leeftijden, waarvan 2 meiden en 2 jongens. Aangezien ik weet hoe deze 4 kunnen zijn, duim ik heel hard dat Sterre wel tegen een stootje kan. Ik geef Sterre aan de kinderen met de instructie of ze het oogje eraf krijgen (sorry Sterre). Joepie! Sterre’s oog blijft netjes zitten en ook haar neus en mond mag ze houden. De stok en de hoed zitten met draadjes vast. Aangezien ik hier geen brute kinderkracht met opzet aan wil laten trekken, sluit ik hierbij de test ronde af. Zelf trek ik voorzichtig maar toch met wat kracht, aan de 2 onderdelen en ze zitten stevig vast. De schoenen van Sterre zijn kindvriendelijk gemaakt. Sterre heeft een paarse onderbroek aan die niet uit te trekken is. Het koordje zit om haar middel vastgemaakt, dus is Sterre naar onze bevindingen (let op: ik ben geen officiële tester met keurmerken) veilig verklaard! Toch raad ik wel aan om de voorschriften niet te negeren en de knuffel aan kinderen boven de 3 jaar te geven.
Dat Sterre een heksenpak aan heeft is niet voor niks want er zijn hier 4 kinderen blij getoverd en ook een moeder straalt! Het leuke van Sterre is dat met elke aankoop nog meer kinderen blij getoverd worden, niet alleen die van u maar ook van anderen. Het Sterrenfonds steunt namelijk goede doelen en organisaties, die kinderen in een achterstandsituatie een steuntje in de rug geven. Een kleine greep uit deze goede doelen zijn: sensorisch speelmateriaal, speeltuinen, opgeknapte kamers bij pleegzorgboerderij en een kamp scouting.
Ook aan Sinterklaas en kerst is gedacht!
Op 29 november worden er door heel Nederland 12.000 gasten ontvangen, in 28 bioscopen voor de film De Club van Sinterklaas en het Pratende Paard, compleet met popcorn en een drankje. Sint en Zwarte Piet komen op bezoek en iedereen gaat met een cadeautje naar huis. Het zijn allemaal kinderen die in armoede leven, in Sinterklaas geloven maar waarschijnlijk geen Sinterklaas gaan vieren. Zij komen met het hele gezin. Vervolgens krijgen ook nog eens 2.200 kinderen het Sterrenfonds KinderKerstPakket, met zo’n 20 tot 25 cadeautjes. Ingepakt op naam, leeftijd en jongen/meisje. Dit pakket gaat naar kinderen in armoede, waar we met de Sint niet zijn geweest en naar kinderen in academische ziekenhuizen die het weekend voor Kerst nog in het ziekenhuis liggen. De pakketten worden gevuld met materialen waar kinderen blij van worden. Dit wordt ter beschikking gesteld door de relaties van het Sterrenfonds. Van boek tot lampje, van bad eendje tot gezelschapsspel.
Mocht u ook deze Beanie Sterre willen kopen? (Wellicht een prachtig en toepasselijk december cadeau?) Als u op deze link klikt, wijst de rest zich vanzelf!

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.