ronald1

Een ziek kind kán niet zonder zijn ouders. Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als het een handicap heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn of haar leeftijdgenootjes. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

Je moet er eigenlijk niet aan denken. Je kind word ziek en moet in het ziekenhuis verblijven, en niet dicht bij huis. In mijn omgeving gebeurde het al tweemaal. Eerst toen mijn broertje op jonge leeftijd in het ziekenhuis lag en jaren later mijn broertje zijn eigen zoontje. Gelukkig was daar het Ronald McDonald huis. Beide keren ben ik er op bezoek geweest. Het is zo ingericht dat je, je snel thuis voelt tot zover dat kan in zo’n situatie. Alle huizen hebben wel dezelfde basis. Een gezamenlijke woonkamer, keuken, televisie(-s), computer(-ers) met gratis wifi, gastenkamers etc. Uiteraard is er ook speelgoed want de broertjes en zusjes van het zieke kindje zijn van harte welkom. Het fijne aan deze huizen is dat ze altijd heel dicht bij de ziekenhuis liggen. Mijn broertje lag in Leiden en zijn zoontje in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht. Beide huizen gaven de ouders een ronald4welkom gevoel. De tijd in Leiden kan ik me zelf nog maar vaag herinneren want ik was zelf ook nog jong, maar Utrecht weet ik nog goed. We konden vanuit het Ronald McDonald huis zo naar het ziekenhuis lopen.

Huizen locaties
Huis AMC Amsterdam
Huis VUmc Amsterdam
Huis Arnhem
Huis Barendrecht
Huis Den Haag
Huis Friesland
Huis Groningen
Huis Leiden
Huis Maastricht
Huis Middenwest-Brabant
Huis Nijmegen
Huis Sophia Rotterdam
Huis Utrecht
Huis Zuidoost-Brabant
Huis Zwolle

ronald3Mijn schoonzusje zegt nu nog steeds dat het er super fijn was. Bij een verblijf gekoppeld aan de opname of behandeling van uw kind in het revalidatiecentrum of ziekenhuis, dan betaalt u een eigen bijdrage van €15 per kamer per nacht. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. De rest van de kosten wordt betaald door donaties en sponsoren. Voor de kinderen is het een fijn idee dat de ouders lekker dichtbij zijn en ter aller tijde kunnen komen! En voor de ouders is het zo fijn dat ze, ze zich alleen hoeven te bekommeren om het welzijn van hun kind.

Het Ronald McDonald kinderfonds krijgt géén subsidies en is dus volledig afhankelijk van gifts. Wilt u doneren of een actie opzetten? Ga dan snel even naar de website. Ook zijn er leuke producten te koop waarvan het volledige geld of een percentage naar het kinderfonds gaat. Zoals de exclusieve Ronald McDonald Kinderfondsknuffel die symbool staat voor de knuffels van ouders voor hun zieke kind.

De volgende keer in goede-doelen michael-wings.
Weet u een goed-doel? Neem dan contact op via [email protected] en wij nemen het mee in overleg voor de volgende keer!

Uiteraard stellen wij het delen van Goede Doelen op prijs en reacties zijn uiteraard welkom onder dit bericht!

/Linda

One thought on “Ronald McDonald Kinderfonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.