Nadat ik eerder heb geschreven over ‘internet aan ieder ziekenhuisbed’ van Stichting Michael Wings besteed ik dit keer aandacht aan een goed doel dat wel erg dichtbij komt. In de letterlijke zin dan. Al jaren fiets ik langs het kantoor van Stichting Muziekids zonder te weten dat zij zich ten doel stellen het verblijf van kinderen in ziekenhuizen en revalidatiecentra op te leuken door Muziekids Studio’s te realiseren. In deze studio, die ingericht is met allerlei muziekinstrumenten, kunnen kinderen, onder leiding van een professionele studioleider, vanaf 5 jaar even vergeten dat ze ziek zijn, zich alleen voelen of pijn hebben door muziek te maken of simpelweg naar muziek te luisteren. Wat fijn dat Stichting Muziekids zich voor deze groep kinderen inzet met hulp van een aantal bekende Nederlanders en allerhande kleine en grotere particuliere initiatieven. Want muziek verbindt en helemaal voor deze kinderen die door hun aandoening soms maandenlang niet naar school kunnen, lichamelijk gezien niet kunnen sporten en toch een uitlaatklep nodig hebben.

Op dit moment is de realisatie van verschillende te openen Muziekids Studio’s in volle gang. Eerder zijn er al studio’s geopend in TerGooi Ziekenhuis te Blaricum en St. Elisabeth te Tilburg (Guus Meeuwis Muziekids Studio). Binnenkort wordt de René Froger Muziekids Studio studio geopend in Heideheuvel te Hilversum. De Ali B Muziekids Studio in DeKinderkliniek te Almere zal dit jaar nog geopend worden en Nick& Simon hebben hun naam verbonden aan de Muziekids Studio die ook dit jaar nog gerealiseerd zal worden in het RKZ/Brandwondencentrum te Beverwijk.

Onze basisschool heeft als goed doel project dit schooljaar Muziekids en hebben bijna 5.000 euro opgehaald voor Behandelcentrum Heideheuvel. Heideheuvel is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen & jongeren (en volwassenen) met chronische longaandoeningen maar ook kinderen en/of jongeren met ernstige obesitas. In mijn schoolvakanties heb ik daar dagelijks schoonmaakwerk verricht en van dichtbij gezien hoe benauwd deze mensen kunnen zijn en hoe stoffig een leefomgeving eigenlijk is.

Op de site van Muziekids staat een ruim overzicht van foto’s & video’s en zijn de lopende projecten en nieuwtjes te volgen. Ook is hier inspiratie op te doen en zijn goede ideeën aan te dragen. Neem allen een kijkje en draag je steentje bij!

www.muziekids.nl
Download gerust de muziekids folder

De volgende keer in goede-doelen: Stichting Gaandeweg .
Weet u een goed-doel? Neem dan contact op via miranda@kiddowz.net en wij nemen het mee in overleg voor de volgende keer!

Uiteraard stellen wij het delen van Goede Doelen op prijs, reacties stellen wij op prijs.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.