Koffie, dat is mama’s beste vriend

Koffie, we noemen het niet voor niks ‘een kopje goud’ of ‘een bakje troost’. Het is een feit: wereldwijd is dit drankje ontzettend geliefd. Waar de Italianen in de ochtend een cappuccino verkiezen en de Spanjaarden het liefst een café con leche drinken, vinden ze het in Zweden belangrijk om tijdens de Fika halverwege de ochtend even bewust te pauzeren en een kopje koffie te drinken. Je merkt het, wereldwijd verschillen de koffiegewoontes enorm, maar wat wel een feit is: koffie, dat is mama’ beste vriend en wel om deze redenen.

Opkikker

Koffie is vooral bekend om de werking van zijn caffeïne. Na een slechte nacht met weinig slaap is het de perfecte opkikker die je meteen nieuwe energie geeft. Gemiddeld werkt de cafeïne na 20 minuten in. Bovendien is een koffie drinken om de dag te starten ook gewoon heel fijn. Je kan er een echt ritueeltje van maken terwijl het nog even rustig in huis is en de kids nog niet wakker zijn. Nadat je op authentieke wijze met gemalen koffie een kopje goud hebt gemaakt, is het tijd voor wat me-time. Neem elke morgen tien minuutjes de tijd om je badjas aan te trekken en met je warme koffie buiten op het terras te zitten. Of dat nu bij -5°C is of tijdens een warme zomerochtend, even de tijd maken om verse zuurstof in te ademen, te genieten van de natuur die wakker wordt en van dat heerlijk kopje koffie maakt dat jij voldoende energie hebt om de dag door te komen.

Sociaal gegeven

Naast het feit dat koffie je energie geeft voor tien waardoor jij die kleine bengels de baas kan, is het ook een sociaal gegeven. Je kan er een wekelijks momentje van maken op woensdagnamiddag. Terwijl de kids op ballet zitten of naar de voetbaltraining zijn, kan jij met de andere mama’s een koffie’tje halen bij de koffiebar om de hoek of bij een van de mama’s thuis genieten van een lekker kopje met een stukje taart erbij. Wie er ook bij jou thuis langskomt, onverwachts of niet, een kopje koffie kan iedereen bekoren. Ga je online of in de winkel koffie kopen, sla dan zeker een grote voorraad in. Mocht er onverwachts bezoek komen, dan kan jij hen altijd een kopje serveren. 

Ook op kantoor is koffie drinken een sociaal gegeven. Sta je te wachten aan de koffiemachine, dan zal je al snel een praatje maken met je collega. Hoe was je weekend? Heb je die voetbalmatch gezien? Welke verlofplannen heb je? Aan de koffiemachine praat je eens niet over het werk, maar heb je interesse in elkaars privéleven waardoor je elkaar wat beter leert kennen. En ondertussen geniet je van een heerlijke koffietje, als dat niet mooi meegenomen is!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.