Wij wonen op het dak van een supermarkt, in een eengezinswoning. Klinkt vaag en is het misschien ook wel een beetje, maar het is echt waar. Onze gezamenlijke entree bevat twee flinke betonnen trappen en als je op ons terras zit, kijk je zo bij de buren op hun bord (althans, dat zou kunnen, want er is geen beschutting). Jullie begrijpen vast wel dat we uitkijken naar een andere woning en dan het liefste eentje met een tuin.

Klein eisenpakketje

Als we ooit een huis met tuin krijgen dan zou het leuk zijn als er een schuurtje, leuke loungeset, wat leuke speeltoestellen (Wickey heeft hele leuke en van goede kwaliteit!) en een moestuintje inpast. Omdat we verder dus echt geen groene vingers hebben, lijkt het me ideaal om de tuin te betegelen en misschien een strookje gras voor de kids om op te spelen.

Moestuin

De moestuin daarentegen vind ik wel heel erg leuk (en onze oudste ook). Hier maken we dus zeker weten een stukje voor vrij. Het is niet alleen leerzaam om zelf te verbouwen, het opeten van al het eigen gekweekte is natuurlijk ook erg leuk en lekker. We deden altijd al mee met de actie van die ene grote supermarkt, maar tegen die tijd gaan we toch maar naar het tuincentrum om alles in te slaan.

Loungeset

Vrienden van ons hebben een zelfgemaakte steigerhouten loungeset in de tuin staan. Tuurlijk betaal je voor de materialen en kost het je tijd om het te maken, maar het is altijd nog een stukje goedkoper dan een kant en klare versie kopen in de winkel. De tafel die ze erbij hebben staan is ook van hetzelfde materiaal gemaakt, dus past er perfect bij. Ze hebben het heel erg gezellig gemaakt met leuke kussentjes en ik spreek uit ervaring; het zit heerlijk!

Lekker spelen

Het wordt nog best een klusje om een keuze te maken uit de vele houten speeltoestellen. Er zijn speeltoestellen met of zonder glijbaan, speelhuisje, zandbak of schommel. Tevens zijn er speeltoestellen voor jongere én oudere kinderen, dus daar moet ik nog eventjes een tussenweg in vinden (de jongens schelen 7 jaar in leeftijd). Je hebt speeltoestellen met verschillende platformhoogtes en kun je ze gemakkelijk uitbreiden met aanbouwdelen en/of accessoires. Daaromheen kiezen we voor rubberen tegels, om de schade te beperken als er een kind uit valt.

Schuur

De schuur is simpelweg noodzakelijk voor onze fietsen. De berging die we nu hebben is erg klein en je kunt er je kont niet keren. Twee fietsen en wat dozen zorgen er al voor dat het een hele opgave is om je fiets te pakken of te parkeren. Dat moet dus echt anders in de toekomst. Naast dat is het ook wel prettig om bijvoorbeeld gereedschap in de schuur op te bergen.

Er zijn dus genoeg wensen en ik hoop dat heel veel daarvan ooit gaan uitkomen. Naar buiten kunnen is voor kinderen toch wel erg lekker en zeker in een veilige en afgesloten tuin is het voor kleintjes goed vertoeven. Daarnaast lijkt het me heerlijk om in eigen tuin te kunnen ontbijten (misschien toch ook nog een picknicktafel op het lijstje zetten?). We dromen door en streven ernaar om alles waar te maken.

Afbeelding: Pixabay

One thought on “Als we ooit een huis met tuin krijgen dan…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.