Charlotte van Aukjes Wereld bedacht ruimt anderhalf jaar geleden De rotklusjes van het ouderschap…-tag. Dit is een tag met vragen over de minder leuke klusjes van het ouderschap. Ze vulde hem weer opnieuw in…en zo begon het balletje weer te rollen. Hieronder mijn antwoorden!

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Dit is iets wat ik altijd doe…en dan ook nog eens op tijd. Ik heb een hekel aan van die vieze lange nagels met van die rouwrandjes eronder. Mijn jongens zijn het gewend en hebben er allebei nog nooit een drama van gemaakt. Zelfs de kleine nageltjes van mini knip ik met een grote nagelschaar.. gewoon als hij bij me op schoot zit.

En de teennagels?
Hier geldt hetzelfde, hoewel die van de oudste op miraculeuze wijze altijd kort zijn….hij zegt dat hij er niet aan zit…ik geloof er geen snars van.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Iedere week! Ik vind het alleen niet zo handig dat mijn oudste in een half-hoogslaper slaapt, het namelijk bwest wel wat moeite om het bed dan weer op te maken. (ik ben ook maar een kleintje van 1.66cm)

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Okay, ik biecht op..dat zou ik misschien wel iets vaker moeten doen. Nu is het niet zo dat ze er heel erg vies bijlopen hoor. Geen loop-oren of what so ever gelukkig. Ik vind oorsmeer wel echt een vies iets.. evenals snot…getsie!

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Ik werk fulltime thuis, dus het luiers verschonen komt het meeste van de tijd op mij neer. Als mijn partner thuis is doet hij het overigens ook hoor, zonder te klagen. De oudste doet alles zelf gelukkig!

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
Meestal ben ik dat, maar we proberen het zoveel mogelijk samen te doen. (lees: ik maak hem gewoon wakker).

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Ik! Hoewel we ook regelmatig samen er naartoe gaan, als vriendlief zijn rooster het toelaat. Ik vind het wel heel erg als er geënt moet worden, zo zielig!

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Ik, anders komt het echt niet goed!

Ik tag Krystle, Ingrid, Miriam, Joyce en Marjolein! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden dames!

Wat vind jij nou echt een rotklusje van het ouderschap? Laat je reactie hieronder achter in de comments. 

9 gedachten over “De rotklusjes van het ouderschap…-tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.