Ik weet sinds kort dat mijn leven als blogger voor geen meter loopt als ik niet werk met lijstjes. Klinkt dramatisch, niet? Maar ik ben nogal een rommelkont, die het meeste wil bewaren (komt-later-heus-nog-wel-eens-van-pas-mentaliteit) en daardoor raak ik het overzicht kwijt. Om mijn planning op orde te krijgen ontving ik een leuk pakketje van A-Journal, waarmee ik het mezelf nu al een stuk makkelijker heb gemaakt!

Lijstjes kladblok

Alleen van de naam al word ik gelukkig! Een lijstjes kladblok…!!!! Op dit gelinieerde papier met vakjes ervoor om al mijn taakjes af te vinken, kan ik helemaal los gaan. Natuurlijk kan ik de lijstjes afscheuren, maar het papier is ook sterk genoeg om ze te laten zitten. Zo kan ik nog eens terugbladeren om te kijken wat ik ook alweer gedaan heb. Ik zet de datum bovenaan en vul maximaal 10 taken per dag in voor mezelf (en dit alles is werkgerelateerd). Denk aan mailbox bijhouden, advertorials schrijven, facturen checken en andere ideeën opsommen. Ik vind het overigens heel tof dat de zijkant van het papier oranje is. Dit geeft net dat beetje extra! Ik merk trouwens dat ik ook zo netjes mogelijk probeer te schrijven, zodat het er ook zo gestructureerd mogelijk uit blijft zien. Het wordt nog eens wat met mij!

My Journal Agenda 2020

Een goede agenda is the key voor een zakenvrouw (klinkt zwaar eh, maar stiekem ben ik dat dus gewoon). Een digitale agenda is niet aan mij besteed heb ik gemerkt. Ik heb het al meerdere keren een kans gegeven, maar ik zweer toch nog steeds bij een papieren variant. De My Journal Agenda 2020 is mijn nieuwe beste vriend voor het aankomende jaar. Wat gaat deze gele kanjer mijn hoofd leeg maken zeg! Ik kan met die kids echt niet alle afspraken op mijn harde schijfje (lees: in mijn hoofd) opslaan, dus ik schrijf graag alles op. Daarnaast heb ik voor mijn werk ook regelmatig events en afspraken die ik goed moet noteren, omdat ik het anders vergeet of ergens te vroeg/te laat aankom. In de agenda staan ook checklists, to do’s, not to do’s, ideas en goals maar ook alle to pays, holiday plans en time for friends en family. Werk en privé zijn binnen deze agenda dus goed te combineren, fijn!

Birthday Calender

De oudste vroeg laatst waarom de meeste mensen hun verjaardagskalender eigenlijk in het toilet ophangen. Hij vindt het namelijk best een beetje vreemde plek…en dat is het eigenlijk ook. Dit was weer zo’n vraag waar ik dus gewoon geen antwoord op heb. Het opende wel mijn ogen, want waarom hebben we eigenlijk geen verjaardagskalender in huis? Echte post versturen is een stuk leuker dan feliciteren via de socials, dus ik vond het tijd voor een fysiek exemplaar. Gelukkig ontving ik de Birthday Calender (klinkt in het Engels toch een stuk leuker eh?) die we een mooi plekje gaan geven…misschien wel op het toilet. Of in de keuken, want ook daar komen we natuurlijk regelmatig!

Uitgelichte afbeelding: Eigen beeld
Rest van de afbeeldingen: https://www.a-journal.nl/

2 gedachten over “Lijstjes….ik hou ervan…!

  1. Ik ben ook echt een sucker voor lijstjes! Dus dat kladblok zou ook echt wat voor mij zijn! Ik gebruik nu een bullet journal voor al mijn aantekeningen en een to-do ringband, maar ik heb toevallig net een Purpuz Planner gekregen, dus die ga ik ook eens uittesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.