bab1Al sinds jaar en dag probeer ik te letten op duurzame aankopen. Was het eerst nog bijna onbetaalbaar om met een geweten te winkelen, tegenwoordig is het net zo duur – of goedkoop- om jezelf of een ander te verwennen met iets moois én duurzaam. Babongo is zo’n shop waar je heerlijk uitgebreid kunt winkelen zonder enige gewetenswroeging.

Voor kinderen hebben ze een uitgebreide keuze op het gebied van kinderkamer, knutselen en eten & drinken. Als ik een jongetje had, zou ik bijvoorbeeld meteen gaan voor deze geweldige kapstok van een tractor. Ik houd van zoveel kleur! En volledig gemaakt van gerecycled materiaal: zo verklein je meteen je ecologische voetafdruk.

bab3En voor het kind dat het niet laten kan om op de muren te tekenen (foei!) is er een schoolbordsticker van een ijsbeer. Kunnen ze helemaal op los gaan. En als ze er zat van zijn, of te groot voor worden, kan de sticker zo in de groene prullenbak. Want: helemaal biologisch afbreekbaar!

Het allerfijnst is dat alle leuks heel betaalbaar is en heel goed aangeschaft kunnen worden als schoencadeautje, bijvoorbeeld.

Kerst
En als je dan klaar bent met shoppen voor je kinderen, kijk dan ook nog even rond voor jezelf. Want oh, oh, oh: wat een fijne spulletjes allemaal. Zo hebben ze een prettige kerst’afdeling’, waar je helemaal los kunt gaan. Want hoé schattig zijn de 3D sterren van olifantenpoeppapier (!!). Dat is toch te geestig om te vertellen aan de kerstdis? “Die sterren? Oh, die zijn gemaakt van olifantenpoep.” Wordt zo’n kerstmaal opeens een stuk vrolijker van.

bab2Ga je liever voor een sjiek kerstdiner, kijk dan eens naar de dinerkaarsen gemaakt van duurzame palmolie en soja. Zijn volledig plantaardig en geschikt voor veganisten. Deze kaarsen branden zo goed als roetvrij en schoon en zijn dus niet giftig.

En als je op vakantie bent met Kerst, vrolijk dan je hotelkamer op met deze enige pocket-kerstkaarsjes. Helemaal blij word je ervan! Keus genoeg dus. Ik ga mijn verlanglijstje voor Sinterklaas maar eens aanvullen. Wie weet wat de Goedheiligman voor mij in petto heeft!

/Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.