De LGBTQIA+-gemeenschap ligt dichtbij mijn hart. Ik ben van mening dat iedereen zichzelf mag (moet!) kunnen zijn en dat liefde LIEFDE is, ongeacht de voorkeuren die je hebt. Toen ik mail kreeg van SodaStream over hun speciale Pride Box met het thema ‘Set All Your Colors Free’, was ik dan ook direct enthousiast. Dit fijne merk zet zich namelijk in om van deze wereld een betere plek te maken door ongelijkheid aan te vechten en acceptatie en tolerantie te bevorderen. Alles waar ik zelf ook voor sta en wat ik mijn jongens ook mee geef! 

Wat betekent LGBTQ+? 

LGBTQ staat voor Lesbian Gay Bisexual Transsexual and Queer. De “plus” wordt gezien als een allesomvattende representatie van seksuele geaardheid en genderidentiteiten.

De regenboogvlag

De regenboogvlag is een internationaal symbool voor de LGBTQ+ beweging. De kleuren weerspiegelen de diversiteit van de LGBTQ+ gemeenschap en hun geest. De vlag is oorspronkelijk in 1978 ontworpen voor de Gay Freedom Day in San Francisco. Tegenwoordig is deze kleurrijke vlag vooral bekend door zijn zes kleuren, welke elk een ander aspect van de menselijke ervaring vertegenwoordigen:

 • Rood: voor het leven
 • Oranje: voor de gezondheid
 • Geel: voor zonlicht
 • Groen: voor de natuur
 • Koningsblauw: voor harmonie
 • Violet: voor de geest

De oorspronkelijke versie heeft 8 kleuren. Roze (voor seksualiteit) en turquoise (voor kunst). Ook deze vlag wordt nog regelmatig gebruikt.

Juni = Pride Month

Pride Month wordt gevierd ter herdenking van de zogenaamde Stonewall Riots die in juni 1969 plaatsvonden. Het waren een reeks gewelddadige en ongeplande demonstraties van de homogemeenschap van New York City, naar aanleiding van een aantal politie-invallen. Deze rellen, geleid door prominente homorechtenactivisten zoals Marcia P. Johnson, hebben gezorgd voor een belangrijk keerpunt in de moderne LGBTQ+ rechtenbeweging. Het was namelijk één van de eerste keren dat homoseksuele en transseksuele mensen demonstreerden voor hun rechten. Ze veroordeelden hiermee in het openbaar de discriminatie en het geweld waarvan zij het slachtoffer waren.. Een van de demonstraties escaleerde in de homobar “Stonewall Inn” in Christopher Street. Ter herdenking van deze belangrijke Stonewall opstand werd de laatste zondag van juni uitgeroepen tot Gay Pride Day. Uiteindelijk is dit uitgebreid tot Pride Month. Een belangrijke maand om de LGBTQ+ gemeenschap te eren én om het bewustzijn voor gelijkheid te versterken.

ILGA World

De lancering van de Pride Box gaat gepaard met een wereldwijde campagne om de
boodschap van diversiteit binnen de LGBTQIA+-gemeenschap te onderstrepen, onder andere door samenwerking met ILGA World.

ILGA World (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) is een wereldwijde federatie, opgericht in 1978, die bestaat uit meer dan 1700 organisaties uit meer dan 160 landen die campagne voeren voor de mensenrechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. ILGA World werkt aan het bereiken en behouden van erkenning en bescherming van de mensenrechten van regenbooggroepen, bestudeert de wetgeving ten aanzien van haar gemeenschappen, en ondersteunt mensenrechtenverdedigers. Ze geven trainingen en organiseren conferenties, maken mensen bewust van LGBTQIA+-mensenrechten, en ondersteunen de zichtbaarheid van genderdiversiteit.

‘Set All Your Colors Free’-kit

De ‘Set All Your Colors Free’-kit bestaat uit een speciale editie van het bruiswatertoestel Terra in een matzwarte kleur, en een herbruikbare en vaatwasbestendige 1-literfles met een uniek, nog in te kleuren design. Daarnaast omvat de Pride Box een set van acht regenboogkleurige stiften waarmee je het bruiswatertoestel en de fles kunt beschrijven of illustreren met persoonlijke Pride-boodschappen.

Nu er binnen de LGBTQIA+-gemeenschap meer groepen zijn opgestaan, gaat SodaStream een stap verder in de strijd voor inclusie door alle kleuren van de originele regenboogvlag aan te bieden: rood, oranje, geel, groen, blauw, lichtblauw, paars en roze.

SodaStreams limited edition ‘Set All Your Colors Free’ is verkrijgbaar bij Sodastreamstore.nl voor € 99,00.

87 gedachten over “SodaStream Pride Box: Set All Your Colors Free!

 1. Ik ben bij op onze middelbare school de coördinator van de GSA (Gender Sexuality Alliance). Dit zouden onze leerlingen geweldig vinden om te gebruiken in hun nieuwe ruimte die komend schooljaar speciaal gebouwd wordt voor onze LGBTQ leerlingen. 🏳️‍🌈

 2. Goed om te laten zien hoe de samenleving is. Iedereen is welkom en niets is gek. Iedereen is anders en dat moeten we aan de kinderen laten zien dat anders zijn normaal is waar je je niets hoeft schamen. Begin bij een jonge leeftijd met uitleggen en dan weten ze dat ze altijd bij de ouders terecht kunnen komen voor vragen en informatie.

 3. Iedereen moet kunnen zijn wie die is en wie die wil zijn. Pride month is belangrijk omdat die boodschap dan nog eens extra word benadrukt. Het is goed dat grote bedrijven, zoals Sodastream, er aandacht aan geven. Ik en mijn vrouw hebben geen kids maar we proberen wel uit te dragen dat alle liefde mag en lopen dus bijvoorbeeld gewoon hand in hand over straat als 2 vrouwen.

 4. dit is een mooi kado voor mijn kleindochter die ons onlangs zelf verteld heeft dat ze nonbinair is, natuurlijk veranderd dat voor ons helemaal niks, iedereen moet zich gelukkig kunnen voelen met wie en wat hen is

 5. Wat wij meegeven in de opvoeding is: iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Respect hebben voor een ander. Normen en waarden mee geven, maar ook uitleggen dat die voor een ander weer heel anders kunnen zijn. En dat je dat accepteert en respecteert van elkaar.
  Ik vind de pride month een heel goed initiatief om mensen stil te laten staan bij het recht om te zijn wie je wil zijn.

 6. Wat ik mijn kinderen meegeef? Dat er niet zoiets bestaat als “voor jongens of meisjes”, dat iedereen eigen keuzes en voorkeuren heeft en dat dat niet van gender af hoeft te hangen. En dat je mag staan voor je voorkeuren, je mag laten zien wie je bent.
  Overigens heb ik bijvoorbeeld voornamelijk lesbische vriendinnen, dus is het hebben van 2 moeders bijna bekender dan een vader en een moeder. Wel met een nuchtere uitleg over dat er toch echt wel een zaadje nodig is om een eitje te bevruchten. En ook mijn ex-vriendin is geliefd bij mijn kinderen. Ach, eigenlijk leven we “open-minded zijn” gewoon voor en bespreken we heel veel met de kinderen, die op hun beurt regelmatig met vragen/opmerkingen en meningen van anderen komen om het over te hebben. Racisme is aangeleerd, dus in wezen is het enige wat je hoeft te doen als ouders, dat niet aanleren 🙃.

 7. Voor mijn kinderen is het iets gewoon. Binnen de familie die heel dicht bij hun staan maken ze het mee. Het is iets wat normaal is. Praten er heel makkelijk over en begrijpen dat iedereen mag voelen wat hij/zij wilt voelen.

 8. Ik geef mijn kinderen mee dat ze mooi zijn zoals ze zijn. Dat iedereen anders is en iedereen een beetje lief voor elkaar mag doen!

 9. Heb mijn kinderen altijd gezegd dat ze mogen zijn wie ze willen zijn en zich mogen voelen zoals ze zich voelen. Maar ook dat zij dit in hun vriendenkring eender moeten accepteren van anderen. Het is geweldig om te mogen zien dat in hun vriendenkringen iedereen op een normale manier met elkaar omgaat.

 10. leuk doe graag , mijn kinderen zijn al jaren de deur uit en toen was er nog geen sprake van maar het zou wel bespreekbaar geweest zijn

 11. Mijn vrouw en ik zijn de L (lesbian) in deze afkorting. We hebben samen 4 kinderen. Die geven we mee dat iedereen er toe doet, dat iedereen mag zijn wie ze zijn.
  We geven ze ook mee dat er verschillende genders zijn en dat ieder persoon zich mag uiten hoe zij willen. Kleding en speelgoed zijn voor ieder mens ongeacht gender enz.
  Ik zou mijn vrouw en kinderen graag verrassen met deze mooie soda stram. Ik weet zeker dat er, met deze soda Stream, veel meer water zal worden gedronken.

 12. Voor mijn kinderen is dit iets heel normaals, we geven ze mee dat je mag zijn wie je wilt. Voordeel van drie jaar in het buitenland wonen is ook dat onze kinderen met veel culturen in aanraking geweest zijn. Daarmee geleerd dat je er mag zijn, wie je ook bent en hoe je er ook uitziet

 13. Kinderen hier leren dat iedereen vrij is te zijn wie die wil en dat het soms voor bepaalde mensen moeilijke r is dan andere.
  Neefje woonde in pleeggezinnen met lesbische stellen, in de familie ook lesbische en homoseksuele stellen dus vrijheid en blijheid in onze familie

  1. Wij leren onze kinderen iedereen mag zich zelf zijn,onze dochter was 12 toen ze vertelde dat ze op meisjes viel voor ons en onze familie totaal geen probleem.als onze kinderen gelukkig zijn zijn wij dat ook .dit zou een leuk kado zijn voor onze dochter die hopelijk 1 juli is geslaagd voor haar havo diploma

 14. Wat een fantastisch mooi en fijn cadeau is deze Limited edition sodastream om vele lekkere frisse drankjes te serveren. Ik sta zeer positief tegenover de Pride Month en de LGBTQIA+ gemeenschap en heb ze ook meegegeven dat iedereen mag zijn hoe het zelf wil zijn en hoe het zich voelt. Iedereen is gelijk en niemand hoeft zich meer of minder te voelen.

 15. Wauw wat gaaf .dit zou een mooi cadeau voor mijn dochter zijn . Wij zijn hier heel erg open in want mijn dochter is transgender ze is 11 jaar en erg open in ook op school. Ze loopt nu bij transgender poli en gaat nu beetje bij beetje in transities wat allemaal erg spannend is .dab zou dit een mooi cadeau voor haar zijn 🏳️‍⚧️

 16. Fijn toch als het allemaal om liefde draait en belangrijk dat je je lekker in je vel voelt. Hoe kun je daar nu op tegen zijn.

  Ik heb mijn kinderen al jong geleerd dat ze mensen moeten beoordelen op hun daden en niet op hun ras, geslacht, hoe ze er uit zien en op wie ze vallen of welk beroep iemand heeft. En dat iedereen zijn eigen talent heeft.

  Mijn zoon heeft het al vaker over zo’n Soda apparaat gehad dus die zou superblij zijn als er hier in huis eentje komt te staan. En mijn dochter is de creatieve in huis en die zou het geweldig vinden die fles in te kleuren.

 17. Wees jezelf en laat anderen dat ook zijn! Pride Month geen probleem.
  Ik merk wel dat de laatste tijd in elke (amerikaanse)serie een personage van de LGBTQIA+-gemeenschap voorkomt (deze heeft dan een partner dus in totaal 2) ik begrijp wel waarom omdat de makers anders kritiek erover zullen krijgen en buiten worden gesloten van awards. Maar dit geeft een vertekend beeld over het werkelijke percentage LGBTQIA+-. Ik persoonlijk vind, alles wat te veel is geeft het gevoel dat het je door de strot heen wordt geduwd en zal op den duur nadelig zijn voor de LGBTQIA+-gemeenschap.

 18. Ik weet wat het is om aan de zijlijn te staan.
  Ook mijn kinderen, hebben het afstand van mede klasgenoten meegekregen op school.
  Toch blijven we hopen en zien we ook wel veranderingen, ik heb dan mijn kinderen en ben zelf van mening dat ieder er mag zijn zoals hij/zij is. En trots op zichzelf mag zijn. Ook geef ik mee niet te oordelen op welk vlak ook. Je mag een mening hebben, maar strooi geen gif.

 19. Mooie actie! Ik ben erg van leven en laten leven. Dat betekent dat iedereen z’n leven moet leven zoals hij/zij/hun dat willen, zolang ze er niemand anders mee lastig vallen. Bij de opvoeding geef ik mee dat iedereen gelijk is en dat iedereen moet kunnen zijn wie ze zijn zonder aangevallen te worden.

 20. Iedereen mag zijn hoe hij of zij wil zijn. Elkaar lief hebben is zo mooi maar helaas ontzettend moeilijk voor veel mensen waardoor jezelf durven zijn lastig wordt gemaakt. Zeker in de tijd waar we nu leven is het om te huilen hoe verbitterd de mensheid is. Maar met de mensen die het wel accepteren maken we al een groot verschil om iedereen zichzelf te kunnen laten zijn.

  Ben wie je wil zijn, als je maar gelukkig bent ❤️

 21. Ik loot graag mee.
  Laat iedereen elkaar respecteren hoe ze zijn en wie ze zijn. Je moet jezelf kunnen zijn in deze maatschappij. Laat iedereen in zijn eigen waarde en normen. Wees lief voor elkaar!

 22. Hoi.

  Ik sta er heel positief tegenover.. Van mij mag iedereen zijn wie hij/zij/… Wil zijn..

  Zo voedt ik mijn dochter ook op.. Zij respecteert tot op heden alles en iedereen en is zelf fan van nikkie tutorials.. Het maakt haar allemaal niks uit.. Zolang mensen maar respectvol naar elkaar zijn en zich gelukkig voelen..

 23. Ik geef mijn dochter mee dat iedereen mag zijn wat die wil zijn en mag leven hoe men wil, zo lang we maar lief voor elkaar zijn.

  Love rules the word!!

  Ik doe graag mee ik hou van kleur 🌈

 24. Ik vind het heel goed dat er steeds meer ruimte komt om iedereen te laten zijn . Ik werk met kinderen en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om de kinderen zichzelf te laten zijn en vooral anderen te accepteren. Mijn eigen kinderen voed ik ook zo op omdat ikzelf altijd het gevoel heb gehad dat ik niet geaccepteerd werd.
  De sodastream zou erg handig zijn voor de kinderen op mijn werk. Ik denk dat ik de kinderen hiermee samen kan brengen door ze naar eigen inzicht de soda stream kleur te geven.

 25. Ik zag in het nieuws een mooie quote van een heel jong meisje: Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wil zijn. En zo is het maar net!

 26. Ik geef mijn meiden mee dat ze mogen zijn wie ze willen zijn, mogen worden wat ze willen en mogen houden van wie ze willen.

  En iedere dag vertel ik hun hoeveel ik van ze hou.

 27. Ik denk dat de Pride Month en de LGBTQIA+ gemeenschap belangrijk is voor bewustwording en acceptatie en in de opvoeding geef ik mee dat liefde op elke manier mooi is!

 28. Iedereen mag en moet zichzelf kunnen zijn, Is heel belangrijk. Ook vr de mentale gezondheid. Moet heel moeilijk zijn om niet te mogen uitkomen voor wie je bent

 29. Als je kinderen hebt moet je ze altijd meegeven dat ieder mens uniek is en dat je voor ie voor iedereen respect moet hebben.
  Wat een mooie sodastream is dit die je zelf kleurrijk kan versieren, ik ding graag mee.

 30. Ik maak zelf deel uit van de LGBTQIA+ gemeenschap en ik ben er trots op dat we in een land leven, waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn.

 31. Respect voor elkaar, dat is wat ik mijn kinderen mee geef.
  Het is goed dat hier aandacht voor is maar de prideoptochten hoeven voor mij niet.

 32. Ik maak graag kans op deze gave Pride Sodastream! Ik heb geen kinderen maar vind de Pride maand een geweldig initiatief en ik ben gek op de canal pride.

 33. tijden veranderen , mensen niet …gelukkig gaat de wereld ietsje vrijer worden en kunnen we er meer over na denken & praten….ik heb nu 5 kleinkinderen die daar denk ik al heel anders in staan dan mijn eigen 4 dochters e als vader was ik toen als opvoeder vrij open en speelde de non binair niet zo wel andere zaken die we als basis zagen voor een normaal leven mannen & mannen , vrouwen & vrouwen samen…maar zelf keek ik tegen Travestie in die jaren [ 1970/80 ] raar op terwijl ik wel geboren ben in 1956 dus the free feelings moest voelen.
  Mijn kleindochter van 20 gaat binnen kort als alles lukt op zich zelf wonen en zal heel blij zijn als haar opa dit voor haar wint.

 34. iedereen moet kunnen zijn wie diegene wil zijn en ik zie niet waarom anderen daar een mening over moeten hebben.

 35. Ik sta er heel positief tegenover, want ik vind dat iedereen vrij moet kunnen zijn in het leven. Als we elkaar allemaal zouden respecteren, dan zou de wereld er een stuk mooier uit zien. Voor mijn kinderen is een andere geaardheid geen issue en hopelijk geldt dat snel voor de hele wereld.

 36. Mijn kinderen geven wij mee dat iedereen mag zijn wie ze zijn, je moet vooral je zelf zijn hoe je eruit ziet of dat je heel goed kan leren of juist veel moeite hebt met leren. Iedereen is uniek en mag er zijn.
  Ook geven we ze mee dat als er iets is ze altijd terecht kunnen bij hun vader of moeder en dat we open en eerlijk bespreken en niet boos worden.
  Ze zullen dit Soda stream apparaat fantastisch vinden, kunnen ze hun eigen lekkere frisdrank maken 🏳️‍🌈🍀🥰

 37. Wauw wat een geweldige winactie , ik doe heel graag mee . Ik heb 3 kinderen . JE BENT ZOALS JE BENT ! of je nu lesbie homo transgender iedereen is gelijk en je moet respect hebben voor iedereen . Zo voed ik mijn kinderen op .

 38. Ik ben er absoluut voor dat iedereen kan zijn wie (of met wie) hij of zij (of het) wil zijn. Ook in het openbaar. Voor mij is iedereen gelijk, en die boodschap zou ik ook mijn kinderen meedelen.

  Alleen vind ik persoonlijk wel dat het inmiddels wel érg veel in de media komt. Dat mag van mij wel een tikkeltje minder 🙂 .

 39. Wij weten niet beter. Ik had een hele lieve homo oom. Hij is jammergenoeg al jaren dood. Mijn oma ook al jaren dood heeft mijn oom haar zoon dus altijd van begin af gesteund. En dan moet je rekenen dat het was in de jaren 70 tig. Bij ons is het zo wat je voelt en bent het zij zo en accepteren dat . Ga er gewoon mee om zoals je met iedereen zou doen dan is het prettiger voor allemaal.

 40. Ik vind het heel belangrijk dat mijn dochter opgroeit zonder vooroordelen. Toevallig gister een gesprek gehad over de nieuwe disneyfilm. Daarin hebben w vrouwen een relatie. In Amerika is dit rede dat de film veel slechte reviews heeft. Toen ik dat met mijn dochter besprak was er grote verontwaardiging vanuit haar. Waarom zouden man en vrouw wel mogen en 2 vrouwen niet. Het is voor haar gewoon het normaalste ter wereld. Fijn dat ze zo opgroeit.

 41. Ik heb voor iedereen respect en begrip, want iedereen moet zichzelf kunnen zijn en iedereen moet zich goed kunnen voelen in hun vel.
  En natuurlijk mag iedereen mag iedereen lief hebben; want liefde is liefde!

  Die boodschap geef ik ook mee aan de kids, want daar is totaal niks mee! Het zijn mensen zoals jij en ik!

 42. Ik heb geen kinderen, maar ben de favoriete ‘gay uncle’ ! 🙂
  Ik geef de kinderen in mijn familie vooral mee dat ze hun identiteit mogen uitdrukken zoals ze dit voelen en zoals ze écht willen. Laat je niet meeslepen in groepsdruk en conformiteit, laat jezelf zien zoals je aanvoelt wie je bent.
  Dat is echt niet makkelijk en ook heel verwarrend vaak, maar je komt uiteindelijk sterker uit dat proces.
  Je leert jezelf kennen, en dat is de waardevolste kennis van allemaal.

 43. Ik geef mijn kinderen mee, dat je mag zijn wie je bent en dat ze daarin steun krijgen van ons. Wie je ook bent , waar je op valt, waar je vandaan komt etc.
  Ze vinden het ook totaal niet raar als iemand uitkomt als transgender.
  Ze zouden het ook enorm tof vinden om een regenboog op de sodastream fles in te kleuren.

 44. Mijn kinderen mogen zijn wie ze willen zijn zolang ze maar gelukkig zijn dat zeg ik altijd tegen mijn zoon en dochter daarbij heeft mijn zoon een heel zwaar jaar achter de boeg en heeft hij aan ons toegegeven dat hij op meiden en jongens valt wij accepteerde dit natuurlijk helemaal wij staan 100 procent achter hem daarom betekent lgbtq heel veel voor ons samen zijn we gelijk

 45. 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 Je kunt zijn hoe je wilt zijn!!! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

 46. Gaaf! Ik leer mijn zoontje wat ik zelf ook geleerd heb van mijn moeder: respecteer iedereen en laat iedereen vrij om te zijn die diegene wil zijn

 47. Gave actie zeg! In de zorg (waar ik werk) maak je geen onderscheid, daar is iedereen gelijk en wordt iedereen met respect behandeld. Ik kan mij niet voorstellen om een groep achter te stellen of voor te trekken! Ik wil meegeven om verder te kijken dat de “labels” die eraan gehangen moeten worden.

 48. Wat een gave editie, ontzettend goed om hier positieve aandacht aan te geven. In onze opvoeding probeer ik zoveel mogelijk alles open te laten, of mijn kinderen later papa en mama willen worden met een andere papa of mama, of verliefd worden op hun vriendje van hetzelfde geslacht. Ook hebben wij een buurmeisje die geboren is als jongen en van wie we de transitie van dichtbij hebben meegemaakt. Bij mijn zoontje in de klas zit een jongetje met twee moeders. Tsja, eigenlijk is het hele LGBTQ+ gewoon normaal

 49. Wat een leuke actie! Ik sta achter iedereen die z’n beste leven wil leven en geef dit gevoel van respect ook door aan mijn zoon en dochter. Er is nog een lange weg te gaan maar hopelijk bereiken we ooit een punt dat niemand meer bang hoeft te zijn om aangevallen te worden om wie ze zijn.

 50. Een mens mag zijn zoals diegene wil en zich prettig voelt. Iedereen zou respect voor elkaar moeten hebben, dan zag de wereld er veel mooier uit. Ik ben trots dat onze kids dit gelukkig van nature normaal vinden. Ze zien geen man of vrouw, ze zien een persoon. En hebben eigenlijk weinig vragen over andere kinderen die twee moeders of twee vaders hebben.

 51. Ik doe graag mee! Zelf heb ik nog geen kinderen, maar ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en ben blij dat SodaStream zich hier mee bezig houdt.

 52. Ik vertel mijn kinderen altijd dat ze mogen zijn wie ze willen zijn en het niet uitmaakt of ze met een jongen, meisje of iemand die niet in een van deze twee vakjes past, thuiskomt. 🌈🏳‍🌈

  Mijn puberdochter heeft dit jaar voor het eerst met de pride meegedaan en gaf aan dat ze pan was. Dat betekent dat ze op mensen verliefd kan worden en dat het niet uitmaakt of iemand nou een meisje, een jongen of iets ertussenin is. Blij dat ze op deze leeftijd dit huis gewoon durft te vertellen. Mijn dochter is super creatief en zou het geweldig vinden om deze Soda-stream zelf te versieren.

 53. M’n dochter heeft 2 mama’s en geen vader (want m’n partner kwam uit de kast als transvrouw na de geboorte). Gelukkig is dochter niet anders gewend en gaat iedereen er op school ook goed mee om!

  Ik en dochter zijn gek op bruiswater én op tekenen, dus dit pakket klinkt super!
  Ik heb Posca stiften nog nooit geprobeerd, ben erg benieuwd. Al wel gewone acrylstiften en ben daar erg blij mee.

 54. Ik hou het voor mijn kinderen altijd simpel: iedereen is gelijk en behandel je met respect. Welk geloof, geaardheid, kleur et Cetera dan ook!

 55. Wat een leuke actie. Ik zal kinderen meegeven dat ze altijd zichzelf moeten blijven en voor iedereen respect moeten hebben. Wat u niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet.
  Deze sodastream zou top zijn, altijd water met bubbels bij de hand.

 56. Ik wil mijn kinderen vooral meegeven dat ‘normaal’ niet bestaat, en dat alles goed is zolang het met respect voor anderen en de wereld is.

 57. Ik vertel mijn meiden dat ieder mens uniek is, dat je in jezelf moet geloven. Dat je mag zijn wie je bent, want blije mensen die zichzelf (durven) te zijn maken de wereld zoveel mooier. Resoect en liefde voor elkaar is zó belangrijk, wat maakt het dan uit of je niet in het ouderwetse hokje past. Er is zoveel vooruitgang gemaakt op verschillende gebueden, waarom dan krampachtig vasthouden aan iets dat echt niet meer van deze tijd is?!

 58. als niet iedereen zo met zich zelf bezig was en iedereen gewoon zich zelf kon zijn zag de wereld er heel anders uit. iedereen verdient zijn respect.

 59. Wij zijn heel open-minded, alles is goed. Onze dochters (13 en 12) hoeven bijvoorbeeld ook niet ‘uit de kast’ te komen, maar komen gewoon thuis met de partner die ze willen. We hebben het er ook regelmatig over. Zo heeft mijn oudste een vriend die graag met ‘hun’ of ‘die’ aangesproken wil worden, dit doen we dan ook thuis wanneer het over diegene gaat.
  Gelukkig zijn beide dochters hierdoor zelf ook ruimdenkend, iets wat ik erg belangrijk vind!

 60. Op school leren de kinderen al dat er meerdere stromingen zijn waardoor er ook niet (meer) raar naar gekeken wordt. Wij proberen onze kinderen ook zo vrij mogelijk op te voeden omdat dit in the end voor i3dereen de meeste vruchten afwerpt. We leven niet meer in de middeleeuwen!!!

 61. Ik probeer zo weinig mogelijk nadruk te leggen op verschillen tussen mensen. Vooral op overeenkomsten. Als puntje bij paaltje komt verschillen we niet veel van elkaar! Dit probeer ik bij mijn kinderen en ook bij mijn leerlingen over te brengen. Just let it ‘stream’! 😉

 62. Wow, wat een mooie winactie! Ik doe graag mee. Ik heb kinderen en leer ze vanaf dat ze jong zijn al dat een ieder gelijk is.

 63. Ik geef de kinderen mee dat elkeen zijn leven mag leven zoals die het wenst, dat we hen respecteren en: “Doe nooit met een ander wat je zelf niet graag heb”

 64. Mijn oudste zoon is bi, mijn jongste is gay. Ik ben blij dat ze me overal in betrokken hebben en ik ze heb kunnen steunen. Ons dorp is zwaar gelovig en de scholen waar ze op zaten, stonden er niet voor open. Dat viel voor beiden niet mee, maar thuis wappert de gekleurde vlag en zijn we blij met wie ze zijn! De keuken mag gesierd worden met deze soda stream.

 65. Ik doe graag mee. Je mag zijn wie je bent. Dat wil ik ze meegeven en dat we respect moeten hebben voor elkaar, en dat iedereen gelijk is ook al zijn er verschillen. Dat maakt de wereld juist zo kleurrijk en mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.