Als blogger zijnde kan ik niet zonder visitekaartjes. Regelmatig raak ik op evenementen en beurzen in gesprek met potentiële opdrachtgevers en dan is het wel zo netjes als je je kaartje af kunt geven. Je gegevens op een kladblaadje schrijven staat niet al te professioneel. Ik geef je 5 belangrijke tips voor als je visitekaartjes gaat maken.

Voordat ik verder ga met mijn tips; je kunt tegenwoordig op een ontzettend prettige manier zelf visitekaartjes maken. Dit doe je natuurlijk gewoon online, want bij een drukkerij langsgaan is natuurlijk bij dit soort dingen een beetje prehistorisch. Op de website van Mooze kun je zelf aan de slag met het maken van jouw perfecte visitekaartjes. Je zult zien dat deze nieuwe, leuke en hippe website je helemaal op weg helpt, om het juiste eindproduct neer te zetten.  

#1 Een logo
Allereerst, laat een professioneel logo maken. Ik had het geluk dat een kennis van mij grafisch vormgever is, maar heb je zo iemand niet in je naaste omgeving, investeer dan wat geld erin zodat het er netjes uitziet. Het logo moet wel bij jezelf en je bedrijf passen natuurlijk. Heb je een uitvaartonderneming, dan zul je misschien niet zo snel kiezen voor hele felle kleuren.

#2 Kies voor een standaard formaat
Kies het liefste voor een standaard formaat kaartje,want deze zijn handiger te bewaren. Ik weet dat ik het erg prettig vind om kaartjes van dezelfde grootte te krijgen. Ze passen allemaal netjes in mijn portemonnee en thuis heb ik een speciaal bakje (hier zaten ooit mijn eigen kaartjes in) waar ik ze in stop. Op deze manier heb ik alles bij de hand en zullen de kaartjes niet zo gauw gaan rondslingeren.

#3 Kies voor stevig papier
Een visitekaartje moet gemaakt zijn van stevig papier! Waarom? Simpelweg omdat het anders snel gaat kreuken, scheuren enzovoorts. Je zet met mooie stevige kaartjes (en een stevige handdruk natuurlijk) meteen je statement. Op deze manier zullen je gesprekspartners je niet zo snel vergeten.

#4 Niet teveel tekst
Mijn advies, zet nooit teveel tekst op je visitekaartjes. Je presenteert je door je kaartjes op een korte manier. De rest zul je echt face2face moeten doen! Indruk maken kun je maar één keertje doen en dat doe je door een goed gesprek met iemand te voeren en een net kaartje achter te laten, zodat er achteraf contact opgenomen kan worden.

#5 Bedruk de voor en achterkant
Ik heb zelf op mijn kaartjes op de ene kant mijn logo en op de andere kant de contactgegevens. Waarom zou je tenslotte niet het hele kaartje benutten? Op deze manier zorg je er vaak ook voor dat degene die het kaartje krijgt het iets langer in zijn handen houdt, omdat er meer te zien is.

Om nog eventjes terug te komen op de website van Mooze; als je toch aan het rondkijken bent, neem dan ook eventjes een kijkje bij de andere producten. Je kunt namelijk ook mooie stickers, ansichtkaarten, flyers, zitzakken en nog veel meer laten bedrukken. En wat dacht je van een logo van je bedrijf op de enveloppen die je gebruikt?! Ik ben fan…zeker omdat het allemaal super eenvoudig werkt.

Afbeelding: Mooze.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.