mob1Een Facebook vol met ‘vrienden’, giechelend achter WhatsApp en stoere filmpjes kijken op YouTube… Het internet maakt tegenwoordig een groot deel uit van de opvoeding van onze kinderen en ons dagelijks bestaan; een wereld zonder smartphone is bijna niet meer denkbaar. Helemaal niet erg, maar hoe sturen we onze kids veilig de digitale wereld in? OpenMobile, de nieuwe telecomprovider van Nederland, geeft je de mogelijkheid om jouw gezin op een betrouwbare manier gebruik te laten maken van internet en social media; zonder dat je jezelf daarin beperkt.

Een kwart van de 8-jarigen heeft tegenwoordig al een mobieltje, op 10-jarige leeftijd is dit al de helft en op 12-jarige leeftijd hebben ze nagenoeg allemaal een mobiele telefoon[1]. De belangrijkste reden voor ouders is dat zij willen dat hun kind voor hun bereikbaar is, maar tegenwoordig is een telefoon meer dan bellen alleen. Vooral kinderen boven de 12 maken gretig gebruik van de extra (internet)functies, zoals social media. Voor ouders een reden om een oogje in het zeil te houden en regels te stellen voor het mobiele telefoongebruik.

mob2Groeiende behoefte aan duidelijkheid
Geen Facebook tijdens het eten, huiswerk vóór Instagram en WhatsApp, en na 21.00 uur niet meer op YouTube. Er is een groeiende behoefte aan duidelijkheid over het gebruik van de mobiele telefoon. Bijna 70% van de ouders heeft thuis regels omtrent het mobiele telefoongebruik van het kind[2]. Wat is toegestaan en wat (wanneer) niet? Het gevoel “Ik vertrouw mijn kind wel, maar de rest van de wereld niet” speelt hierbij een belangrijke rol.

Maak het bespreekbaar
Veel ouders controleren de telefoon van hun kind. Bijna de helft (48%) zegt dat ze stiekem in de telefoon kijken. Dit gebeurt met name bij kinderen tussen de 8 en 15 jaar en vooral van meisjes (52%) wordt vaker de telefoon ‘gecheckt’, vergeleken met jongens (45%)[3] [4]. OpenMobile stimuleert het bespreekbaar maken van de ‘telefoonregels’ binnen het gezin, in plaats van het stiekem controleren van je kind. Met OpenMobile kun je samen met jouw gezin bepalen wie welke websites wel of niet bezoekt, tot welke apps een gezinslid wel of geen toegang heeft én op welke tijdstippen. Dat wordt weer gezellig tafelen, huiswerk op tijd af en een goede nachtrust voor het hele gezin!

OpenMobile is vanaf vandaag verkrijgbaar via www.openmobile.nl.

Over OpenMobilemob3
OpenMobile is de nieuwe telecomprovider van Nederland, opgericht in 2014 door Erwin van den Bovenkamp en ontstaan vanuit de eigen beleving dat duidelijkheid omtrent social media- en internetgebruik een positieve invloed heeft op het hele gezin. De kracht van OpenMobile is dat de gebruiker voor zichzelf én voor medegebruikers van het abonnement, kan bepalen naar welke internetsites en social media er gekeken wordt, door wie en wanneer. Regel alles online; veilig, makkelijk en snel. Uiteraard kun je bij OpenMobile ook bellen, chatten, appen, surfen en berichten versturen, foto’s en video’s bekijken en muziek luisteren. Voor meer informatie kijk op www.openmobile.nl

1 http://mijnkindonline.nl/sites/default/files/uploads/MKO%20Mobiel%20Hey,%20what%27s%20app%20-%20DEF2.pdf
2 http://mijnkindonline.nl/sites/default/files/uploads/MKO%20Mobiel%20Hey,%20what%27s%20app%20-%20DEF2.pdf
3 http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/helft-ouders-checkt-appjes-op-telefoon-kind
4 http://www.jmouders.nl/vrije-tijd/mediagebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.