Hoe vaak schaf jij een nieuwe mobiele telefoon aan? De meeste mensen maken gemiddeld tussen de 18 en 24 maanden gebruik van een toestel. Na deze periode is het vaak mogelijk om een abonnement te verlengen en dus een nieuw toestel uit te zoeken. Op Marktplaats staan onwijs veel gebruikte mobiele telefoons te koop. Dit varieert van oude Nokia’s tot bijna nieuwe toestellen. Dit zijn dus lang niet alle toestellen die er gebruikt/vervangen worden in ons land. Met ongeveer 16 miljoen smartphones die iedere 2 tot 3 jaar weer vervangen worden, creëren we een enorme berg afval. En dat laatste, dat willen we niet toch?!

Chemische ellende

Wanneer elektronisch afval, zoals mobiele telefoons, wordt verbrand of gestort, zullen alle chemische elementen zoals lood, kwik en cadmium in de grond en het grondwater verdwijnen. E-waste is een groeiend probleem, meer dan 20 miljoen ton elektronisch afval wordt elk jaar wereldwijd geproduceerd. Tijd voor verandering!

Refurbished

Refurbished toestellen zijn gewoon smartphones die opnieuw worden gebruikt of welke een technisch mankement hadden, waarvoor ze zijn teruggestuurd naar de fabriek. Alles wat nodig is wordt vervangen en indien nodig wordt de buitenkant ook weer als nieuw gemaakt. Ik hoef niemand uit te leggen dat een gebruikte iPhone vaak niet kras-loos is toch? Vaak kun je voor een hele leuke prijs bijvoorbeeld een refurbished iPhone 8 aanschaffen. De gemiddelde puber wil graag meedoen met de rest en kan een telefoon als dit zeker waarderen. Je hoeft in ieder geval niet de volle pond te betalen, wel zo prettig.

Over het toestel

De refurbished iPhone 8 behoort tot de nieuwste iPhone generatie. Met deze iPhone 8 kun je draadloos opladen door glazen voorkant en achterkant. Je hebt dus niet alleen een goedkopere telefoon, maar ook nog eens eentje die er gewoon modern uitziet. Daarnaast maakt het toestel ook gebruik van True Tone. True Tone zorgt ervoor dat het scherm zichzelf aanpast naar de omgeving. Wanneer het donker is, wordt het beeldscherm donkerder en lichter als het licht is. Beter voor de ogen dus, zeker als er (stiekem) ‘s avonds nog een appje gestuurd moet worden in de vrienden-groeps-app.

Kiezen voor een Refurbished toestel is beter voor het milieu én voor de circulaire economie!

One thought on “Refurbished iPhone 8 aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.