Individualisme is steeds een meer opkomende trend. Zelfexpressie op creatieve manieren wordt vaker en meer geapprecieerd. Jezelf uiten kan dus ook met juwelen en piercings. Door van je oor een kunstwerk op zich te maken, laat je een wereld van verschil zien in je outfit of look. Wat zijn nu de piercingtrends die in 2022 de meeste kans maken?

Minimalisme

Minimalisme is erg trending geweest onder millennials, neem bijvoorbeeld influencer Kim Kardashian en haar volledig witte huis. Men kijkt vaak op naar influencers die ook wel trendsetters zijn. Een rustige omgeving kan worden weergegeven als minimalisme. Het kan ook in de vorm van piercings voorkomen. 

Minimalistische piercings hebben vaak geen breed scala aan kleuren, het is ofwel wit, zwart of een soort tint van bruin. Nude-kleuren zijn het afgelopen jaar nogal de trend geweest, waarbij diversiteit belangrijker is geworden en merken zijn begonnen met het produceren van een breder scala aan huidkleurige mode, waaronder sieraden. 

Ear stacking 

Ear stacking staat voor meerdere oorbellen/piercings aan één oor, ze worden “opgestapeld”. Het trekt de aandacht wanneer je een paardenstaart draagt of een kapsel dat je oren laat zien. Ear stacking kan op verschillende manieren: dezelfde kleuren, dezelfde stijl of dezelfde materialen. Je kunt zelfs stapelen volgens een thema, bijvoorbeeld sterrenbeelden. Als je volgens sterrenbeelden stapelt, kun je helix piercings in de vorm van een maan, verschillende sterren en planeten hebben. Dit trekt de hele look samen en maakt het een interessante manier om je piercings te laten zien.

Acryl juwelen en piercings

Acryl piercings zijn vaak goedkoper dan metalen piercings. Ze kunnen komen in een grotere reeks van kleuren die metalen oorbellen en piercings niet kunnen hebben, bijvoorbeeld matte blauw of roze. Een metalen oorbel kan blauw of roze zijn, maar het zal altijd de glanzende, metallic look hebben die niet alle mensen willen. Niet alleen kunnen acryl piercings gekleurd worden, ze kunnen ook doorschijnend zijn, waardoor ze op glas lijken, maar minder breekbaar zijn. 

Een wat minder positief effect van acryl piercings is de duurzaamheid ervan. Ze zijn niet duurzaam en hebben ook geen lange levensduur in vergelijking met gouden of zilveren oorbellen. Ze kunnen heel mooi zijn, maar duurzaamheid wordt in de loop der jaren toch steeds belangrijker nu we het klimaat vrij snel zien veranderen. Daarom komt de volgende trend eraan:

Lokale, duurzame oorbellen

Naarmate de jaren verstrijken, moeten mensen en bedrijven zich aanpassen aan de wereld. Door Covid-16 hebben veel kleine bedrijven moeite gehad of hebben ze nog steeds moeite op de eindjes aan elkaar knopen. Hierdoor werden meer mensen, in quarantaine of geïsoleerd in hun huis, zich meer bewust van dit probleem. Niet alleen kochten mensen liever lokaal zoals bij lokale piercingshops of kleinere winkels, maar het geeft ook een gevoel van voldoening en trots. In plaats van de wereldmarktleiders te kopen, begonnen millennials de voorkeur te geven aan kleine bedrijven op Instagram en andere sociale media platforms. Duurzaamheid en diversiteit zijn met de trends meegekomen en hebben invloed op wat mensen kiezen om te dragen en waar ze kopen. 

Er zijn veel trends die nog niet eerder zijn genoemd, maar deze trends zijn een van de meest beïnvloedende mogelijk voor 2022.  

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.