DokterLeenarts_Bergzalf_FrontEerder schreef ik al eens over de badlotion, droge huid zalf en babybillenzalf van Dr. Leenarts. Aangezien deze niet meer leverbaar was vanwege de grote vraag moest dit even wachten.En dat wachten werd beloond! Ditmaal mogen wij namelijk de bergzalf proberen. Al van geboorte af aan kamt mijn zoontje met berg. We hebben al heel veel geprobeerd en ik kamde hem met regelmaat.
Eerst liet ik wat olie (zonnebloemolie) in zijn haren weken. Door een scheutje op mijn handen te doen en deze vervolgens in te masseren tot op zijn hoofdhuid. Want daar zit immers de berg. Het is een plakkerige boel maar het zorgde ervoor dat de berg week werd zodat ik met een kam dit eruit kon halen. Het kwam alleen keer op keer terug.

Tijd voor een grondige aanpak!

De zalf dient ruim aan gebracht te worden op de hoofdhuid, vervolgens mag het de hele nacht intrekken. De volgende ochtend zijn de schilfers verweekt en kunnen ze makkelijk uitgekamd worden met het bijgeleverde kammetje. Het hele proces van uitkammen duurt een tijdje, zeker als je je kind geen pijn wilt doen. Plan het hele gebeuren dus op een tijdstip waarbij de dag erna voldoende tijd is om met kammen aan de slag te gaan.

Alvorens we de bergzalf in de haren van zoonlief smeren laten we hem een douche nemen, zo zijn de haren schoon en is alle gel eruit. Daarna laten we de haartjes drogen en smeer ik de zalf in. Een leuk boek wordt gelezen, de gordijnen gaan dicht en de luikjes toe.
De volgende ochtend gaan we er voor zitten met de kam in de aanslag. De haren worden voorzichtig gekamd en na een half uur zijn alle haren goed doorkamd. Er is geen berg meer te vinden. Een week later is nog steeds alle berg weg. Ik denk dat we er eindelijk vanaf zijn!

Berg is te herkennen aan de geelbruine schilfers of korstjes op de hoofdhuid en komt bij bijna iedere baby of peuter voor. Het is een onschuldige huidaandoening die niet persé direct behandeld hoeft te worden. Toch krijgt dermatoloog Marjolein Leenarts vaak de vraag hoe je bergschilfers het beste verwijderd, omdat ouders het er niet zo fris uit vinden zien of omdat het muf ruikt. Daarom heeft zij een speciale zalf ontwikkeld die de schilfers losweekt. De combinatie van de verschillende ingrediënten zorgt ervoor dat de Bergzalf goed intrekt en ook goed uitwasbaar is. Met de bijgeleverde kam (die later als luizenkam gebruikt kan worden) kun je de schilfertjes gelijkmatig uitkammen.

Huidfonds-Keurmerk-DEF-18092013-O-300x243De Dokter Leenarts producten zijn te verkrijgen in apotheken en via de website, kijk op www.dokterleenarts.com.
Prijs bergzalf inclusief luizenkammetje €13,95 (50ml).

/Miranda Young

3 gedachten over “Dr. Leenarts Bergzalf

  1. Lijkt me erg makkelijk, zeker als het dan nu ook eid elijk weg blijft. Vraag me wel af hoe vies het bed ervan wordt na een nachtje slapen

    1. ik heb een handdoek op het kussen gelegd en dit de dag erna uitgewassen. Puur voor de zekerheid, de handdoek is schoon uit de wasmachine en droger gekomen en ook het kussen laat geen gekke plekken zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.