Het is in Nederland gebruikelijk om op kraamvisite iets voor de baby mee te nemen. Een kleinigheidje, wat kleding, speelgoed, een gepersonaliseerd item of iets praktisch. Hoewel de komst van de baby ook zeker met iets leuks gevierd mag worden, wordt hierbij de moeder vaak vergeten. Dit terwijl zij net een topprestatie heeft geleverd. Bovendien heeft zij het ook hard nodig om in het zonnetje gezet te worden. Die eerste weken en maanden met een pasgeboren baby zijn niet gemakkelijk. Er komt veel op haar af. De baby zal zich niet herinneren wat je voor hem hebt meegenomen, de moeder zal dit des te meer waarderen. Daarom genoeg reden om juist ook iets extra’s voor de nieuwe moeder mee te nemen. 

Maar op welke manieren kun je de nieuwe moeder echt verrassen, in het zonnetje zetten en extra verwennen? In dit artikel geven we enkele tips en de nodige inspiratie. 

Verzorgingsproducten 

Elke nieuwe moeder weet hoe lastig het die eerste weken kan zijn om goed voor jezelf te zorgen. De zorg voor jezelf schiet er al snel bij in terwijl je met de baby bezig bent. Toch is het heel belangrijk dat je ook die eerste weken goed voor jezelf blijft zorgen. Als jij haar een pakket vol lekkere verzorgingsproducten geeft, is het aantrekkelijker om hier ook echt werk van te maken. 

Vul het pakket met een heerlijke douchegel, bodylotion en wellicht een lekkere parfum. Parfum voor een ander kopen is niet gemakkelijk. Het is immers heel persoonlijk wat iemand wel of juist niet lekker vindt. Speel het daarom op safe en kies voor La Vie Est Belle bij Parfumswinkel. Dit is een absolute publieksfavoriet en wordt eigenlijk altijd goed ontvangen.

Als ze elke dag in staat is om even een momentje voor zichzelf te pakken en zich goed te verzorgen en een lekker luchtje op te doen, dan voelt ze zich al direct stukken beter. Ongeacht de nacht of hoe de dag is verlopen. Zelfzorg doet wonderen. Zeker als je net moeder bent geworden. 

Er even een middagje tussenuit 

Die eerste weken kunnen heel beklemmend aanvoelen. Alles draait om de baby en om het creëren van een ritme. Ondertussen gaat het leven voor veel anderen gewoon door. Dit zorgt ervoor dat veel nieuwe moeders zeker in het begin in een sociaal isolement terechtkomen. Daarom is het een goed idee om haar eens mee te vragen om er een dagje tussenuit te gaan. Niet te lang. Een paar uurtjes doet al wonderen. Denk aan een heerlijke lunch of een fijne high tea. De baby kan natuurlijk gewoon mee.

Helpen in het huishouden 

De beste manier om een nieuwe moeder te verwennen is simpelweg wat extra hulp aan te bieden. Dat hoeft niet veel te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een keertje koken op de dagen dat het minder lekker loopt of een keer snel opruimen in huis. Dit zijn dingen waar je met een pasgeboren baby niet altijd aan toekomt. Het is fijn als er dan mensen zijn die kunnen helpen waar dat nodig is.

Uitgelichte afbeelding: Pexels – RDNE Stock project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.