Amerikaanse tradities, ze zijn er in overvloed, vooral als het gaat om zwangerschappen en baby’s en alles moet groot, groter, grootst zijn. Zelfs hier in Nederland adopteren we steeds meer “Amerikaanse” gewoonten. Vroeger werd er gewoon een baby geboren en kwamen mensen daarna langs om beschuit met muisjes te eten. Tegenwoordig lijkt het alsof we vanaf de zwangerschap tot aan de eerste verjaardag non-stop feestvieren. Hier zijn een aantal Amerikaanse tradities die naar Nederland zijn overgewaaid!

Gender reveal party

Als je het geslacht van de baby wilt weten, kun je dit tijdens een echo ontdekken. Als je dit met vrienden en familie wilt delen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Je kunt eenvoudig een bericht sturen, maar er zijn veel creatievere manieren. Dit alles gebeurt tijdens een gender reveal party, waarbij je mensen kunt vragen om het geslacht van de baby te voorspellen om het extra spannend te maken.

Taart

Bestel een taart bij de bakker met een roze of blauwe vulling. Je kunt deze aansnijden tijdens het feest. Als je het zelf ook als een verrassing wilt houden, vraag dan aan de echoscopist om het geslacht op te schrijven en in een gesloten envelop te stoppen. Geef dit dan aan de bakker, die er vervolgens mee aan de slag kan.

Ballonnen

Stop roze of blauwe ballonnen in een grote doos. Je kunt dit ook door iemand anders laten doen, zodat het voor jullie zelf ook een verrassing blijft. Je kunt ook kant-en-klare dozen met ballonnen online bestellen. Er zijn ook ballonnen te koop met roze of blauwe linten erin. Prik erin en het geslacht wordt onthuld.

Confettikanon

Voor een knallend effect zorg je voor een heleboel confettikanonnen. Tel af en knal maar. Aan de buitenkant kun je niet zien welke kleur erin zit, dus het blijft een verrassing tot het moment van onthulling.

Babyshower

Een babyshower is bedoeld om de aanstaande moeder te verwennen en er samen een fantastische dag van te maken. Vaak wordt dit rond week 30 van de zwangerschap georganiseerd door bijvoorbeeld de moeder van de zwangere, samen met een zus (of meerdere) en vriendinnen. Er worden vaak spelletjes gespeeld en er zijn veel lekkere hapjes, vaak in roze of blauw als het geslacht van de baby bekend is, en anders in roze en blauw.

Uitnodigingen

Stuur uitnodigingen voor de babyshower, zodat iedereen weet waar en wanneer het plaatsvindt. Het is leuk als de zwangere niets weet, dus zorg ervoor dat het goed geheim wordt gehouden door alle betrokkenen.

Hapjes en drankjes

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes (natuurlijk alcoholvrij) tijdens de babyshower. Cakejes, een taart, toastjes en wraps doen het altijd goed. Misschien kan iedereen iets maken? Zo niet, dan kun je het gezamenlijk met de organisatoren maken of bestellen bij een cateraar.

Spelletjes

Er zijn veel babyshower spelletjes te vinden op internet, vooral op Pinterest. Doe inspiratie op en kies 2 of 3 spelletjes uit, omdat er ook gegeten, gedronken en gepraat moet worden natuurlijk.

Cadeautjes

Je kunt ervoor kiezen om een groter cadeau te kopen door geld in te zamelen. Het uitpakken van cadeautjes is altijd leuk. Je kunt online een lijst maken waarop iedereen kan aangeven wat er is gekocht. Zo voorkom je dubbele cadeaus.

Cake smash

Bij een cake smash slaat en smeert het kindje lekker met zijn taart. Als het kindje bijna 1 jaar wordt, is het tijd voor een feestje. Tegenwoordig worden er fotoshoots georganiseerd waar het kindje met zijn taart kan spelen. Dit zorgt voor leuke beelden die je kunt gebruiken op de uitnodiging voor de eerste verjaardag. Trek de kleine een leuke outfit aan, regel een leuke setting en een fotograaf en het smeren kan beginnen!

Afbeeldingen: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.