Bijna 1,5 jaar geleden werd mijn vriend voor de eerste keer vader van onze zoon Kian. In de jaren daarvoor deed hij natuurlijk al een hoop ervaring op als bonus-papa van Dante, maar zo’n kleintje erbij, dat is toch wel een groot verschil. Hoe ervaart hij het vaderschap? Ik besloot om hem een aantal vragen te stellen…

#1 Hoe reageerde je toen je hoorde dat er een kleintje bij zou komen?
“Ik was erg enthousiast. We wilden graag samen een kindje, maar dat het zo snel zou gaan had ik niet verwacht”

#2 Hoe vond je het eerste jaar als papa van Kian?
“Ik vond het best wel heftig, er komt namelijk een hoop op je af”

#3 Zijn er dingen die je lastig vindt aan het vaderschap?
“Ik vind het soms best lastig dat ik minder vrije tijd heb voor mijzelf. Zo’n klein mannetje heeft natuurlijk alle aandacht en zorg nodig. Ik doe dit met heel veel liefde, maar soms vind ik dat wel een dingetje”

#4 Hoeveel tijd breng je door met Kian (en Dante) en wat onderneem je dan met ze?
“Ik werk momenteel alleen in de avonduren (doordeweeks) dus eigenlijk komt overdag de volledige zorg op mijn schouders terecht. Ik zorg dat de kids krijgen wat ze nodig hebben, breng samen met Kian zijn grote broer naar school en in de middag halen we hem weer op. Verder ga ik regelmatig met ze naar de speeltuin en doen we samen boodschappen”

#5 Wat vind je het mooiste aan vader zijn?
“Ik vind het fantastisch om te zien hoe de jongens groeien. Dante die al heel zelfstandig is en Kian die steeds meer dingen gaat ontdekken (en zelf wil doen)”

#6 Wat wil jij je kleine mannetje meegeven?
“Ik wil hem leren dat hij respect heeft voor anderen, op eigen benen kan staan en uiteindelijk een mooi mens wordt, die weet hoe het leven in elkaar steekt”


#7 Enig idee hoe vaak je Kian ongeveer al een schone luier hebt gegeven?
“Zeker wel een keertje of duizend. Ik vind het ook helemaal niet erg om te doen. Het is een gezellig momentje samen, waarbij hij vaak ook lachend op de commode ligt”

#8 Heb je nog tips voor alle aanstaande papa’s?
“Houd je hoofd koel. Geniet van alle momenten, de tijd vliegt…voordat je het weet zijn ze groot”.

Uit onderzoek* van Pampers blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse vaders (66%), familie en een hechte band met zijn kinderen het allerbelangrijkste in zijn leven vindt. Daarnaast blijkt ook dat meer dan de helft van de Nederlandse vaders achter de Haagse plannen voor een langer vaderschapsverlof staat.

Tegenwoordig zijn vaders steeds vaker thuis bij de kinderen en genieten ze van hun rol als vader en van de zogenoemde “papa-dagen”. Onze Nederlandse papa’s doen het goed: 86% van de heren verschoont dagelijks de luier van zijn kindje. Maar liefst 70% van de papa’s doet dit zelfs meerdere keren per dag. Hiermee wint de Nederlandse vader het van de Duitse (68%) en Spaanse (65%) papa’s. Toch is er een echte koploper wat luiers verschonen betreft en dat is de Franse vader (93%).

Om het verschonen van luiers nóg sneller te laten gaan, introduceert Pampers een nieuwe generatie luiers, voor een nieuwe generatie vaders. Als onderdeel van de lancering van de nieuwe Pamper Baby-Dry Pants luierbroekjes, ging Pampers op zoek naar meer informatie over deze moderne papa’s.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=1XltAPGt3vY

Vooral voor jonge papa’s (onder de 35 jaar) blijken met 79% kinderen het belangrijkste in het leven te zijn. Dit tegenover gemiddeld 63,5% voor vaders ouder dan 35 jaar. De Nederlandse papa brengt dan ook graag veel tijd door met zijn kind(eren): 80% van de vaders brengt per week standaard meer dan 10 uur door met zijn kleintje(s) en voor 57% zou dit nog meer mogen zijn. Daarnaast heeft bijna de helft van de Nederlandse papa’s het gevoel dat zij méér betrokken zijn bij de opvoeding van hun kindje, dan hun eigen vaders.

Vaders boven de 35 jaar hebben dit gevoel met 52% sterker dan vaders onder de 35 jaar (46%). Wat betreft de wens voor een langer vaderschapsverlof lopen de jonge papa’s weer voorop: 54% van de vaders onder de 35 jaar had graag een langer vaderschapsverlof gewild, tegenover 48% van de vaders boven de 35 jaar.

https://youtu.be/1K13yXzrrbY

Maak van tijdnood een deugd
Als moderne papa (moet je net als mama) vaak heel hard hollen en dan kom je weleens in tijdnood. Moderne Pampers papa’s hebben van deze tijdnood alvast een deugd gemaakt, door gebruik te maken van de Baby-Dry Pants luierbroekjes. Op die manier kun je in een rap tempo een luier verschonen om vervolgens weer mee te gaan in de flow van de dag. Met de komst van de Baby-Dry Pants luierbroekjes, houd je als vader nu nóg meer tijd over om leuke dingen met je kindje te doen en wordt het verschonen van de luier nog makkelijker.

Stimuleer je kindje bij het maken van nieuwe bewegingen
Wanneer een baby ongeveer 8 maanden oud is, krijgt hij ineens de behoefte om zijn benen te strekken, te bewegen, meer fysiek te doen. “Oei ik groei!” (een van de belangrijkste raadgevers inzake de ontwikkeling van baby’s) leert ons dat je als ouder je kindje kunt helpen in zijn ontwikkeling. Kies voor producten die het kind stimuleren bij het maken van nieuwe bewegingen. Met luierbroekjes kun je je kindje zittend of staand verschonen, waardoor je hem helpt bij zijn ontwikkeling. Bij het gebruik van een luierbroekje, horen namelijk nieuwe bewegingen: je kindje moet zijn benen strekken en de heupen, buik en billen zo houden, dat je het broekje omhoog kunt trekken. Zo laat jij je kindje nieuwe vormen van bewegingsvrijheid ontdekken.

Easy!
De nieuwe Baby-Dry Pants luierbroekjes zijn gemakkelijk aan te trekken en houden je baby tot 12 uur lang droog. De flexibele tailleband zorgt ervoor dat de luier zich aan de bewegingen van je baby aanpast, zodat je kleintje kan genieten van een optimale pasvorm. Nieuw aan de Baby-Dry Pants luierbroekjes zijn de drie absorberende banen die helpen het vocht gelijkmatig te verdelen, zodat de luier minder zwaar aanvoelt (t.o.v. vorige Pampers luierbroekjes) en het vocht beter wordt vastgehouden. En moet de luier verschoond worden? Dan hoef je alleen de zijkanten eenvoudig open te scheuren.

*Survey door Peil.nl van Maurice de Hond onder 954 Nederlandse vaders

WINNEN VOOR PAPA!
Wij mogen 3 papa’s blij maken met een maand gratis Pampers Baby-Dry Pants! Laat hieronder weten wat jouw favoriete papa-momentje (of vertel als vrouw/vriendin van, aan ons wat de meneer in kwestie zegt) en laat meteen weten voor welke maat luierbroekjes (4, 5 of 6) je meedoet! Vergeet niet om je volledige naam + een geldig mailadres in te vullen. Deze winactie is inmiddels afgelopen!

 

37 thoughts on “Hoe ervaart mijn vriend het vaderschap?

 1. Wat leuk om zijn kant te horen! En fijn dat de vaders steeds meer betrokken raken bij de opvoeding. Zo hoort het natuurlijk ook. Ik ga nu even op zoek naar een Franse man. 😉

 2. Papa Maurice vind het favoriete moment de ochtend in het weekend als onze dochter wakker wordt en nog lekker bij ons in bed komt knuffelen! Heerlijk ??

 3. Als baby maakten ze bij het verschonen vooral papa nat bij het verschonen en toen ze eenmaal begonnen te kruipen, kreeg hij de luiers niet aan!! Hij kan niet zonder luierbroekjes zegt hij, wat een uitvinding !! In maat 4 graag

 4. Ik vind het erg leuk om te zien als mijn vriend met mijn zoontje in ons grote bed ligt en hij dan voorleest met verschillende stemmetjes. En dat ze daar dan beide om moeten schaterlachen. Zo lief!

 5. Zoonlief heeft papa als idool, wat papa doet wil ons kleine mannetje ook doen.
  Draagt papa een pet? Ja hoor zoonlief ook een pet, eet papa een appel, zoonlief ook een appel.
  Helaas wilt zoonlief ook mee met papa naar het toilet….. zijn reactie: ooeef papa vies, ikke mama toe!

 6. Ook mijn vriend vond het een behoorlijke omschakeling. Nu onze zoon een jaar (en 1 week) oud is wordt het voor hem steeds leuker. ‘Avonds hebben zij echt hun vader-toonmoment. Na het eten stoeien en donderdagen, als het weer het toe laat de op de schommel of op de elektrische motorfiets. Zo cute Teun is hier eigenlijk nog zo’n 20cm te klein voor maar weet wel hoe het moet (stuur vasthouden, benen geklemd om de “tank” en kijken waar je naar toe wilt)
  Het luierverschonen is een crime dus misschien zijn luierbroekjes (maat 4) de oplossinf6

 7. Mijn favoriete papa-moment was toen mijn vriend met onze zoon ging spelen. Ze gingen samen met auto’s spelen, en uiteindelijk viel onze zoon in slaap en speelde mijn vriend uren daarna nog met de auto’s 🙂 Echt schattig. Ik zou graag maat 5 willen winnen…

 8. er zijn zo veel leuke momenten: als papa met verschillende stemmen boeken s’avonds voorleest, of als ons dochter kapper speelt en hij vol zit met make up en dan komt de postbode of met papa samen in de auto en kinderliedjes luisteren

 9. Mijn man Gijs zijn favoriet moment met de kinderen, is met ze genieten in de speeltuin, dan zijn ze alle drie aan het genieten, heel erg leuk om naar te kijken !!

  Groetjes Anneliese

 10. Wat leuk om eens te lezen hoe een vader het beleeft. Mijn man is gek op zijn twee meisjes. Hij gaat graag met ze op stap of naar sporten.

 11. Mooie momenten van mijn man met onze 3 kinderen, het zijn er zoveel! Maar 1 van de favorieten is toch wel als hij ze meeneemt met zwemmen. Op zondag mogen ze om ste beurt mee. Ze genieten dan van de 1 op 1 aandacht. Geweldig toch!

  Graag voor maat 6.

 12. Ik zou graag voor maat 6 meedoen… Alle pappa momenten zijn leuk, ik geniet er zo van. Ik ben 5 jaren samen nu met de pappa van onze zoon (bijna 3 jr) Randy en 2 jaar getrouwd. Hij is mijn jeugliefde en we hebben samen op latere leeftijd (40 jaar) een kleine gekregen. Dames uit zijn vorige kortstondige relaties die al kindertjes hadden, verbraken de relatie en zeiden dat ze hem geen vader figuur vonden. Nou, wat ben ik blij dat ze hem hebben laten gaan, want hij is de beste, liefste super pappa die er bestaat. Onze kleine Randy knuffelt vaak met ons en drukt onze drie hoofden dan stevig tegen elkaar aan. We doen zoveel mogelijk dingen samen en genieten !!! Thats life! Love it.

 13. Leuke afwisseling – het ouderschap gezien vanuit de vaders kant. En het favoriete papa-momentje? Samen met onze dochter op trommels slaan en daar leuke maar ook gekke ritmes van maken!

 14. Wat leuk een keer de papa’s kant te horen. Papa brengt hier meestal de oudste naar bed. Tandenpoetsen, voorlezen en daarna nog eventjes kletsen. Echt een leuk vader/zoon moment, genieten ze beide van. Ik doe mee voor maat 6.

 15. Mijn man is huisvader en zorgt voor het grootste deel van de opvoeding van onze twee meiden. Zijn favoriete vader-dochter moment met onze oudste dochter van bijna 5 jaar is als hij met haar aan het stoeien is. Met onze jongste dochter van 8 maanden is het hét moment dat ze bij hem op schoot in slaap valt na een voeding.

 16. Het papamoment van mijn man vond ik toch echt het moment na de geboorte van ons zoontje! Door een moeilijke bevalling en spoedkeizersnede kon ons zoontje niet direct met mij kennis maken direct na de geboorte. Mijn man waakte echter als een leeuw over zijn kind en heeft direct na de geboorte gekangarood met ons kleintje totdat ze samen naar mij toe mochten komen. Zo lief en fijn dat ze een goede band hebben opgebouwd! Ik ga voor maat 4!

 17. Zijn favo moment is ‘s avonds voor het naar bed gaan samen op de dekens liggen en voorlezen uit het grote boek van Jip en Janneke. Ik zou graag maat 5 willen winnen.

 18. Leuk! Ik doe graag mee voor de beste vriend van mijn man, die net vader geworden is (vorige week) en die thuisblijfvader gaat worden! Ik denk dat maat 5 het handigste is 🙂

 19. Vriendlief is dol op de momenten dat onze kleine meid op zijn buik ligt, heerlijk een pappadochterknuffel! (maat 4)

 20. Op dit moment kan mijn man het meest genieten van onze zoon als hij (nieuwe) woordjes zegt. Vorige week zei onze zoon voor het eerst zijn eigen naam en was mijn man enorm trots. Wij zouden graag de luiers willen winnen in maat 4

 21. Maat 6 voor
  Mijn neefje Joris en zijn papa Rick.zijn favo
  Moment met Joris is een verhaaltje vertellen als hij naar bed gaat en binnenkort kan hij dat voor twee doen want zijn broertje is onderweg

 22. Superleuk! Mijn man geniet ervan om te stoeien met onze dochter. Hij brengt haar bijna elke dag naar bed en dan doen ze ‘aapje op de rug’ waarbij mijn dochter van bijna drie op zijn rug springt en ze zo naar boven gaan. Benthe heeft overigens maatje 5!

 23. Hidde en ik hebben een dochter van 9 maanden. Voordat Fenna werd geboren en wij op kraambezoek gingen bij vrienden wilde hij nooit de baby vasthouden. Te klein, te breekbaar. Maar vanaf het moment dat Fenna werd geboren heeft hij haar letterlijk in zijn armen gesloten. Niks niet bang zijn dat hij haar laat vallen of dat het hoofdje van haar romp valt. Vanaf het allereerste moment zit het goed en dat zie je. Hij verschoont haar vieze luiers, doet haar in bad, kleedt haar aan, zingt liedjes en danst met haar de kamer rond, hij gaat er ‘s nachts meerdere keren uit (Fenna wordt gemiddeld nog zo’n 6x per nacht wakker). En een van de belangrijkste dingen, hij maakt haar aan het lachen! Een lol dat ze samen kunnen hebben, bijvoorbeeld wanneer ze samen op het kleed liggen te geinen. Dat vindt Hidde zelf ook het leukst 😉
  Fenna is een heerlijk, druk beweeglijk meisje. En net zoals bij alle anderen kids vliegen de luiers erdoorheen. Een maandje gratis luiers zou dus zeer welkom zijn ?

 24. Nou dit is leuk zeg! Deze papa doet zeker graag mee!! Mijn leukste papa moment is eigenlijk wanneer ik de kinderen (3 en 4) ‘s avonds laat nog even laat plassen om te proberen dat ze hun luierbroekjes uit kunnen laten voortaan! Het leuke van deze momenten zijn de gesprekjes die ik met mijn halfslapende kinderen heb en de opmerkingen die ze dan maken! Iedere avond kan er wel een bijgeschreven worden in het boek want het is altijd hilarisch! Ik doe dan ook mega graag mee met deze actie want als ik iets leuk vind is dit het wel! En de pampers luierbroekjes zijn voorlopig niet aan te slepen met ook nog nummer 3 en 4 (onderweg!) Voorlopig zit ik nog wel even met mijn hoofd in de pampers en natuurlijk zijn er veel meer leuke momenten maar dit vadermomentje (ik doe het altijd vanwege mijn vrouw die hoogzwanger is) kan ik mooi koppelen aan deze winactie! Heel leuk! Oh en ze dragen allebei maat 6!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.