Vanaf het moment dat je kind naar de basisschool gaat, begint er een hele nieuwe fase. Misschien denk je van tevoren dat je het een stuk minder druk gaat krijgen, maar dat is echt niet waar. Wat dacht je van zwemles, sportclubjes, muziekles en speelafspraakjes? Dit alles managen kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig ontwikkelden jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts de PARC app, die de oplossing biedt voor de vaak (over)volle kinderagenda’s (dus ook die van de ouders).

PARC = Parent Community
PARC staat voor Parent Community en biedt een veilig en gesloten sociaal netwerk voor ouders. Via de gratis PARC app kunnen ouders gemakkelijk de agenda van de kids delen met de ouders van vriendjes en vriendinnetjes. Er kan onderling worden gechat, maar je kunt ook met gemak inchecken op een bepaalde (speel)plek. Samen carpoolen is overigens ook een geïntrigeerde mogelijkheid, handig!

Netwerk opbouwen van ouders
Om deze app goed te laten werken, dien je een netwerk op te bouwen van alle vriendjes/vriendinnetjes van jouw kind. Of nou ja, van de ouders eigenlijk, want die beheren over het algemeen de agenda. De app is beschikbaar in zowel de Appstore als in Google Playstore, dus iedereen kan hem gratis downloaden. Zodra iemand een profiel heeft aangemaakt in de app kun je hem/haar uitnodigen in jouw netwerk. Zo simpel kan het zijn! 

Nieuwe feature “adresjes” toegevoegd
Nieuw toegevoegd aan de app is de feature “adresjes”. De app vraagt of hij je locatie mag zien en op basis daarvan zoekt hij de leukste uitjes in de buurt. Super handig als je dus een dagje inspiratieloos bent, maar wel iets leuk wilt ondernemen met de kids. PARC app laat je zowel binnen als buitenactiviteiten zien. Als je op een uitje klikt krijg je er meer informatie over en kun je er voor kiezen om het uitje in te plannen, er in te checken als je er al bent, of om het te delen met je netwerk. Ook staat de precieze afstand er naartoe erbij vermeldt.

Je kunt ook zelf leuke activiteiten en adresjes toevoegen. Deze komen dan weer tevoorschijn als tips bij andere ouders in de app, als ze op zoek gaan naar een leuk adresje. Op deze manier ontdekt iedereen de leukste plekjes, of deze nou groot of klein zijn! Het kan dus zomaar zijn dat je iets tegenkomt wat je nog helemaal niet kende. Als je iets leuks ziet, voeg je dit met gemak toe aan jouw favorieten, zodat je het later weer gemakkelijk terug kunt vinden. Je kunt de adresjes sorteren in drie categorieën; Doen, Eten & Drinken en Winkelen.

Vervelen hoeft niet meer!
Ken je dat, kinderen die zich vervelen? Hier komt het niet zo vaak voor, maar de keren dat het zover is, is het niet echt heel erg gezellig. Ik gebruik de PARC app nu voor het maken van gezellige afspraakjes. Zeker in de vakantie is het erg prettig om “ergens op terug te kunnen vallen”. En als ik een deadline heb, zoals laatst, is het heel erg prettig dat de oudste met een vriendje van voetbal mee kan rijden naar de training. De PARC app is een musthave voor ouders die het zich een beetje gemakkelijker willen maken in de rollercoaster van het gezinsleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.