inside1Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.

De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier.

Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Binnenstebuiten (Inside Out) laat je als kijker bewust worden van je emoties. Vaak denken we er niet altijd over na, omdat ze er eigenlijk gewoon altijd zijn. Op een leuke manier worden de verschillende emoties (Plezier, Woede, Angst, Afkeer en Verdriet) in deze film neergezet.

Niet alleen de emoties van Riley worden getoond, ook die van haar ouders komen soms in beeld. Alle karakters zien er anders uit en zijn voor kinderen duidelijk te herkennen. Een leuke en originele film, die je gezien ‘moet’ hebben.

Binnenstebuiten, Walt Disney
Duur film: 91 minuten
Genre: Animatie
Leeftijd: 6+
Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

WINNEN!
Wij mogen 1x de DVD van Binnenstebuiten weggeven. Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mail adres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

62 thoughts on “Walt Disney’s Binnenstebuiten (Inside Out)

 1. Ja kinkt me leuk voor de kids…zeker op zo’n regendag als vandaag. Nu is het even samen een Sint film kijken maar de winter is nog heel lang!

 2. Oh deze wil ik super graag zien samen met mijn oudste zoon. Ik denk dat hij er een hoop in herkend. Ik wou naar de bios maar het kwam er steeds niet van. Dus we willen deze wel graag winnen.

 3. Dit lijkt ons een hartstikke leuke familiefilm om samen met drie dochters thuis te kijken. Met een lekker chippie en wat drinken erbij. Oh laten we de popcorn niet vergeten!

 4. Ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen.
  Dan kunnen ze deze leuke dvd bij oma kijken, als ik weer eens moet oppassen .

 5. Wij hebben deze film niet kunnen zien in de bioscoop daarom willen wij deze nu graag thuis bekijken. Wij doen dus graag mee !

 6. Een vriendinnetje van mijn dochter heeft deze film gezien, en sprak vol enthousiasme over deze film. Nu vraagt mijn dochter iedere keer:” Mam, wanneer gaan wij die film zien?” Zou leuk zijn om haar binnenkort te kunnen verrassen!

 7. Dit is zo’n gave film. De moeite waard om thuis nog eens te bekijken. Dan kan de jongste, met een beperking, ook meekijken en is de familie compleet. Zij kan nl. Niet mee naar de bioscoop.

 8. Mijn zoon heeft een vorm van autisme, door deze film werden bepaalde emoties heel mooi voor hem vertaald. Niet alleen een leuke film dus maar ook heel leerzaam voor hem 🙂

 9. We hebben hem nog niet gezien maar wel al gehoord dat deze echt super is!
  Wat zullen de kids deze geweldig vinden om te zien 🙂

 10. Gillen stampen lachen huilen… jahoor! Dat doe je ook wel eens als je jezelf binnenstebuiten keert 😉
  Niets is ons te gek, dus gaan we graag de Disney kijken hoor!

 11. Lijkt me een leuke film en vooral ook leerzaam voor mijn dochter met autisme ..
  De verschillende emoties leert ze op een leuke manier via deze film
  Dus ja ik doe graag mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.