Nintendo onthulde vandaag tijdens E3 2019 dat er een heleboel nieuwe games aan zitten te komen voor de Nintendo-Switch. Natuurlijk wil ik dit graag met jullie delen! Veel plezier met het doorlezen!

Pokémon Sword en Pokémon Shield

Er komt een nieuwe generatie Pokémon naar de Nintendo Switch. Je gaat als Pokémon Trainer op reis in Galar om het mysterie achter de Legendary Pokémon Zacian en Zamazenta te achterhalen en uit te groeien tot Champion van de regio. De games worden op 15 november uitgebracht. Meer informatie vind je hier.

Luigi’s Mansion 3

Luigi denkt een fantastische vakantie te gaan beleven met Mario en zijn vrienden. Zijn droom loopt echter al snel uit op een nachtmerrie. Mario en de anderen worden namelijk gevangengenomen. Luigi zal zijn angst opzij moeten zetten om ze te redden. Gelukkig wordt onze held op sokken wederom bijgestaan door professor K.Wibus. Gewapend met de nieuwe Spookzuiger G-00 moet de groene angsthaas zich een weg zien te banen door een hotel vol eigenaardige kamers en onderweg allerlei spoken verslaan. Als je niet voorbij een bepaald obstakel kunt komen, kun je Gooigi oproepen. Deze groene dubbelganger beschikt over unieke vaardigheden waarmee je Luigi uit de brand kunt helpen. Voor geestige multiplayeractie kun je terecht in de tumulttoren. De tumulttoren biedt plek voor maximaal acht spelers en kan online* of lokaal op vier Nintendo Switch-systemen (hiervoor heb je extra games nodig) worden gespeeld. De game wordt in 2019 uitgebracht.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Link is aangespoeld op een mysterieus eiland dat wordt bewoond door vreemde en kleurrijke wezens. Om het eiland te verlaten moet Link magische instrumenten verzamelen en de Wind Fish ontwaken. Je gaat op avontuur op het eiland Koholint, dat getrouw is gereproduceerd met moderne graphics. Vecht tegen vijanden, doorkruis talloze kerkers en ontrafel de geheimen van het eiland. Daarnaast zul je oog in oog komen te staan met vijanden uit Super Mario, zoals Goomba’s, Chain Chomps en Piranha Plants. Tijdens je avontuur kun je ook kamerstenen vinden, waarmee je je eigen zogenaamde kamerkerkers kunt inrichten. Naast de game wordt er ook een amiibo-figuurtje van Link uitgebracht. De Limited Edition van de game bevat een gamecard van The Legend of Zelda: Link’s Awakening, een artbook met concepttekeningen van de Nintendo Switch-versie van de game en een exclusieve SteelBook®-verpakking met Game Boy-design. De game en amiibo worden
beide op 20 september uitgebracht.

Animal Crossing: New Horizons

Met het superexclusieve Eilandleven-pakket van Nook Inc. reis je naar een onbewoond eiland om daar te genieten van een zorgeloos leventje vol creativiteit en volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt allerlei grondstoffen verzamelen waarmee je de mooiste spullen kunt vervaardigen, zoals meubilair en gereedschap. Bouw de woning van je dromen en geniet van het eilandleven. De game wordt op 20 maart 2020 uitgebracht.

Super Smash Bros. Ultimate

Binnenkort worden er twee nieuwe betaalde DLCvechters uitgebracht. De held uit DRAGON QUEST is vanaf deze zomer beschikbaar en Banjo-Kazooie vanaf dit najaar. De held is het hoofdpersonage in diverse DRAGON QUEST-games. Hij is speelbaar in de vorm van de hoofdpersoon uit DRAGON QUEST XI: Echoes of an Elusive Age, DRAGON QUEST III: The Seeds of Salvation, DRAGON QUEST IV: Chapters of the Chosen en DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King. Banjo de beer en zijn gevederde vriend Kazooie spelen de hoofdrol in een serie games die begon op de Nintendo 64. Hoewel Banjo de beer voor het eerst verscheen in Diddy Kong Racing voor de Nintendo 64, is het vriendelijke personage vooral bekend van de Nintendo 64-game Banjo-Kazooie, die dateert uit 1998. Het geliefde duo is sindsdien onafscheidelijk. Samen halen ze de meest acrobatische toeren uit om vijanden te verslaan, obstakels te overwinnen en gouden puzzelstukjes te vinden.

MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 3

The Black Order: Stel je droomteam samen en kies daarbij uit Marvel-superhelden uit de Avengers, de Guardians of the Galaxy, de X-Men en meer! Werk samen met je vrienden** om te voorkomen dat Thanos en de Black Order verwoesting aanrichten die zijn weerga niet kent. Je kunt je ultieme team uitbreiden met de uitbreidingspas, waarmee je toegang krijgt tot DLC-content uit populaire franchises zoals de Fantastic Four, de X-Men en de Marvel Knights. De game wordt op 19 juli uitgebracht. Meer informatie vind je hier.

Fire Emblem: Three Houses

Als leermeester aan de Officers Academy moet je studenten aansturen in turn-based RPG-gevechten. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, zal de keuze voor een van de huizen van de Officers Academy van grote invloed zijn op je positie wanneer in Fódlan een grote oorlog oplaait. Vijf jaar later staan voormalige vrienden uit de andere klassen oog in oog met elkaar als gezworen vijanden. De game bevat de verfijnde gameplay waar Fire Emblem bekend om staat. Je stuurt een groep krijgers aan om te bewegen en te vechten op een grid-based slagveld en voor de eerste keer in de serie kun je nu ook individuele eenheden in de strijd ondersteunen door bataljons troepen toe te wijzen. De game is vanaf 26 juli verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier.

ASTRAL CHAIN

In deze nieuwe actiegame van PlatinumGames hangt het lot van de mensheid aan een zijden draadje. De aarde is doelwit van een interdimensionale aanval en alle hoop is gevestigd op een levend wapen dat bekendstaat als de Legion. Jij bent een beginnend officier in een elite-eenheid van de politie en je moet samenwerken met je Legion om onderzoek te doen en de mensheid te redden. Je kunt in het heetst van de strijd wisselen van Legion om van tactiek te veranderen en stijlvolle combo’s te ontketenen. Naast dat je tegen de indringers vecht moet je ook praten met inwoners, verdachten ondervragen en samenwerken met je teamleden. Behalve de losse game zal er in Europa ook een Collector’s Edition verkrijgbaar zijn, met daarin een artbook van 152 pagina’s, een Shikishi-artboard dat is geïllustreerd door personagedesigner Masakazu Katsura, en een CD met soundtrack. De Collector’s Edition wordt geleverd in een luxe verpakking. De game is vanaf 30 augustus verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier.

DAEMON X MACHINA

Bescherm de planeet en vernietig op hol geslagen robots met je Arsenal, een volledig aan te passen en gemechaniseerd gevechtspak. Rust je Arsenal uit met een veelvoud aan wapens, verzamel extra wapens van verslagen vijanden en neem je vijanden onder vuur. Het lot van de wereld ligt in jouw handen. De game wordt op 13 september uitgebracht. Meer informatie vind je hier.

Cadence of Hyrule ~ Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda~

Deze ritmische avonturengame speelt zich af in de wereld van The Legend of Zelda. Ontdek de willekeurig gegenereerde wereld en constant veranderende kerkers in een swingende poging om Hyrule te redden. Speel als Link of prinses Zelda en gebruik voorwerpen uit The Legend of Zelda en spreuken en wapens uit Crypt of the NecroDancer. Hou de maat in 25 geremixte klassiekers uit The Legend of Zelda en wees legendarische vijanden en eindbazen steeds een stapje voor in ritmische gevechten. De game is vanaf de avond van 13 juni verkrijgbaar in de Nintendo eShop.

DRAGON QUEST XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

De legendarische en toonaangevende RPG-serie is terug met de definitive edition van deze veelgeprezen game. Ga op een groots en episch avontuur als de Luminary, de held die door de wereldboom Yggdrasil is uitverkoren om Erdrea te redden van een duister lot. De Nintendo Switch-versie bevat dezelfde rijke content als de oorspronkelijke game, maar heeft meer verhalen over personages, orkestbegeleiding tijdens gevechten en ontdekkingstochten, meer monsters om op te rijden, sidequests waarin je naar DRAGON QUEST-werelden uit het verleden kunt reizen en de mogelijkheid om te wisselen tussen HD- en 16-bit-graphics. Daarnaast kun je gevechten versneld afspelen en heb je keuze uit Japanse en Engelse voiceovers. De game wordt op 27 september uitgebracht. Meer informatie vind je hier.

DRAGON QUEST BUILDERS 2

Bouw een fantasiewereld en bescherm deze tegen de Children of Hargon. Speel en experimenteer erop los in dit spannende RPG-avontuur vol geheimen en uitdagende gevechten. Bouw lokaal draadloos of online* met tot wel drie andere spelers op het Isle of Awakening. Vanaf 27 juni kun je de demo downloaden in de Nintendo eShop en vanaf 12 juli is de volledige game verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier.

Super Smash Bros. Ultimate-amiibo

Er worden nieuwe amiibo-figuurtjes van vechters uit de game uitgebracht.

o 20 september: Solid Snake, Ivysaur en Squirtle.
o November: Incineroar, Simon en Chrom.
o 2020: Dark Samus en Richter.

The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition van CD PROJEKT RED

The Witcher 3: Wild Hunt, een game die al meer dan 250 Game of the Year-awards heeft gewonnen, is een avontuur met een diepgaand verhaal en speelt zich af in een enorme open wereld. Jij bent Geralt van Rivia, een excellente monsterdoder. De Complete Edition bevat alle reeds uitgebrachte downloadbare content, inclusief twee gigantische verhaaluitbreidingen: Hearts of Stone en Blood and Wine. Dit is de perfecte gelegenheid om deze wereld voor het eerst te betreden of het avontuur opnieuw te beleven, zelfs onderweg! De game wordt dit jaar uitgebracht.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 van SEGA

Beleef samen met Mario, Sonic en hun vrienden een groots sportavontuur op de Olympische Spelen van Tokio 2020, exclusief voor de Nintendo Switch. Ga voor de gouden plak in de meest uiteenlopende sporten, waaronder vier gloednieuwe disciplines voor Tokio 2020: skateboarden, karate, surfen en klimsport. Daarnaast kun je natuurlijk ook wedijveren in klassieke sporten. De game wordt in november 2019 uitgebracht.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics van Netflix en EnMasse

De langverwachte Netflix-serie The Dark Crystal: Age of Resistance komt tot leven als een spannende strategiegame. In The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics beleven spelers een spannend avontuur in de fantasiewereld Thra. Ook bevat de game nieuwe speelbare personages, verhalen en gebieden. De game wordt in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht.

TRIALS of MANA van SQUARE ENIX

TRIALS of MANA is een HD-remake van de derde game in de Mana-serie, die oorspronkelijk in Japan werd uitgebracht onder de naam Seiken Densetsu 3. De hele game is volledig opnieuw vormgegeven met moderne 3D-graphics en wordt begin 2020 uitgebracht.

Collection of Mana van SQUARE ENIX

Collection of Mana brengt de eerste drie games uit de Mana-serie naar de Nintendo Switch. De collectie is voor nieuwe spelers de perfecte gelegenheid om de klassiekers voor de eerste keer te spelen. Bovendien zal de collectie voor liefhebbers van de serie allerlei mooie herinneringen oproepen, zelfs onderweg. Collection of Mana is al uitgebracht!

CONTRA ROGUE CORPS van Konami

CONTRA ROGUE CORPS is een extreme runand-gun-game met flitsende actie en brute gevechten. CONTRA ROGUE CORPS heeft singleplayer- en ultiplayerstanden, en is zowel in je eentje als met vrienden een overweldigende ervaring. De game wordt op 26 september uitgebracht.

No More Heroes 3 van Grasshopper Manufacture

Travis Touchdown keert na tien jaar afwezigheid terug naar Santa Destroy. Daar ontdekt hij een enorme, op zee drijvende metropool en een mysterieus vliegend ding dat hoog in de lucht zweeft. No More Heroes 3, het nieuwe hoofdstuk in de No More Heroes-serie, wordt in 2020 uitgebracht!

Empire of Sin van Paradox en Romero Games

In Empire of Sin kom je terecht in de criminele onderwereld tijdens de drooglegging in het Chicago van de jaren 20. Met ijver, charmes, intimidatie en een vlotte babbel kun je de top van de criminele wereld bereiken, maar lukt het je ook om daar te blijven? Deze door film noir geïnspireerde game neemt je mee naar de harde wereld van de georganiseerde misdaad tijdens de roerige jaren 20. De game wordt in het voorjaar van 2020 uitgebracht.

Panzer Dragoon

Remake van Forever Entertainment: Deze remake van Panzer Dragoon blijft trouw aan het origineel, maar heeft verbeterde graphics en besturing zoals je die tegenwoordig gewend bent. Op een afgelegen planeet ontmoet je twee draken uit
de oudheid die net zijn ontwaakt. Gewapend met een dodelijk wapen en je gepantserde blauwe draak moet je je lot vervullen en voorkomen dat de Prototype Dragon de toren bereikt. De game wordt deze winter uitgebracht.

Resident Evil 5 van CAPCOM

De Umbrella Corporation en zijn dodelijke virussen zijn uitgeroeid, maar er is een veel grotere bedreiging aan het oppervlak verschenen… Ergens in Afrika veranderen onschuldige inwoners van verschillende dorpen in angstaanjagende, agressieve wezens. Reis met Chris Redfield en zijn partner Sheva Alomar naar Centraal-Afrika om een epidemie te onderzoeken en degenen die verantwoordelijk zijn voor de uitbraak een halt toe te roepen. Deze klassieke Resident Evil-game bevat singleplayer- en multiplayerstanden en wordt dit najaar uitgebracht.

Resident Evil 6 van CAPCOM

In Resident Evil 6 smelten actie en survivalhorror samen tot een meeslepend horroravontuur dat je niet snel zult vergeten. Geliefde Resident Evil-personages Leon S. Kennedy, Chris Redfield en Ada Wong gaan samen met enkele nieuwe gezichten de strijd aan met een levensgevaarlijk virus: het zeer agressieve C-virus. De game wordt dit najaar uitgebracht.

Dit zijn enkele games die door onafhankelijke ontwikkelaars worden ontwikkeld en binnenkort worden uitgebracht voor de Nintendo Switch:

• Dead by Daylight van Behaviour Interactive Inc. / Koch Media (najaar)
• Stranger Things 3: The Game van Netflix / BonusXP (4 juli)
• Spyro Reignited Trilogy van Activision Publishing, Inc. (3 september)
• Just Dance 2020 van Ubisoft (5 november)
• New Super Lucky’s Tale van Playful Studios (najaar)
• Minecraft: Dungeons van Mojang Studios (voorjaar 2020)
• Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch van LEVEL-5 / Engine Software
(20 september)
• Catan van Asmodee Digital (20 juni)
• The Sinking City van Frogwares (najaar)
• Alien: Isolation van SEGA Europe Limited (2019)
• Hollow Knight: Silksong van Team Cherry (binnenkort)
• FINAL FANTASY: Crystal Chronicles Remastered van SQUARE ENIX, Inc. (deze
winter)
• Dauntless van Phoenix Labs (eind 2019)
• Wolfenstein: Youngblood van Bethesda Softworks (26 juli)
• DOOM Eternal van Bethesda Softworks (binnenkort)
• The Elder Scrolls: Blades van Bethesda Softworks (najaar)

Korting!

Om de E3 2019 te vieren zijn er diverse games in de aanbieding in de Nintendo eShop, met korting tot wel 50%. Je kunt tussen nu en 18 juni 23:59 uur profiteren van korting op een enorme selectie games voor de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS. Leden van My Nintendo verdienen bovendien My Nintendo-punten met in aanmerking komende aankopen. De volledige lijst met aanbiedingen is te vinden in de Nintendo eShop van het desbetreffende spelsysteem en op https://e3.nintendo.nl/sale.

Uitgelichte afbeelding: Gamer playing Fortnite game on Nintendo Switch from Shutterstock/Wachiwit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.