Heb je altijd al een onderwaterfotograaf willen zijn? Of misschien wel een superheld willen worden en vechten tegen aliens die de stad bestormen? Het Nintendo Labo: VR-pakket wordt op 12 april exclusief voor de Nintendo Switch uitgebracht en bevat talloze simpele en leuke virtual-reality-ervaringen* die kinderen en gezinnen samen in elkaar kunnen zetten en beleven.

Het Nintendo Labo: VR-pakket combineert de innovatieve fysieke en digitale gameplay van Nintendo Labo met eenvoudige VR-technologie, waardoor een unieke en toegankelijke virtual-reality-ervaring mogelijk is gemaakt. Zo lijkt het met het Toy-Con-windpedaal bijvoorbeeld net alsof je vliegt terwijl de wind door je haren wappert en kunnen spelers krachtige lasers (of fruit) afvuren met de Toy-Con-knaller. Spelers kunnen zelf verschillende kartonnen creaties bouwen, zoals een Toy-Con-olifant of een Toy-Con-fototoestel, diverse VR-games spelen met deze creaties en ontdekken hoe het allemaal werkt. Ze kunnen zelfs hun eigen VR-games ontwerpen met de inbegrepen programmeertools.
Alle spelletjes in het Nintendo Labo: VR-pakket zijn ontworpen om samen te delen en plezier mee te hebben. Door beurten af te wisselen kan iedereen meedoen met de pret. Er zijn zelfs spelletjes waarbij spelers die niet door de VR-bril kijken, toch mee kunnen doen met wat er op het scherm gebeurt. Om een voorbeeld te geven: als een speler de oceaan verkent en foto’s neemt met het Toy-Con-fototoestel, kan een andere speler de Toy-Con-duikbril opzetten en in het beeld gaan staan om als vis op het scherm te verschijnen.
Het Nintendo Labo: VR-pakket bevat allerlei spelletjes die met de verschillende Toy-Con-creaties werken, waaronder:
 • Diepzeefotograaf (Toy-Con-fototoestel): duik in het diepe blauwe virtuele water en neem prachtige foto’s van het zeeleven. De onderwaterwereld zit vol verrassingen.
 • Huisfotograaf (Toy-Con-fototoestel): in het huis bevindt zich een vreemd wezen, dat sommigen waarschijnlijk wel kennen uit het Nintendo Labo: mixpakket. Maak foto’s van deze mysterieuze verschijning!
 • Knikkerbaan (Toy-Con-olifant): in deze physics-based puzzels moet je verschillende objecten gebruiken om knikkers door een ringetje te halen. Je kunt zelfs je eigen puzzels maken en je vrienden en familie uitdagen.
 • 3D-tekenen (Toy-Con-olifant): maak kleurrijke 3D-tekeningen door de slurf van de Toy-Con-olifant door de lucht te bewegen en gebruik allerlei tools en stijlen om je creaties tot leven te wekken. Als je klaar bent, kun je je kunstwerken tentoonspreiden op de tv door je Nintendo Switch in de houder te plaatsen. Er is ook een multiplayergame inbegrepen waarin spelers om de beurt tekenen en elkaars tekeningen moeten raden.
 • Vogelvrij (Toy-Con-vogel): raas door de lucht op de rug van een vogel, verzamel onderweg lekkere hapjes en voed de kuikentjes die je onderweg tegenkomt. Je kunt met de vleugels slaan door in de handvatten van de Toy-Con-vogel te knijpen. Met het Toy-Con-windpedaal kun je de wind in je rug krijgen en door de lucht zoeven.
 • Trekvogel (Toy-Con-vogel): vlieg zo snel mogelijk door de checkpoints en probeer een nieuw tijdrecord te vestigen.
 • Invasie (Toy-Con-knaller): neem het op tegen aliens en eindbazen die de stad bestormen. Voor deze strijd heb je snelle reflexen en stalen zenuwen nodig.
 • Happo (Toy-Con-knaller): daag een vriend uit voor een wedstrijdje nijlpaarden voeren! Schiet allerlei fruit richting de nijlpaarden om ze naar jouw kant van het bad te lokken en de meeste punten te scoren.
 • Blitskikker (Toy-Con-windpedaal): spring als kikker zo hoog als je kunt, ontwijk obstakels en kop voetballen weg. Dankzij het windpedaal lijkt het zelfs alsof er een briesje staat.
 • VR-plein (alle Toy-Con-creaties): speel 64 grappige spelletjes op het VR-plein, waaronder platform- en puzzelgames. Veel van de spelletjes speel je met alleen de VR-bril en het Nintendo Switch-systeem.
Er zijn twee programmeertools inbegrepen in de software van het Nintendo Labo: VR-pakket. De Toy-Con-werkplaats uit vorige pakketten keert terug en is helemaal geoptimaliseerd voor de Toy-Con-creaties uit het VR-pakket. De VR-Toy-Con-werkplaats is een nieuwe tool waarmee spelers hun eigen VR-games en VR-ervaringen kunnen maken. Sterker nog, alles op het VR-plein is door de ontwikkelaars gemaakt in de VR-Toy-Con-werkplaats. Spelers kunnen spelletjes van het VR-plein importeren naar de VR-Toy-Con-werkplaats om te ontdekken hoe ze werken en om inspiratie op te doen voor nieuwe spelletjes.
Het Nintendo Labo: VR-pakket zal verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: een uitvoering met alle Toy-Con-creaties en een uitvoering waar minder Toy-Con-projecten in zitten:
 • Nintendo Labo: VR-pakket: het complete Nintendo Labo: VR-pakket bevat de Nintendo Switch-software en materialen om alle zes de Toy-Con-projecten te kunnen bouwen: de Toy-Con-VR-bril, de Toy-Con-knaller, het Toy-Con-fototoestel, de Toy-Con-vogel, het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-olifant. Ook zit er een schermhoes en een veiligheidskap in het pakket. Deze uitvoering is geschikt voor kinderen en gezinnen die de volledige VR-ervaring willen beleven.
 • Nintendo Labo: VR-pakket – Starterset + knaller: de starterset bevat de Nintendo Switch-software en alle materialen om de Toy-Con-VR-bril en Toy-Con-knaller te kunnen bouwen. Ook zijn de schermhoes en veiligheidskap inbegrepen. Met de starterset heb je een prima basis om de VR-wereld van Nintendo Labo te ontdekken.
Spelers die in het bezit zijn van de starterset, kunnen de volgende optionele sets kopen om hun VR-avontuur uit te breiden:
 • Nintendo Labo: VR-pakket – Uitbreidingsset 1**: uitbreidingsset 1 bevat de onderdelen die nodig zijn om de Toy-Con-olifant en het Toy-Con-fototoestel te maken. Meer informatie vind je hier.
 • Nintendo Labo: VR-pakket – Uitbreidingsset 2**: uitbreidingsset 2 bevat de onderdelen die nodig zijn om het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-vogel te maken. Meer informatie vind je hier.
Duik met het hele gezin in een wereld vol aliens en nijlpaarden, maak prachtige foto’s en nog veel meer wanneer het Nintendo Labo: VR-pakket voor de Nintendo Switch op 12 april wordt uitgebracht. Het Nintendo Labo: VR-pakket zal verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: het Nintendo Labo: VR-pakket en het Nintendo Labo: VR-pakket – Starterset + knaller. Spelers die in het bezit zijn van de starterset, kunnen twee optionele uitbreidingssets kopen om hun VR-avontuur uit te breiden.
Opmerking
*Gebruikers kunnen de VR-functie uitschakelen en de inbegrepen schermhoes in plaats van de Toy-Con-VR-bril gebruiken om de spelletjes in 2D te spelen.
**De Toy-Con-VR-bril en de software van het Nintendo Labo: VR-pakket zijn niet in de twee uitbreidingssets inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.