Het zou zomaar kunnen dat jullie Netflix alleen maar aanzetten om leuke films te kijken, maar er zijn ook een aantal leerzame kinderprogramma’s en series op te vinden.

Ask the Storybots

Vijf nieuwsgierige, gekleurde wezens zoeken antwoorden op de belangrijkste vragen van kinderen. Nederlands gesproken en zeer geschikt voor peuters en kleuters.

Brainchild

van bacteriën tot social media en nog veel meer: dit is de wetenschap van jouw wereld, uitgelegd op een verfrissend begrijpelijke manier. Nederlands gesproken en geschikt voor alle leeftijden, maar het meest voor de midden- en eventueel bovenbouw.

Charlie in de stickerstad

Charlie bedenkt grappige verhaaltjes met behulp van verschillende vormen en daar heeft hij jouw hulp bij nodig! Ga mee op avontuur! Nederlands gesproken en zeer geschikt voor peuters.

Er was eens….het leven

Volg het avontuur langs het hele menselijk lichaam in deze animatieserie. Leer o.a. hoe het hart, de hersenen en verschillende cellen werken. Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen op de basisschool.

Justin Time

Justin gaat in zijn dromen op avontuur met zijn denkbeeldige vrienden Olive en Squidgy. Ze reizen over de hele wereld en leren over andere culturen en de natuur. Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 á 4 jaar.

Ontdek de wereld met nijntje

Peuters ontdekken samen met nijntje en haar vriendjes dat er verschillende culturen en eetgewoonten zijn, maar ook leren ze meer over verschillende dieren, gebouwen, muziek en nog veel meer. Nederlands gesproken en geschikt voor alle leeftijden.

True: Magische vrienden

In het regenboogrijk is er voldoende vriendschap voor iedereen en de kracht van vriendschap kan alles oplossen. Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 3 á 4 jaar.

Word party

Maak kennis met deze leuke babydiertjes en leer samen met hen een heleboel woordjes! Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 1 á 1,5 jaar.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.