Netflix wordt steeds populairder in Nederland. Dit komt vooral omdat er steeds meer nieuwe series en films worden toegevoegd. Houd jij inmiddels ook niet meer bij welke series erbij zijn gekomen? Hieronder een lijst met de populairste Netflix series voor tieners van dit moment!

Stranger Things (16+)

Nadat er in een rustig stadje een jongetje is verdwenen, komt de stad tot leven. Zijn vrienden, broer en moeder doen er alles aan om hem terug te vinden, hoe moeilijk deze weg ook kan zijn…  Er gebeuren allerlei rare dingen…denk aan buitenaardse wezens, geheime experimenten en een vreemd meisje zonder ouders of huis.

Mad Men (12+)

Mad Men is een wat oudere serie die sinds kort te vinden is op Netflix. De serie speelt zich af tussen 1960 en 1970. Ze laten zien hoeveel de maatschappij is veranderd in die tijd op het gebied van seks, opvoeding, seksuele geaardheid en de omgang met mindervaliden. Mad Men laat duidelijk zien hoeveel veranderingen er toen waren en hoe de gemiddelde Amerikaan daar mee omgaat.

El Chapo (16+)

Deze populaire dramaserie gaat over het waargebeurde verhaal van de opkomst, arrestatie en ontsnapping van de beruchte drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman.
Het is een echte Netflix Original.

La Casa De Papel (12+)

La Casa De Papel is een dramaserie over een hele grote overval die in Spanje wordt gepleegd. Een onbekende professor neemt contact op met 8 dieven om de geldfabriek van Spanje te overvallen. Na maandenlang trainen is het nu zover, volg ze door dit proces en zie hoe alles verloopt. Een bloedstollende serie met spanning, liefde en verraad. Goed nieuws: La Casa de Papel seizoen 3 wordt waarschijnlijk rond de zomer toegevoegd aan het aanbod!

Jessica Jones (16+)

Marvel’s Jessica Jones is een Amerikaanse dramaserie over de gelijknamige Marvel stripheldin. Je ziet hoe ze met haar superkrachten omgaat, hoe ze haar innerlijke demonen bestrijdt en hoe ze verliefd word.

Orange Is The New Black (12+)

Deze bekende Amerikaanse dramaserie gaat over het leven in een vrouwengevangenis. Door de seizoenen heen leer je meerdere gevangene kennene en ook kom je er stuk voor stuk achter waarom ze in de gevangenis zitten. Een erg spannende serie vol verraad, liefde en vriendschap.

Godless (16+)

Een beruchte crimineel is druk met het terroriseren van het Wilde Westen. Hij gaat op zoek naar een voormalig bendelid die een nieuw begin heeft gemaakt in een rustig stadje waar alleen vrouwen wonen. Een erg populaire serie over de cowboy wereld van vroeger.

Prison Break (12+)

De volgende in het lijstje van ‘come back’ series is Prison Break. Michael Scofield is van plan zijn broer uit de gevangenis te breken. Hij maakt en plan en tatoeëert het op zijn lichaam… Volg hem in deze Amerikaanse dramaserie door de ontsnapping. Vlekkeloos gaat het zeker niet.

The Crown (12+)

The Crown is een Britse dramaserie die de ontwikkelingen in de politiek laat zien tijdens de 20e eeuw. Je volgt Queen Elizabeth II tijdens haar bewind door deze ontwikkelingen. Een serie vol drama, gevechten en liefde.

The Blacklist (16+)

Een briljante voortvluchtige biedt de FBI een kans; hij wil samenwerken en helpt ze dan om criminelen op te pakken. Door zijn kennis gaat dit erg snel, zo word ‘The Blacklist’ langzaam afgewerkt… Niemand is er blij mee dat hij met de FBI werkt en men probeert hem ook van alle kanten tegen te werken. Zie hoe deze crimineel zijn eigen mensen achter slot en grendel probeert te stoppen voor zijn eigen vrijheid.

Suits (12+)

Als een vroegtijdige ‘high school drop out’ indruk maakt op een top advocaat, krijgt hij een baan aangeboden als een advocaat-stagiair, zonder diploma of opleiding.. Volg hem binnen zijn nieuwe uitdaging en zie hoe hij creatief met zijn werk omgaat.

Riverdale (12+)

Archie en zijn vrienden leven in het rustige stadje Riverdale. Als een oude bewoner weer terugkomt met zijn dochter verandert er van alles. Naast het feit dat Archie en zijn vrienden door hun puberteit en eerste liefdes gaan, gebeuren er vreemde dingen in het stadje die ze moeten uitzoeken.

13 Reasons Why (16+)

In deze Amerikaanse dramaserie vertelt studente Hannah Baker door middel van 13 cassettebandjes waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Elk bandje is een reden en elke reden is verbonden aan een persoon op haar school. Na haar dood krijgen alle kinderen die op de bandjes staan de redenen te horen. Hoe gaan ze hiermee om en is het waar wat Hannah Baker allemaal vertelt?

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.