Beertje Pippeloentje is misschien klein, maar hij vindt zichzelf al ontzettend groot! Daarom doet hij niet alleen de dingen die alle kinderen doen; pap eten, slapen, kleren aan, pet op en zijn verjaardag vieren. Nee Pippeloentje is ook stout en op een dag zelfs weg! 

Toen ik klein was vertelde mijn moeder mij altijd de versjes van Annie MG Schmidt. Ik kon uren luisteren naar de verhalen uit het Fluitketeltje én naar de verhalen van Beertje Pippeloentje. Jullie snappen dus ook hoe ontzettend enthousiast ik was, toen ik de mogelijkheid kreeg om de nieuwe uitgave van Pippeloentje te recenseren.

De eerste aanblik op het boek maakte me gelijk enthousiast. De zachte pastelkleuren geven het boek een warme uitstraling. De beertjes zijn lief en ogen aaibaar.

Wat opvalt op de eerste pagina’s van het boek, is dat de illustraties van Fleur van der Weel het verhaal aan de hand van beelden vertellen. Door de vormgeving is er een duidelijke verhaallijn zichtbaar. Op deze manier wordt de fantasie van de lezers, jong en oud, geprikkeld en uitgedaagd. Daarnaast geeft het de eventuele voorlezer de kans om zijn fantasie de vrije loop te laten. Ik merkte nu al, dat ik elke keer speelde met de verhaallijn, waardoor mijn kinderen volledig bij het boek betrokken bleven.

Als de tekst na een aantal pagina’s verschijnt, versterken tekst en illustraties elkaar enorm. Annie MG Schmidts prachtige versjes over Beertje Pippeloentje worden als het ware gedragen door de illustraties en daardoor word je als lezers ook echt meegezogen. Voor de lezers die al bekend zijn met deze versjes is het een feest van herkenning. Voor de nieuwe luisteraars zijn de versjes een warm bad. Toen ook nog eens niemand minder dan Oma met ze ging zitten om het boek voor te lezen, werden ze één met het beertje.

/Annemarel

 Auteur:       Annie MG Schmidt
 Illustrator:  Fleur van der Weel
 Uitgeverij:   Querido
 ISBN:         9789045116860

Pippeloentje is voor €17,50 te koop bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.