Met een zoontje die verzot is op zoekboeken én een zwak heeft voor graafmachines, kiepwagens en ander ‘grootmaterieel’, werd ik natuurlijk razend enthousiast over het zoekboek van Stephan Lomp: Het Bouw Zoekboek.

De inhoud
Het zoekboek heeft als thema “de bouwplaat”. Werkelijk alles wat hierbij komt kijken kom je tegen, van diverse apparatuur (groot en klein) tot werknemers. Maar ook de natuur en de geschiedenis hebben hun plaats in dit boek. Voor de ouders die het moeilijk vinden om de juiste vragen te stellen staan er op de eerste pagina zoektips, maar door de rijke illustratie heb je deze amper nodig.

Wat heb je in handen
Het boek is groot en stevig. Ongeveer 35×25 cm, dus écht een groot boek, zoals het een zoekboek betaamt. Hij is gemaakt van hard karton, maar niet stug of onhandelbaar. De pagina’s bestaan, op de eerste na, alleen maar uit een grote afbeelding. Geen tekst, geen poespas, maar veel een vrolijke en volle illustratie die de fantasie prikkelt.

Illustrator
Stephan Lomp is een Duitse illustrator die na zijn studie Visuele Communicatie aan het werk is gegaan voor verschillende drukkerijen en uitgeverijen. Zijn werk kenmerkt een vrolijke, vaak kinderlijke noot, die de kijker aanspreekt en dicht bij de naaste belevingswereld van kinderen blijft.

Illustrator: Stephan Lomp
Uitgever: Eenhoorn
  • Nederlandstalig
  • ISBN 9789462912410

Het zoekboek is te o.a. koop bij Bol.com:
Lees alle reviews over Bouw Zoekboek

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.