De meeste ouders en kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar kennen de verhalen van Spekkie en Sproet wel. De spannende avonturen van de twee vriendjes zijn tenslotte veel gelezen boeken. Maar voor de beginnende lezers waren de verhalen van Spekkie en Sproet nog te moeilijk om zelf te lezen. Tot nu toe! Want Vivian den Hollander heeft speciaal voor de jonge lezers het ‘Spekkie en Sproet Zelf Lees Boek’ geschreven! Hoe leuk is dat! Laat ik nou net zo’n beginnende lezer in huis hebben! Mijn dochter was heel graag bereid om dit boek eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Inhoud
Het dikke Spekkie en Sproet Zelf Lees Boek bevat drie spannende verhalen over de vriendjes Spekkie en Sproet: Een vreemde zaak, De man met de hoed, De verdwenen spekkies. Spekkie, die eigenlijk Marloes heet, en haar vriendje Sproet zijn niet alleen beste vrienden, ze zijn ook nog eens echte speurneuzen. Het liefst onderzoeken ze de hele dag spannende zaken. Want zeg nou zelf… wie wil er niet op avontuur?

In dit boek nemen de twee kinderen de lezertjes mee op hun avonturen. Wie zorgt er voor de verdwenen spullen bij de oude dame? Wie is die rare man met die hoed en waar zijn de spekjes? Samen met agent Nelson, de neef van Spekkie, gaan ze het avontuur aan. Als dat geen garantie is voor spanning en sensatie!

Wat heb je in handen
Het Spekkie en Sproet Zelf Lees Boek is een dik, redelijk groot, hardcover boek en bevat maar liefst 135 pagina’s. De illustraties zijn een welkome aanvulling op de tekst. De zogenaamde finishing touch. De lettergrootte is aangepast aan het leesniveau, evenals de witruimte tussen de regels. Het boek wordt aangeraden voor kinderen die leven op AVI E4 (leesniveau eind groep 4), maar mijn dochter, die in groep 3 zit, kan het boek al prima lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_5addbceae8fd0_selected-products” products=”9200000087039258,9200000085112449″ name=”spekkie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Auteur/Illustrator
Vivian den Hollander is geen kleintje in de schrijverswereld. De alom geprezen en gelauwerde schrijfster is van alle markten thuis. Verschillende series zijn van haar hand verschenen, maar ook op zichzelf staande boeken. De serie over Spekkie en Sproet is zeker één van haar beste series.

Juliette de Wit is een illustratrice met een aantal boeken achter haar naam om U tegen te zeggen. Zelf kende ik haar van het  boek ‘Duik in je weeën’ waarbij de geweldige illustraties alleen al zorgen dat je weeën minder pijnlijk zijn! Ook bij dit kinderboek heeft ze haar beste kwaliteiten laten zien. De illustraties zijn herkenbaar en sprekend voor kinderen in deze jonge leeftijd!

Oh en de conclusie van mijn dochter? Die behoeft geen verdere uitleg: “Vet cool mam! Ik kan dit dikke boek helemaal zelf lezen en hij is heel spannend en leuk.”

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.