beados1En of het een activiteitenset is! Zowel om het in elkaar te zetten als om mee te spelen. De jongste van vier vind strijkkralen appeltje-eitje dus op zoek naar een nieuwe uitdaging. Beados spreekt ons enorm aan, maar zou het wel echt werken? We nemen de proef op de som. De doos wordt open gemaakt en we stallen alles uit zodat de jongste rustig kan werken.

Nadat ik haar de uitleg gegeven heb gaat ze met de spullen aan de slag. Met het paarse “grijpertje” pakt ze een bolletje en plaatst deze op de ronde plaat. Hierna pakt ze er nog een en herhaalt ze een aantal keren deze stap. Tot ze erachter komt dat de bolletjes iets verschoven zijn doordat ze er per ongeluk tegen gestoten heeft. Ze begint vrolijk overnieuw tot hetzelfde probleem zich weer voordoet, dit herhaalt zich nog een paar keer en de irritatie begint nu zichtbaar te worden. Omdat ik van mening ben dat kinderen ook moeten leren de problemen op te lossen, of er tenminste over na te denken, grijp ik nog niet in en laat haar aanmodderen. Het grijp-pennetje waarmee ze de bolletjes kan pakken verdwijnt op tafel en met haar vingertjes pakt ze nu de bolletjes in de hoop dat dit beter werkt. Helaas wordt ze weer teleurgesteld en nu uit ze nog meer frustratie. Ik besluit haar nu wel te helpen immers de oplossing die ze zelf gezocht had werkt niet en ik wil het wel leuk houden voor haar. We halen alles van het bordje af en ik leer haar dat ze eerst de bovenste rij moet maken van links naar rechts en daarna de rij eronder. Zo moet ze alle rijtjes afwerken, het lijkt op schrijven vertel ik haar.

beados2Met de nieuwe tactiek die ze zojuist geleerd heeft gaat ze met een frisse over start verder, nu met mij langs haar zittend en af en toe helpend in de juiste kleur. Niet veel later heeft ze haar eerste Beados figuurtje af. We vullen het flesje met wat water en de mini-meid sprayt veel te veel water op een plek… Als dat maar gaat goed komen.

In de gebruiksaanwijzing staat dat het 30 minuten moet drogen. We wachten deze tijd af en merken dat het nog kletsnat en vies plakkerig is. Niet verwonderlijk, ik begin de Beados maar eens op de vensterbank te liggen, de verwarming staat aan en het zonnetje schijnt, wellicht dat deze 2 krachten een positieve invloed hebben. Na 2 uur is de kleverige massa weg en hebben we een mooie vaste Beados poppetje. Gelukkig toch goed gekomen en aangezien de meid zo enthousiast is, wordt het plankje uit mijn handen gegrist en gaat ze vrolijk verder met de volgende creatie.

beados3Beados zijn kleine bolletjes, deze bolletjes dien je op de grondplaat te leggen. Onder de grondplaat kun je een sjabloon leggen zo heb je een houvast aan het figuur welke je wilt maken. Omdat de grondplaat paars-doorzichtig is kun je precies zien waar je gebleven bent. Tellen is hiermee dus overbodig. De bolletjes zijn makkelijk te verschuiven het is juist daarom raadzaam om gestructureerd te werken. Nadat de sjabloom af is spray je 5 – 6 keer met het bijgeleverde flesje (waar je zelf water in dient te doen) water op de bolletjes. Zodra de bolletjes nat zijn hebben ze 30 minuten nodig om te drogen. Hierna kun je voorzichtig (evt met een papier) de Beados figuur van de grondplaat af halen. In de doos die wij hebben zitten zuignapjes met houdertjes, hier kunnen de Beados in gezet worden zodat de meid vrolijk kan spelen met de eigen gemaakte figuurtjes.

Op de website van Lobbes.nl vind u een overzicht in de Beados producten. Wij hebben de Activiteitenset Familiehuis van Beados getest.

/Miranda Young

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.