bijj3Bianca van Bijuwels ken ik al een aantal jaren. Ooit begonnen met een webshop vanuit huis voor kralen, tangetjes, bedels, draad heeft ze jaren later in 2010 een winkelpand geopend in de Spiegelstraat 1b te Bussum. Dit bied de mogelijkheid om vanuit haar winkel workshops te organiseren. Ieder zaterdagmiddag vanaf 14 uur is daar tijd en ruimte voor. Bij een voorkeur voor een andere dag of tijdstip kunt u contact opnemen. Op woensdagmiddag is er ruimte voor de kinderfeestjes of de moeder/dochter workshop. De workshops staan in het teken van het zelf sieraden maken, maar ook het pimpen van vogelhuisjes behoort tot de mogelijkheden. Alles onder de bezielende leiding van Bianca van Bijuwels.

bijj1Voor de lezers die niet in deze regio wonen is er gelukkig de webshop. De webshop van Bijuwels is tot de nok toe gevuld met kralen, parels, loom, edelstenen. U kunt het zo gek niet bedenken, als er sieraden van te maken zijn, dan kunt u het hier vinden. Maar ook het gereedschap en alle benodigdheden. Voor de mensen die niet kunnen kiezen zijn er de doe-het-zelfpakketten, ook voor een woonketting. Bianca is momenteel druk doende de DHZ-pakketjes aan te vullen. Voor de mensen die helemaal geen plezier hebben in zelf maken, maar toch iets unieks willen hebben zijn er ook kant-en-klare armbanden, beschermengeltjes, kettingen, tashangers, oorbellen, zelfs complete sieradensets te koop. Niet alleen de spulletjes maar ook de workshops zijn online te bestellen. Je bestelt de benodigdheden en thuis wordt je in een video stapsgewijs uitgelegd hoe je shamballa- of jasseron armbanden kunt maken.

Bijuwels wilde onze dochters graag verblijden en stuurde ons drie doe-het-zelf wraps zakjes met werkbeschrijving op. Nu geldt voor alles in het leven als je weet bijj2hoe het moet dan is het helemaal niet moeilijk. Stap 1 maak een van de bedeltjes vast aan het uiteinde, het oogje van de wikkelarmband van ijzerdraad, Stap 2 maak de ringetjes vast aan de overige bedels, Stap 3 rijg de kralen op je spiraalarmband afgewisseld met de roosjes of een bedel en stop ongeveer 2 centimeter voor het einde, Stap 4 buig een oogje van het uiteinde met een laatste bedel eraan, ET VOILA! Ik kan het bijna niet geloven, maar we hebben gewoon zelf zo’n ingewikkelde armband gemaakt en hij lijkt nog sprekend op de afbeelding ook. De kleuter en de schoolmeid zijn zo trots als een pauw, rennen naar papa en gaan daarna graag op de foto. Onze peuter is nog te klein, dus we sturen het derde zakje naar Miranda Young in ruil voor een foto natuurlijk!

/Lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.