Ook meneer de directeur is tegenwoordig de trotse bezitter van een heuse fiets! Wij kregen er namelijk eentje opgestuurd! Zoals verwacht: hij vindt het ontzettend leuk om rondgereden te worden. Zelf kan hij nog niet fietsen, maar het leuke aan de Ride ‘n Relax Trike van Little Tikes is, dat hij de komende jaren mee kan groeien met hem.

Wat ik erg handig vind, is dat er een duidelijk beschrijving wordt meegeleverd, zodat je op een gemakkelijke manier de fiets in elkaar kunt zetten. Het is stevig materiaal, zoals je eigenlijk ook wel kunt verwachten van een merk als Little Tikes. De bekleding is mooi en gemakkelijk af te nemen. Je kunt deze ook koud wassen, nog makkelijker. Stop het alleen niet in de droger!! Trouwens, ook heel handig; het zonnescherm is verstelbaar en ideaal op de wat zonnigere dagen. De extra hoge rugleuning die op de fiets zit, kun je vanaf 18 maanden verwijderen. Achterop het fietsje zit nog een bakje, handig merkte ik laatst toen ik eventjes snel een pak luiers moest halen.

In eerste instantie kun je als ouder je kindje vooruit duwen. Er is zelfs een mogelijkheid om het stoeltje te kantelen (drie verschillende standen), voor als je kindje moe wordt en eventjes wil uitrusten van alle indrukken om hem/haar heen. Als je alle verschillende fases doorloopt is het fietsje uiteindelijk een driewieler waar je kindje heerlijk op kan fietsen.

Fase 1: Recline
In deze stand gebruik je de fiets eigenlijk meer als een buggy, waar je kindje in kan slapen. Je kunt het stoeltje in 3 verschillende standen kantelen. Je kindje zit veilig door het beugeltje dat aan het stoeltje is vastgemaakt.

Fase 2: Stroll
In deze stand zit het beugeltje ook aan het stoeltje vast, waar je een beker in kunt zetten en wat lekker in kunt doen. Door een plateau worden de voetjes afgeschermd van het voorwiel en de trappers, zodat deze er niet tussen kunnen komen. De trappers kunnen trouwens met het schuifknopje los gekoppeld worden van het wiel , zodat ze los van het wiel kunnen bewegen. Er zit een stang aan de fiets waarmee je als ouder de controle hebt over de fiets. Ook hier zit een handig bakje op, waar je bijvoorbeeld je flesje drinken in zou kunnen zitten. Ook je telefoon kun je kwijt, zodat je bijvoorbeeld gezellig kunt Facetimen terwijl je aan het wandelen bent.

Fase 3: Pedal
Als je kindje 12 maanden is, zou je de beugel van het stoeltje af kunnen halen. Ook de voetsteun zou verwijderd kunnen worden. Je kunt het stoeltje in hoogte verstellen, zodat je kindje bij de trappers kan. De trappers laat je bij deze fase ontkoppeld, zodat het kindje aan de trappers kan wennen, zonder dat hij/zij echt iets hoeft te doen. Als ouder zijnde ben je nog steeds degene die het fietsje duwt en stuurt.

Fase 4: Learn
Als je kindje 18 maanden is kun je de trappers wel koppelen, zodat het kindje echt kan leren fietsen. Op dit moment heb jij als ouder nog wel controle over het stuur, zodat er op een veilige manier geoefend kan worden.

Fase 5: Independent
Als je kindje 24 maanden is en goed geoefend heeft kun je de duwstand van het fietsje halen. Hij/zij heeft vanaf dat moment zelf te controle over het stuur en bepaald dus zelf hoe hard/zacht er gefietst wordt. Het is wel verstandig om er in de eerste periode bij te blijven natuurlijk!

Wij zijn erg blij met dit leuke fietsje! Kian zit er in als een koning en we krijgen op straat regelmatig complimenten. We zijn van plan de verschillende fases te doorlopen en hem daarna met een gerust hart te laten fietsen!

Op het moment zie ik nergens de rode versie van deze leuke driewieler online staan. Wel kun je de blauwe bestellen..die is ook erg mooi! Klik op het plaatje hieronder!

Lees alle reviews over Little Tikes 4-in-1 Perfect Fit Driewieler – Blauw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.