naifEindelijk, het zonnetje komt regelmatig door en daarom zijn wij lekker veel te vinden op ons dakterras. Ook wandelen we veel buiten, want dat is nou eenmaal gezond. Ik heb van mijzelf een behoorlijk bleke huid, dus ik smeer me altijd in met een hele hoge factor. Mijn 2 jongens worden ook ingesmeerd, want de risico’s op allerlei narigheid is me gewoon groot. Wij kregen van Naïf het allernieuwste product Protecting Sunscreen en gingen ermee aan de slag.

Juist bij kinderen kunnen beschadigingen door Uv-straling uit zonlicht nare gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Doordat kinderen in de groei zijn, gaat de celdeling bij hen zo snel dat niet alle beschadigde huidcellen zich kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. In die beschadigde cellen ontstaan ‘littekens’ die kinderen hun leven lang met zich meedragen. Dit is aan de buitenkant niet te zien: de beschadigingen zitten diep in de huidcellen. Maar hoe meer ‘littekens’, hoe groter de kans dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen. (bron: KWF)
20160401_153112.jpgZoals ik gewend ben van Naïf, ruikt ook de zonnebrandcrème weer heerlijk. De crème smeert makkelijk uit en laat geen witte vlekken achter. Kian zit eigenlijk altijd in de schaduw, maar toch smeer ik hem lekker in. Schaduw beschermt wel tegen de zon, maar niet voor 100%. Ruim 20 tot 30% van de straling weerkaatst via muren, water en zand. Ook een parasol beschermt, maar houdt niet alle straling tegen. Dus ook in de schaduw is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon door zonnebrandcrème te gebruiken. Dante speelt wel in de zon, maar hem smeer ik echt minimaal elke 2 uur in. De lente-zon lijkt niet zo sterk, maar als je niet op past, kun je wel degelijk verbranden. De natuurlijke UV-filters in Naïf zonnebrandcrème werken extra goed voor de kwetsbare huis van baby’s en kinderen. Ingrediënten als Shea Butter en Zinkoxide beschermen de huid niet alleen, ze voeden tegelijkertijd. Als je smeert met Naïf zonnebrandcrème, is het kind twee uur beschermd.
Kids love fun in the sun, but no one likes a fried baby! 

Net als alle andere producten van Naïf bevat de zonnebrandcrème alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Geen schadelijke stoffen zoals PEG, SLS/ SLES, Phenoxyethanol, Parabenen of Minerale Olie. De heerlijke geur is allergeenvrij. Dat maakt Naïf zonnebrandcrème ook geschikt voor de gevoelige huid.


Je kunt de zonnebrandcrème via onderstaande link bestellen en daar ook nog op je gemak alle ingrediënten bekijken: https://naifcare.com/product/zonnebrandcreme/

Zonne-tips voor kinderen

  • Zorg dat de huid van je kind niet verbrandt.
  • Smeer je kind een halfuur voor het naar buiten gaan in met een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 20 (SPF 20) of hoger.
  • Herhaal het insmeren elke 2 uur, of vaker bij sterke transpiratie of na het zwemmen en afdrogen.
  • Houd kinderen tussen 12 en 15 uur zo veel mogelijk uit de zon.
  • Houd kinderen jonger dan 1 jaar helemaal uit de directe zon.
  • Laat kinderen niet te lang in hun blootje of zwemkleding lopen, maar geef ze op tijd een T-shirtje aan. Een petje of zonnehoed helpt om het hoofd en hun gezicht te beschermen.
  • Kinderen zien hoe hun ouders omgaan met bescherming tegen de zon. Geef ze daarom het goede voorbeeld.
  • Je kunt je kind ook UV-werende kleding aantrekken.

 

logo-kwf

Bron: KWF.nl

Voor iedere verkochte zonnebrandcrème doneert Naïf €0,50 aan KWF Kankerbestrijding. Zo hopen ze dat elke zonnige dag bijdraagt aan de wereldwijde strijd tegen (huid)kanker.

 

 

One thought on “Lekker naar buiten: Naïf Sunscreen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.