honing3Een paar keer per jaar stond er bij opa en oma op de grote tafel een enorme pan met daarover een doek. Als wij binnen kwamen wisten wij al genoeg…. rennen naar de keuken voor een theelepeltje en dan snel terug om de honing te proeven die in pan zat. Opa glunderde elke keer weer als hij onze blije snoetjes zag. Mijn opa is imker geweest en had meerdere bijenkorven op zijn land staan. In zijn pak en met een blazer ging hij op pad naar de bijenkorf om daar zijn werk te doen. Wij bleven dan van een afstandje kijken. In de bijkeuken stond de slinger om de honing uit de honingraten te slingeren. Nieuwsgierig als we waren konden we daar uren naar blijven kijken. Zodoende kwam hij aan zijn eigen verse honing.

honing2Van kleins af aan smul ik van honing. Een beschuitje in de ochtend met daarop honing was een normaal dagelijks ontbijt. Ook ging er standaard honing door de melk en thee. Maar het allerliefste honing van een ijslepel, omdat ze langer zijn dan een theelepel en daardoor makkelijker beneden in de pot komen, puur in de mond. Het advies tegenwoordig luidt dat een kind onder de 1 jaar geen honing binnen moet krijgen vanwege Clostridium botulinum. Dit is een bacterie en maakt de gifstof botuline aan. Op de allereerste verjaardag, was het eerste wat ik deed de mijlpaal vieren dat ze honing mochten eten. In de kinderstoel werden ze gezet en alle 4 kregen een lepeltje met daarop honing om af te likken. Het mocht duidelijk zijn dat geen van de 4 er zo gek op was als ik… En dus ging er vanaf die tijd honing door hun melk en thee en gaf ik met regelmaat toch het lepeltje honing, immers waren ze wel mijn dochter/zoon en het kleinkind van een imker. Het honinggebruik werd steeds wat minder met name door een paar zwangerschappen waarin ik niet veel kon verdragen aan etenswaar. Wat ook een belangrijke factor is geweest, mijn opa werd te oud om de bijen te houden. We werden aangewezen op de honing van de (super)markt.

Op supernaturals.nl kwam ik klaverhoning tegen die 100% natuurlijk is en gelijk maakte mijn hart een sprongetje. De honing werd besteld en bij binnenkomst gelijk open gemaakt! En ik kon het niet laten: ik ging rennend naar de keuken om een theelepeltje te halen om de honing te proeven. De geur, de smaak, de sentimentele waarde van honing zorgden voor een traan! Wat een heerlijke honing.

NATUURLIJKE KLAVERHONING 100% PUUR – 250 GRAMhoning1
Natuurlijke Klaverhoning kopen? Manuka Health’s Organic Zuidelijke Klaverhoning wordt geoogst van gecertificeerde biologische bijenkorven. Deze biologische gecertificeerde bijenkorven staan in het Otago-gebied in Nieuw Zeeland. Vervolgens wordt deze honing conform de biologische standaarden verwerkt en verpakt.

Geniet en ervaar de rijke, delicate en vooral zoete smaak van deze populaire Nieuw-Zeelandse Biologische Klaverhoning!

Ingrediënten: 100% natuurlijke klaverhoning

Voedingswaarde per 100 gram:

ENERGIE 1320 kJ
EIWIT 0,4 gram
KOOLHYDRATEN
WAARVAN SUIKERS
79,6 gram
78,1 gram
VET < 0,1 gram
VEZELS 0 gram
NATRIUM 12 mg

Natuurlijke Klaverhoning kopen doe je snel en eenvoudig via de rechtstreekse link: http://www.supernaturals.nl/manuka-health-natuurlijke-klaverhoning-nieuw-zeeland-100-pu.html

/Miranda Young

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.