toi4Er is op KiDDoWz al veel geschreven over Ravensburger tiptoi® .Iedere keer blijft Ravensburger vernieuwen. Na de losse tiptoi® speelfiguren is er nu een heuse boerderijset verkrijgbaar met drie tiptoi® speelfiguren: Koe Luisa, veulen Junior, en varken Finn. Exclusief tiptoi® stift is voor ons geen punt. Ravensburger stuurde de nieuwe set op.

toi3De meisjes liggen op bed, overdag heb ik de geluidsbestanden van de boerderijset al gedowload op onze tiptoi® stift. Het blijft mij verbazen hoeveel programma’s er opgeslagen kunnen worden. De stift is nog steeds niet vol. De doos bevat een aantal bouwbladen, drie boerderijdieren en een boekje. Eigenlijk spreekt het voor zich. De onderdelen zijn goed uit het stevige karton te drukken en er knakt of breekt niets. De hekken, de trog en het kleine dierenverblijf zijn eenvoudig in elkaar te vouwen. Ik vind de kartonnen boerderij nog groter dan verwacht. Het is een echte speelset. Daar kunnen twee of zelfs drie zusjes lekker mee spelen rondom het veld en met de dieren. Het zal mij niet verbazen als zelfs de playmobil erbij gehaald wordt.

De grtoi1ote zussen zijn naar school en ik leg de tiptoi® op tafel met de koe, big en veulen. De peuter ziet het liggen, ze zet de stift aan en drukt de stift op de oranje stip van de koe. Ze hoort BOEEE, drukt nog een keer en er wordt haar wat verteld over de koe. Dat vindt ze leuk en ze doet hetzelfde met de andere diertjes. Ze loopt er wat mee in de rondte met de stift aan haar oor.

toi2Haar zussen komen uit school en we bouwen de boerderij op. De schoolmeid en peuter spelen met de beestjes in of om de boerderij. De kleuter kan de tiptoi® stift niet verstaan. Wacht eens, zou er geen koptelefoon ingeplugd kunnen worden? En ja hoor, na jaren lang tiptoi® in huis komen we er eindelijk achter dat dat kan. Nu kan zij de quiz over de koe tenminste beantwoorden. Hoeveel ze drinkt per dag en hoeveel melk zij geeft. “Druk voor het juiste antwoord op groen of rood”. Alles wat de kleuter met de tiptoi® stift aanraakt geeft antwoord. “Hek, een hek kan om het veulen heengezet worden”. “Dit is een mesthoop” enz. enz. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er wordt gezongen, je kan spelletjes doen, er wordt je een verhaaltje verteld. Deze boerderijset zal niet snel vervelen. Door het losse bedieningsplaatje (zie foto) kan ze gemakkelijk aan de achterzijde van de boerderij spelen. En leuk voor in de schoen: deze boerderijset kan uitgebreid worden met losse boerderijdieren, zoals de Falabella merrie. Het wordt bijna tijd voor een extra tiptoi® stift!

Neem voor de juiste specificaties hier een kijkje. De Ravensburger tiptoi® boerderijset is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.