Toen ik voor het eerst moeder werd ging er, net als bij iedereen denk ik, een hele nieuwe wereld voor me open. Al snel merkte ik dat ik reguliere producten niet fijn vond voor mijn kindje, dus verdiepte ik mij in de alternatieven. Ik voelde me daar eigenlijk direct stukken beter bij; dit is voornamelijk omdat het allemaal beter is voor mens, dier en milieu. Toen mijn tweede en daarna derde kindje geboren werden, groeide ik eigenlijk automatisch mee qua kennis over bewuste en natuurlijke producten voor baby’s en kinderen. Echter had ik bij al mijn bevallingen/kraamperiodes het standaard kraampakket gebruikt via mijn zorgverzekering. Kort na de geboorte van onze derde vertelde een vriendin mij dat er ook een natuurlijk kraampakket bestaat.

Dalalou is een verbastering van het Spaanse ‘Dar a Luz’, dat letterlijk ‘licht geven’ betekent, oftewel baren of bevallen. We hopen met ons nieuwe bedrijf Dalalou veel vrouwen te inspireren om te kiezen voor natuurlijke producten rondom de geboorte en ver daarna.

Veel warmer dan een standaard kraampakket

Ik baalde natuurlijk, want afgezien van het feit dat ik heel druk bezig was (ben) met natuurlijk ouderschap, had ik dit dus eventjes gemist. Afgelopen zomer kwamen wij er achter dat we in april dit jaar ons vierde wondertje mogen verwelkomen. Een uitgelezen kans om dan nu toch te kiezen voor het Natuurlijk luxe kraampakket van Dalalou! Wat een feest om dit prachtige pakket te mogen uitpakken! Het oogt allemaal veel warmer dan een standaard kraampakket, terwijl alle medische spullen zoals gaas, kraamverband, alcohol, onderleggers en een cord ring (alternatief op de navelklem) uiteraard gewoon aanwezig zijn!

Alles voor een fijne kraamtijd

In dit luxe pakket zit eigenlijk alles waarmee je ervoor kan zorgen, dat een pas bevallen moeder het zo fijn mogelijk kan hebben tijdens haar kraamtijd. Laat ik beginnen met de heerlijke kruiden thee, die  het herstel van de baarmoeder en de productie van borstvoeding bevorderen. Daarnaast hebben we de kamille kruiden voor de wikkels en een heerlijke wol/ kunst zijde romper en strikmuntje van het JETPAQ, welke ontzettend fijn zitten bij je pasgeboren baby. Waar ik overigens helemaal blij van wordt, zijn de wollen wasbare zoogcompressen die het doorlekken van melk tegengaan. Deze voelen enorm zacht aan, wat natuurlijk erg prettig is als je gevoelige tepels hebt. Ik vind het gebruiken van eerlijke en mooie producten erg belangrijk en probeer dit uit te dragen naar mijn kinderen, het gaat tenslotte allemaal om hun toekomst.

Zorgvuldig uitgekozen producten

Alle producten die in dit kraampakket zitten zijn met grote zorgvuldigheid uitgekozen. De producten zijn daar waar mogelijk ecologisch, natuurlijk, liefdevol, eerlijk, gifvrij, biologisch afbreekbaar, van natuurlijke oorsprong en altijd liefdevol. Hieronder vertel ik jullie heel graag welke 5 producten uit dit pakket mijn absolute favoriet zijn. De volledige lijst kun je trouwens hier vinden.

Cordring latex (Birth Essentials)

Een cordring is een klein rubberen ringetje dat om de navelstreng heen geschoven wordt, zodat deze wordt afgedicht als hij wordt doorgeknipt. De plastic navelklem die in het standaard pakket van de zorgverzekering zit hebben we bij de andere kinderen gebruikt, maar nu wil ik toch echt kiezen voor dit babyvriendelijke alternatief. Er blijft uiteindelijk een miniscuul ringetje achter wat om het navelstompje zit. Goed om te weten is dat het allemaal net zo gemakkelijk hanteerbaar is als de navelklem

Wasbare zoogcompressen

Tijdens je zwangerschap maak je vaak al moedermelk aan en na de geboorte van je kindje zal de productie (als het allemaal goed gaat) nog meer worden. In het verleden gebruikte ik zoogcompressen die je na gebruik weggooide om ervoor te zorgen dat de melk niet door mijn kleding heen zou lekken. De wasbare zoogcompressen zijn een stuk zachter en zitten prettiger. Je tepels zijn vaak erg gevoelig, dus ik ben erg blij dat deze producten bestaan.

Vloeibare handzeep van Petit&Jolie

Naast dat de handzeep lekker ruikt is het natuurlijk ook erg belangrijk om goed je handen te wassen. Ook is dit noodzakelijk voor de kraamverzorgster en het eventuele kraambezoek. Petit&Jolie is een natuurlijke verzorgingslijn voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. De handzeep maakt je handen goed schoon en beschermt deze ook perfect, zelfs bij het regelmatig gebruiken ervan.

Heilwol

Heilwol is gekaarde schapenwol, waar van nature lanoline (wolvet) in zit. Indien je baby luieruitslag heeft, of je hebt zelf last van tepellkloofjes, dan leg je een plukje wol tussen de billetjes en de luier van je kleintje of in je bh. Er ontstaat dan een luchtlaagje welke de huid ruimte geeft om weer te helen. Lanoline ondersteunt tevens het natuurlijke herstelproces van de huid. Ook als je na je bevalling hechtingen hebt is het gebruik van heilwol aan te raden. Gebruik het echt niet als er nog vers bloed aanwezig is, om plakken te voorkomen.

Post-partum kruidenmix voor (stoom)bad en thee

Na je bevalling een lekker kruidenbad nemen kan heel erg fijn zijn. Omdat alles wat je tijdens je bevalling en erna hebt meegemaakt toch een boel impact heeft, is ontspanning voor jezelf een absolute must. Je kunt overigens ook heel veel kopjes kruidenthee maken.

Bekijk alle kraampakketten (er is ook een vegan versie) zeker eventjes!

KORTING

Ben je net zo enthousiast als ik, dan kun je nu tot en met 15 maart een kraampakket bestellen met 10 procent korting! Dit geldt voor alle kraampakketten…en de code die je kunt gebruiken is Kiddowz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.