Kort geleden sprak ik Sophie van Home*Work*Time over de familie agenda die zij heeft uitgebracht voor 2018! Ik was daarvoor de agenda al tegengekomen bij Olivette en door de vormgeving trok hij vrijwel direct mijn aandacht. Tijd voor een review dus (en een leuke winactie!)

Een familieagenda (of planner) is vrijwel in elk gezin tegenwoordig wel te vinden. Is dit niet het geval, dan zou je er wat mij betreft zo snel mogelijk eentje moeten aanschaffen. Het geeft namelijk enorm veel overzicht voor alle gezinsleden en het geeft vooral voor moeders een he-le-boel rust. Althans, dat is mijn ervaring; ik vind het prettig dat ik in één oogopslag zie waar iedereen is/heen moet.

Vormgeving
Deze familieagenda is een agenda voor op de keukentafel. Het hele gezin kan hier gemakkelijk in kijken wat er allemaal komen gaat. De oranje kleur zorgt ervoor dat hij opvallend is en dus niet zomaar tussen alle schriften van school en/of folders van de supermarkten verdwijnt. Door de spiraalbinding ligt de agenda als hij geopend is helemaal plat. De liniaal en plastic tabs zorgen dat je snel weet waar je moet zijn en een insteekhoes voor het begin van iedere nieuwe maand zorgt ervoor dat papieren niet meer zoekraken. Ook leuk: Als introductiecadeau wordt er een uitgumbare pen meegeleverd, hoe handig is dat?!

Lijstjes en nog meer leuks
Voor in de agenda is een uitgebreide lijst te vinden, waarop je alle persoonlijke gegevens kunt invullen. Deze lijst haal je overigens gemakkelijk uit de agenda, om hem volgend jaar gewoon weer opnieuw te kunnen gebruiken. Je vult o.a. op deze uitgebreide lijst ook alle adressen en telefoonnummers in van bijvoorbeeld de huisartsenpost, de sportvereniging of school. Ook staan alle schoolvakanties (van zowel NL als België) erin!

Verder is er een fijne lijst met menu suggesties (je moet wel zelf de recepten erbij zoeken) en ook met cadeausuggesties keurig gecategoriseerd. En ben je vergeten om een kaartje te kopen, no problem, ook hiervan zitten er een aantal in de agenda. De twee vellen met stickers zorgen ervoor dat je de afspraken in de agenda nog beter kunt accentueren.

Ga je op wintersport of naar de zon met de kids, dan zijn er twee handige paklijsten die je helemaal kunt nalopen. Zo weet je tenminste zeker dat je de belangrijkste dingen niet vergeet. En er zit zelfs een lijstje in waarop je kunt invullen hoeveel zakgeld je aan je kinderen hebt gegeven en wanneer.

Weekindeling
De weekindeling is ruim en ook voor het weekend is er veel schrijfruimte. Toch moet je, als je een groot gezin hebt, waar bijvoorbeeld veel mensen werken, toch wat kleiner schrijven, anders loop je toch het risico dat het toch net niet past. Iedere week staat er een handige organizing tip op je te wachten én de menuplanner is bedoeld om minder vaak boodschappen te hoeven doen. Dit laatste klinkt mij als muziek in de oren, aangezien ik vaak iedere dag in de supermarkt sta.

De slimme ‘maandag alerts’ zorgen ervoor dat je bij het omslaan naar de nieuwe week niet meer voor verrassingen komt te staan.

Gun jezelf meer rust en overzicht
Als jij denkt, deze handige en uitgebreide agenda heb ik nodig….dan is het gewoon een musthave voor op jullie keukentafel! Je zult zien dat je meer rust en overzicht krijgt en dat je daardoor ook een relaxter mens wordt. Je kunt deze fijne agenda in de Home*Work*Time webshop kopen voor € 24,95. Hij wordt dan ook nog eens ontzettend leuk voor je ingepakt, als een cadeautje, want dat is het tenslotte ook! Verder is de agenda o.a. ook nog te koop bij bol.com.

WINNEN!
Wij mogen 2 van deze familieagenda’s weggeven!! Waarom heb jij deze zo hard nodig?? Laat hieronder je reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

18 gedachten over “Review: Familie agenda 2018 van Home* Work*Time

  1. Handig om ons chaotische leventje van school, sport, vrijwilligerswerk en bezoekjes aan opa’s en oma’s in vast te leggen/plannen

  2. Met 3 opgroeiende kinderen, afspraken van school, sport, vriendjes, vriendinnetjes, van mijzelf, van mijn man, werk.. Echt… waar laat je al die afspraken? Waar houd je overzicht? Dit lijk mij heel handig. Graag.

  3. Super handig om alles overzichtelijk in te kunnen plannen: sporttijden, scouting -waarmee ze regelmatig op kamp gaan…beide in een andere speltak, dus een andere datum-, zwemwedstrijden, speelafspraken… soms dreigt het overzicht kwijt te raken… zo’n agenda is dan wel echt een uitkomst!

  4. Wat ontzettend handig, precies wat ik nodig heb op dit moment. Met een groot gezin in plannen een must, anders kom je om in de chaos. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.