teun1“Fien en Teun!”, roept mijn kleuter uit. Ik had geen idee dat ze deze vrolijke kindjes van naam kende, maar zo zie je maar: Bekend van teevee. We maken ons na een roerige nacht wintertijd op voor wat vertier aan de eettafel. Gelukkig had ik nog wat NIEUWS in het vat. Ik pak het blauw geblokte koffertje erbij, kiep hem om en huppakee drie dochters aan het puzzelen. Ze hadden nog niet allemaal gelijk in de gaten dat de puzzelstukken verschillen in maat, dus ik hoor  regelmatig:”

He, deze Teun past niet of ik zoek Teun, waar is hij?”. Ze ruilen wat stukken door, de schoolmeid helpt haar peuterzus en het resultaat mag er zijn: vier olijke puzzels van de Fien en Teun teun2boerderij in 12, 16, 20 en 24 stukken. Dan begint het uitpakken van de Memo. In een rap tempo worden 48 memokaartjes uit het karton gedrukt en begint de tafelschikking. Goed voor twintig minuten speelplezier lees ik op de doos. Ja, we zitten goed, iedereen kan bij de rijen plaatjes van Teun, Fien en Sebastiaan het varken, aangevuld met wat oerhollandse taferelen een vrolijk schouwspel. Wanneer haar zussen op school zitten, kan ik het spel voor de peuter verkleinen door minder duo’s omgedraaid neer te leggen.

teun3De Lief! karakters Fien & Teun zijn bekend van de kidsserie Fien & Teun, welke dagelijks te zien is in het blok Minikids van RTL Telekids. Met Fien en Teun leren kinderen spelenderwijs meer over dieren, gezond eten en het leven op de boerderij. Fien & Teun memospel en Fien & Teun 4 puzzels in een doos zijn geinspireerd op het Hollandse karakter van Lief! Lifestyle. De spellen zijn geproduceerd door Just Formats BV en zijn vanaf half oktober exclusief verkrijgbaar bij Primera.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.