Bijna elk gezin heeft ze wel. Kleine en grote tradities. Eén van de tradities binnen ons gezin is, om in de donkere wintermaanden een legpuzzel te leggen. Voor Ravensburger maakten wij de legpuzzel ‘Amsterdam in winterse sferen’.

De afbeelding
De puzzel is de nieuwste uit de serie ‘Cities of the World’ van Ravensburger. Tekenaar Frans Le Roux heeft zichzelf weer overtroffen. Tot in de fijnste details is Amsterdam getekend. Elke keer blijf je nieuwe dingen ontdekken. Ook zijn er bekende gezichten te zien in de puzzel. Niet alleen van bekende Amsterdammers, maar ook Bob en Nancy. De bekende toeristen uit de puzzelserie prijken ook op deze puzzel.

Bij een puzzel van 1000 stukjes is het altijd prettig om een afbeelding te hebben. Een beetje houvast is wel zo fijn! Ook bij deze puzzel staat de afbeelding groot op de doos. Maar met een uitdaging! De rechter onderhoek en de linker bovenhoek  van de puzzel zijn niet zichtbaar. Laten dat nou net twee pittige hoeken zijn om te leggen! Bovendien zit er, net als in de andere City of the World puzzels, een grapje van de tekenaar in. De tekening op de doos verschilt net iets van de puzzel die je op tafel legt!

Het leggen
Inmiddels hebben we heel wat puzzels gelegd, maar deze komt zeker in de top 3 van pittigste.. De nuance en kleurverschillen in de lucht en de herenhuizen zijn zo klein dat het echt een uitdaging was. Maar…dat maakt het ook leuk! Door het softclick systeem leg je de stukjes makkelijk aan elkaar. Nadeel van dit systeem vind ik wel dat de stukjes kwetsbaarder zijn; hoekjes buigen sneller om.

Ook zin om samen een puzzeltje te leggen?
[bol_product_links block_id=”bol_5a4414a018f32_selected-products” products=”9200000078479843″ name=”Ravensburger puzzel Fleroux´s Amsterdam in winter – legpuzzel – 1000 stukjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.