hello1Al eerder hebben we aandacht besteed aan HelloFresh. Toen hebben we de Originalbox uitgetest, nu is het de beurt aan de Familybox! De box bevat alle ingrediënten, in exact afgemeten hoeveelheden, voor 3 gevarieerde maaltijden voor het hele gezin (vanaf 2 jaar). Ik ben benieuwd of de recepten ook echt gericht zijn op gezinnen met kinderen, ze lusten tenslotte niet altijd alles.

wpid-img-20151129-wa0001.jpgAfgelopen maandag gaat omstreeks 18:45 uur de deurbel en komt de bezorger hier het terras opwaaien. Het regent keihard, maar met zijn humeur is helemaal niets mis. Na het ondertekenen van zijn bestellijst, vervolgde hij zijn weg (dit keer tegen de wind in) en schoot ik naar binnen met de box in mijn handen. Vriendlief kwam meteen de keuken in en samen zijn we de box uit gaan pakken.

Op het menu staat de aankomende dagen; Hollandse Hutspot met scholfilet en Turkse yoghurt, Pasta met kipgehakt en verse basilicum, Aziatische noedels met kool en zoete rozijntjes. Zo op het eerste gezicht komt dit kindvriendelijk over, maar het is natuurlijk altijd afwachten wat onze bijna-7-jarige gaat doen.

wpid-20151130_173854.jpgDag 1: Hollandse Hutspot met scholfilet en Turkse yoghurt
Hier in huis zijn we allemaal dol op stamppot, dus het is vast geen verrassing dat we hier onze Hello Fresh “week” mee beginnen. Vis is niet altijd favoriet bij de kleine man, dus ik besluit om de scholfilet door het gerecht heen te mixen ipv het visje bovenop te leggen. De bereidingstijd van dit gerecht is +/- 30 á 35 minuten. In het gerecht zitten de volgende hoofdingrediënten: uien, Irene aardappelen, Bataat, Winterpeen, Turkse yoghurt, scholfilet en verse bladpeterselie. De smaak was erg goed en ik was blij verrast toen ik de Bataat proefde, dit eten we namelijk normaal gesproken nooit. Ik denk dat ik het zelfs wel vaker in mijn stampotjes ga gebruiken! Is dit een kindvriendelijk recept? Zeker weten! Onze kanjer at zijn bordje helemaal leeg en vroeg niet eens wat er allemaal in zijn stamppot zat (de vis is dus gewoon lekker opgeten).

Dag 2: Pasta met kipgehwpid-20151201_172438.jpgakt en verse basilicum
Kipgehakt, ik heb er al heel vaak naar staan kijken, maar nog nooit meegenomen. Ten eerste vind ik het aan de prijzige kant en ten tweede, leek het me gewoon nooit zo aan te spreken. Leuk om toch eens een gerecht te gaan maken hiermee, want op deze manier leer ik toch weer eens wat nieuws in de keuken. Verder nog nodig voor dit gerecht: uien, venkel, cherrytomaten, fusilli integrale, verse basilicum en kook room. Venkel, ik vind het maar een eng ding….en eerlijk gezegd kook ik er nooit mee…nu dus wel, want ik wil me aan het recept houden op het kaartje. Na 20-25 minuten staat er een vol geschept bord voor mijn neus en begin ik met eten. De pasta smaakt pittig, maar niet té…het gehakt heeft een heerlijke smaak en is in combinatie met de groenten helemaal perfect. Kindvriendelijk? Jep, ook hier werd het bord keurig leeggegeten!

wpid-20151202_170450.jpgDag 3: Aziatische noedels met kool en zoete rozijntjes
Aha! Een geheel vegetarisch recept…dat komt hier in huis bijna nooit voor. Slecht he? Misschien moeten we toch een aantal keren in de week vegetarisch gaan eten. Nodig voor dit recept: amandelschaafsel, knoflookteen, rozijnen, mix van Chinese en spitskool, sojasaus, noedels en vrije-uitloop eieren. Kleine man zag op de afbeelding een gebakken ei staan en aangezien dit één van de favorieten is, werd het gerecht bij voorbaat al goedgekeurd! De kool, die had hij niet nog niet gezien, dus het zal mij benieuwen. Na 20-25 minuten staat dit gerecht in al zijn glorie voor ons en beginnen we te eten. Ik vind de rozijntjes icm de sojasaus en de kool erg lekker. Ook krijg ik van mijn 2 mannen geen commentaar en zijn de bordjes na 10 minuten (en nog een keer opscheppen) leeg. Kindvriendelijk? Ja!

De Familybox een aanrader?box1
Zeker weten! Wij hebben gemerkt dat de recepten echt worden afgestemd op gezinnen met kinderen. Genoeg variatie, niet teveel poeha…gewoon normaal, zoals het hoort. De producten zijn vers en worden keurig verpakt aangeleverd.

Alle producten die je nodig hebt zijn in de box aanwezig, alleen de basisdingen zoals bijvoorbeeld zout, peper en olijfolie dien je in huis te hebben. Je krijgt in de box de menu-kaartjes bijgeleverd, zodat je weet hoe je het recept uiteindelijk op tafel krijgt. Ook staat erbij of het bijvoorbeeld lactosevrij of vegetarisch is. Voor de mama’s en papa’s: zelfs welke wijn je het beste kunt drinken bij een bepaald gerecht, staat op het kaartje vermeld.

Weet je niet zo goed welke producten je koel moet bewaren en welke niet? Geen probleem, ook dit vind je allemaal terug op de kaartjes!

Wil je eventjes snuffelen tussen de boxen? Neem hier een kijkje!
Meteen lid worden? Klik hier en lees hoe je dat moet doen!

 

One thought on “Review: HelloFresh Familybox

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.