muzWat een bofkonten zijn wij, dat we het Instrumenten Kwartet uit mogen proberen. Ik, als ex-docent muziek (student), ben altijd extra enthousiast leerzame spelletjes voor kinderen, die te maken hebben met muziek. Daarom is het zo ontzettend leuk dat Muzikantjes in spé in het leven geroepen is.

Het kwartet is ingedeeld in verschillende instrumenten groepen. Zo heb je de strijkinstrumenten, houtblazers, toetsinstrumenten, tokkelinstrumenten, fluiten, houtblazers, koperblazers en het slagwerk. Enkele groepen hiervan zijn nog onderverdeeld. Alle groepen hebben een eigen kleur.

muz2Samen met mijn kleuter speel ik het kwartet nog met alle kaarten open. Zo kan ik hem leren hoe het kwartetspel werkt. Ik leer hem goed naar de kleuren te kijken en merk dat hij al best wat instrumenten kent.  Herkenbaar voor hem is de mondharmonica, waar hij met opa altijd op speelt. Ook de piano, gitaren en violen zijn voor hem niet onbekend. Toch leert het spel je nog veel meer over instrumenten. Je leert bijvoorbeeld waar ze vandaan komen, hoe je een instrumenten moet bespelen, wat de klank is die het instrument maakt, maar ook hoe je de bespeler van een instrument noemt. Wist je bijvoorbeeld dat de Djembé vroeger gebruikt werd om te communiceren tussen bepaalde dorpen? En dat je om een Didgeridoo te maken een holle boomtak nodig hebt?

Wij zijn enthousiast over dit kwartetspel. Het biedt de mogelijkheid om kinderen veel meer te leren over bepaalde instrumenten, waar kinderen normaal helemaal niet mee in aanraking komen.  Het leert kinderen in welke muziekgroepen de instrumenten thuis horen en dat allemaal op een speelse manier.wpid-img-20150401-wa0002.jpg

Hier was de doedelzak al favoriet en merkte ik na het spelen al meteen een uitbreiding van de woordenschat van mijn lieve kleuter. Een echte aanrader voor de wat oudere kinderen en ideaal om te gebruiken in de klas, om er een leuke muziekles aan te koppelen.

Het spel is in principe bedoeld om te spelen met kinderen vanaf 6 jaar. Ik denk zelf, dat het met eventuele kleine aanpassingen, ook mogelijk is om het met jongere kinderen te spelen.

Tips om het met jonge kinderen te spelen:

 1. Speel het spel met open kaarten.
 2. Kies een aantal instrumenten groepen (niet allemaal)
 3. Deel alle kaarten uit!

Op deze manier komen de meest bekende instrumenten aan bod en kan je het spel aanpassen en uitbreiden op het niveau van de kinderen!

Je kunt het Instrumenten Kwartet hier bestellen!

wpid-img-20150401-wa0001.jpgWINNEN!
Wij mogen 1 iemand blij maken met dit leuke kwartet-spel! Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam en vertel ons meteen eventjes, welk instrument, de favoriet is van jouw kind(eren).

Deze actie is inmiddels afgelopen!

/Mirjam

14 thoughts on “Review: Instrumentenkwartet van muzikantjesinspe.nl

 1. Hier zijn we gek op kwartet! We spelen t bijna elke dag wel een keer.
  EN instrumenten, daarmee zijn ze mee op school in de weer.
  In de letterboom staat nu de letter i.
  Dus ook nog eens leerzaam om mee naar school te kunnen nemen.

 2. Sorry was nog even vergeten te vermelden dat mn dochtertje het keyboard leuk vindt.
  Komt omdat ze iemand kent die keyboard speelt en zingen kan, die doet ze vaak na dan (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.